10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Q:
  Bijdrager
  MacKevin11

  iPhone 4s fotokwaliteit na vervanging achterkant

  Geachte forumleden,

  Ik zit al gedurende tijd met de volgende vraag:

  Een week of 6 geleden is mijn iPhone 4s uit mijn handen geglipt en op de straatstenen terecht gekomen. De achterkant was volledig gebarsten (niet het rondje voor de camera) en ik heb besloten deze te laten vervangen bij een bedrijf wat ‘gespecialiseerd is’ in het vervangen van iPhone onderdelen (achterkant, voorkant, touchscreen, speakers, lens, knoppen ect).
  Ze hebben mij verteld dat ze voor 59,99 de achterkant vervangen door een nieuwe originele achterkant van Apple, voor 39,99 kon ik ’t zelf doen, echter zou mijn garantie dan vervallen… Nou heb ik de achterkant door hun laten vervangen, dit was binnen 2 minuten gepiept.

  Vervolgens valt het mij op dat het merendeel van mijn foto’s niet perfect is, nou zou dat aan de camera kunnen liggen, maar voordat ik deze achterkant had vond ik dat mijn foto’s beter waren. Op internet kan ik niks vinden of de achterkant daar invloed op heeft, de lens zou ACHTER de achterkant moeten zitten en deze is niet (lees: niet naar mijn weten) vervangen. Toen ik de iPhone kocht heb ik gelezen dat mensen hem vergeleken met enkele Canon-modellen. Ik geloofde dit niet echt, totdat ik de foto’s zelf zag die ik zelf maakte… Ik was er erg van onder de indruk, en als ik ze nu terug kijk vind ik dat ze erg verschillen met de foto’s die ik nu maak…
  Toen op deze website, OneMoreThing, die ‘actie’ stond dat je je eigen achterkant kon ontwerpen… Zijn er toen mensen geweest die dat gedaan hebben, en inmiddels de achterkant hebben ontvangen? Die dan ook foto’s daarmee gemaakt hebben, en verschil zien in de foto’s?

  Ik heb garantie op mijn achterkant, en als ’t blijkt dat ’t aan mijn achterkant ligt dan zou ik er dus graag mee terug gaan…

  Help me alstublieft…

  ’t probleem ligt erg bij de ruis als ’t een beetje schemerig is of erg donker en de belichting als ’t (een beetje) zonnig is.

  Voor het vervangen (stuk kleurrijker, scherper, minder ruis):  Na het vervangen (minder kleurrijk, waziger, veel ruis):


  Bijdrager
  BenDover

  En hoe waren de foto’s in de tussentijd van val–>vervangen?

  Bijdrager
  MacKevin11

  Die waren niet zo geweldig omdat er een vage plek op de achterkant zat op de plek van de camera… (buitenkant)
  Dus daardoor zat er een wazige plek op die foto’s, verder waren ze wel aardig… Maar ik heb mijn iPhone op dat moment niet zoveel gebruikt…

  Bijdrager
  cmug

  Komt mij sterk over als smerigheid op de lens, of op het glaasje voor de lens. Als daar een vingervlek o.i.d. op zit krijg je direct dit soort ‘foggy’, overstraalde, versmeerde (blurry) beelden. Al is extra ruis hier niet door te verklaren.

  Bijdrager
  MacKevin11

  @cmug
  Ik hou mijn iPhone (voor en achterkant) schoon met mijn cleaning cloth bijgeleverd bij mijn mac… Heb ’t nog eens schoongemaakt voor de ekerheid.

  Bijdrager
  MacKevin11

  Niemand?

  Bijdrager
  JJmac

  Ik zou gewoon terug gaan, je eigen gevoel zegt genoeg.

  Bijdrager
  MacFundamentalist.nl

  En? Hoe is het afgelopen?

  Bijdrager
  MacKevin11

  @MacFundamentalist.nl
  Ik ga er binnenkort mee terug, sowieso omdat ook mijn homebutton soms niet lijkt te reageren en dan moet ik extra hard drukken;)
  Ik hou jullie op de hoogte:)

  Bijdrager
  MacKevin11

  Sorry dat ik niet eerder gereageerd heb, maar ik kom nu opeens weer uit op dit topic.

  Niet-Apple resellers hebben GEEN originele achterkanten, maar ALTIJD namaak. Apple levert geen onderdelen aan winkels en repareert in Europa sowieso niks.
  Het lag dus aan de neppe achterkant, die over goedkoop glas beschikte.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.