4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  Oldekamp

  iPhone 3G stof verwijderen

  Hallo

  Ik heb een poosje gezocht op OMT naar mensen die hun eigen iPhones hebben open gehaald om het stof achter hun scherm weg te halen. Het begon mij steeds meer op te vallen en nu ik 2 jaar mijn iPhone 3G had, besloot ik er wat aan te doen. Ik weet dat er een hele handleiding op iFixit staat (klik hier) evenals over vele andere oplossingen of reparaties, maar ik kon na 3-4 pagina’s zoeken op OMT er niets over vinden. Hier dus mijn foto’s en bevindingen:

  Stof onder mijn beeldscherm vóór:
  [IMG]http://i189.photobucket.com/albums/z68/dp-team/IMG_1138.jpg[/IMG]

  Dit geld alleen voor de iPhone 3G. Ik weet niet hoe het zit bij andere iPhones!
  Zet je iPhone eerst maar eens uit. Dat is het belangrijkste. Haal dan je sim-tray eruit samen met je simkaart.

  Onderste twéé schroeven loshalen en met een zuignap voorzichtig het scherm uit de case halen. (vanaf de kant van de home button, en wees zéér voorzichtig!)

  Als het goed is zie je nu al 1 losse connector (gelabeld 1), deze schiet (bijna altijd) automatisch los. Connector 2 (ook netjes gelabeld) kan nu ook al automatisch zijn losgeschoten. Zo niet, wip deze dan ook omhoog.
  Vervolgens het meest kwetsbare kabeltje, die is gelabeld met een 3. Deze zit in een plug met aan de voorzijde een lipje. Wip dit lipje voorzichtig omhoog en duw dan het kabeltje eruit. Dan is alles los.

  [IMG]http://i189.photobucket.com/albums/z68/dp-team/IMG_1139.jpg[/IMG]

  [IMG]http://i189.photobucket.com/albums/z68/dp-team/IMG_1140.jpg[/IMG]

  [IMG]http://i189.photobucket.com/albums/z68/dp-team/IMG_1141.jpg[/IMG]

  Nu wil je het lcd-scherm (het projectie gedeelte) van de digitizer (het glazen touch gedeelte) scheiden. Dit doe je door aan de randen alle schroefjes eruit te draaien. Ik raad je aan om voor alle zekerheid alle schroefjes op soort te sorteren in bakjes. In ieder geval.. Als je dit nog nooit gedaan hebt zal er tape over de zijkanten heen zitten, dit kun je gewoon verwijderen (of gewoon door de tape heen prikken met je schroevendraaier op de plek van de schroeven). Ook zit er 1 schroefje achterop (rechtsboven van scherm). Haal deze ook los.

  Nu ga je met een hele dunne platte schroevendraaier of een ander dun stuk metaal tussen de metalen stripjes van het touchscreen en de digitizer om het voorzichtig los te wrikken. Pas wel op dat je de boel niet helemaal verbuigt, het is maar een dun stripje metaal.
  Doe dit aan beide kanten en je touchscreen zou al een stukje van de digitizer af zitten. Bovenaan het scherm zit een klemmetje met een stukje sponsachtig materiaal. Ik vermoed dat dat als aarding dient. Maargoed, dit wil je niet kapot hebben. Daarom schuif je het touchscreen voorzichtig naar beneden, en dan moet je hem er zo af kunnen pakken.

  [IMG]http://i189.photobucket.com/albums/z68/dp-team/IMG_1142.jpg[/IMG]

  [IMG]http://i189.photobucket.com/albums/z68/dp-team/IMG_1143.jpg[/IMG]

  Wees erg voorzichtig met het touchscreen, dit is erg fragiel!

  Nu maak je voorzichtig het touchscreen stofvrij met bijvoorbeeld een microvezel doekje. Hetzelfde geld voor de digitizer.
  Dan leg je het touchscreen weer op de digitizer, schuift hem omhoog en drukt de stripjes weer tegen elkaar tot hij als het ware weer op zijn plaats ‘klikt’. Draai je scherm om en kijk naar het resultaat. Is je stof (vrijwel) helemaal weg? Schroefjes er maar weer in! Zo niet, dan haal je ze weer van elkaar en ga je door tot je wel tevreden bent.

  Je hebt het touchscreen en digitizer weer aan elkaar, dus draai de schroefjes weer op hun plekken vast. Dan een rotgedeelte, de kabels weer vastmaken aan het moederbord. Je doet eerst kabel 3, en die schuif je voorzichtig op zijn plek, waarna je het lipje weer naar beneden drukt. Dan druk je nummer 2 en 3 op hun plaats, stevig aandrukken (niet bang zijn) en vervolgens voorzichtig het scherm weer dichtdrukken. Nu doe je je iPhone weer aan en je test het beeld. Is het beeld of het touch-gedeelte niet goed, haal hem dan opnieuw open en doe de kabeltjes er opnieuw in, blaas wat als je dat nodig vind. Het is belangrijk dat je de kabeltjes goed aandrukt want ze vliegen heel makkelijk los.

  Als iemand nog vragen heeft, comment below!;)

  [IMG]http://i189.photobucket.com/albums/z68/dp-team/IMG_1144.jpg[/IMG]
  [IMG]http://i189.photobucket.com/albums/z68/dp-team/IMG_1145.jpg[/IMG]
  [IMG]http://i189.photobucket.com/albums/z68/dp-team/IMG_1146.jpg[/IMG]

  Bijdrager
  JaNiintendo

  Ja, dan gaat ‘ie kapot en ben je hem mooi kwijt. :sarcastic:

  Bijdrager
  Thoomas

  Ik heb m’n oude iPhone 3G ook eens opengemaakt om bij het scherm te kunnen, met de iFixit handleiding een fluitje van een cent. Met de iPhone 4 is echter een stuk lastiger (als ik naar de handleiding van iFixit kijk).

  Bijdrager
  Oldekamp

  @JaNiintendo

  Dat is een mogelijkheid, maar zolang je voorzichtig blijft en rustig met de hardware omgaat is er niets aan de hand.;)

  @Thoomas Inderdaad, en de eerste iPhone (‘2G’) schijnt ook lastiger te zijn (is naar het schijnt aan de digitizer vastgelijmd).

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.