20 berichten aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 20)
 • Q:
  Bijdrager
  michiel1996

  iPad mini of iPad 4/5

  Hallo,

  Ik wil binnenkort een iPad gaan kopen alleen zit ik nog te twijfelen tussen de 9,7″ iPad en de iPad mini.
  Ik wil hem gaan gebruiken voor school en voor hier en daar een spelletje/facebook etc.
  Valt het scherm van de mini echt zo tegen als vaak op review sites wordt verteld of valt het mee?
  En hoe is de iPad mini qua snelheid vergeleken met zijn grotere broer?

  Bijdrager
  Beech

  Ik zou maar tot 22 oktober 2013 wachten.

  Bijdrager
  KarelWillem

  …Valt het scherm van de mini echt zo tegen als vaak op review sites wordt verteld of valt het mee?…

  …Valt het scherm van de mini echt zo mee als vaak op review sites wordt verteld of valt het tegen?:)

  Ik weet niet welke reviews jij leest, maar meestal lees ik toch dat iedereen het juist mee vind vallen.

  Bijdrager
  Rickje

  Zeg Michiel, anders kom je even uit die rukbunker van je en ga je in een winkel gewoon even kijken hoe de iPad mini eruit ziet?

  Bijdrager
  tomc

  Het scherm valt helemaal niet tegen, tegenwoordig is men altijd bezig over 1080p schermen en retina schermen (die in de iphone al niet goed genoeg meer zijn volgens sommige) maar als je nooit een retina scherm gebruikt hebt of een hd scherm in een mobiel apparaat en je koopt een ipad mini dan zal je niet eens weten waar al die mensen, die zeggen dat een ipad mini een slecht scherm heeft, het over hebben. Het is een normaal scherm misschien voor een 329 euro tablet niet zo heel goed maar ik heb 2 jaar geleden ook een ipad 2 gekocht voor 479 en ik zeur ook niet dat dat scherm beter kon, ik vond het toen zelf perfect.

  qua snelheid heb je wel wat minder aan een ipad mini. Voor dagelijks gebruik is hij goed maar aan een grote ipad zal je wel merken dat hij websites veel sneller laad en dat alles over het algemeen sneller aanvoelt ook gamen gaat heel wat beter op een grote ipad.

  Als je je ipad inderdaad enkel gaat gebruiken voor school en hier en daar facebook en een klein spelletje raad ik je de iPad mini aan (compacter) maar wacht wel zoals in de bovenstaande reactie wordt gezegd op 22 oktober want de ipad mini (en ook de grote) zullen dan een beter processor krijgen en de ipad mini heel misschien ook een retinascherm.

  Bijdrager
  Fritzer

  Waar wil je hem op school voor gebruiken?

  Ik heb zelf de ipad mini en ben erg tevreden. Ik lees er met name erg veel op….zowel boeken als pdf’s. En duizenden pagina’s verder kan ik je vertellen dat het scherm prima is. Retina schijnt volgens overstappers rustiger te lezen….maar wat je niet gewend bent….merk je niet. Dus heb je geen retina tablet of laptop…dan is non retina prima voor jouw doeleinden. Belangrijkste reden voor mij was gewicht/formaat. Om te lezen is dit formaat echt heerlijk…houd makkelijk vast in een hand en dat was voor mij echt hetgeen me over de streep trok.

  Wachten tot 22 okt loont wel. Nieuwe ipad wordt kleiner…dus misschien dan ook handzamer om te lezen. En inderdaad meer snelheid en evt retina op de mini.

  Bijdrager
  plonserd

  Gelukkige gebruiker van een iPad mini hier.. Ik gebruik ‘m voornamelijk om te surfen, muziek te maken en te “gamen” (GTA Vice City zal zowat het zwaarste spel zijn dat ik speel..)

  Geen retina is voor mij niet direct een gemis, maar ik merk natuurlijk wel een groot verschil als ik switch tussen m’n iPhone 4S en m’n iPad mini. Het scherm was voor mij geen reden om te wachten met de aankoop van de mini (ik was gewoon al erg lang aan het hopen op een kleinere iPad..)

  Nu zou ik allessinds wel nog even wachten tot 22 oktober, als we de geruchten mogen geloven komt er dan een nieuwe iPad mini met retinascherm aan.

  Bijdrager
  sam-105

  rickje, deze reactie is net zo zinloos als die van jou, maar volgens mij heb jij te lang in je ‘rukbunker’ gezeten. Wat een reactie…

  Bijdrager
  Rickje

  Nah, valt best mee. Het gaat ‘m vooral om de boodschap die ik probeer over te dragen. Om even een voorbeeld te geven, je gaat toch niet een matras blindelings kopen als je niet weet hoe die ligt? Je gaat dan toch naar een winkel om te ervaren/voelen hoe die matras is? Dan ga je je toch niet berustten op alles wat iederen op internet zeg en wat bovendien HEEL persoonlijk is??

  Wat is de moeite om even naar de lokale Apple dealer te fietsen en zelf te zien en te ervaren wat het verschil is qua scherm en misschien ook qua snelheid? Ook kan je dan het apparaat nader bekijken en aanvoelen.

  Of wacht… ik ben natuurlijk veel te ouderwets met me 21 jaar. Naar de winkel gaan om te zien wat je wilt kopen is natuurlijk te veel moeite..:lol:

  Bijdrager
  Shmoo

  Rickje, wist je dat het internet een breder doel heeft dan alleen maar op Facebook hangen en porno bekijken ?

  Wat als de TS eerst op online platformen als OMT informatie + gebruikerservaringen wilt inwinnen voordat hij naar de winkel gaat om zijn nieuwe iPad te kopen. Op die manier weet hij straks miss. beter waar hij op moet letten tijdens het beoordelen van beide iPads en het maken van een uiteindelijke keuze.

  Dus miss. is hij met zijn 16 jarige leeftijd wel gewoon iets slimmer dan jij maar had jij dat nog niet door;)
  Niets mis met een oriënterende vraag als deze..

  OT

  1) Ik denk dat je sowieso even moet wachten op het Apple event van volgende week
  2) Als je hem graag in één hand wilt vasthouden en veel onderweg wilt gebruiken dan is een mini miss. fijner maar als je hem vooral thuis gebruikt dan is de gewone grotere iPad waarschijnlijk fijner.

  Bijdrager
  computer space

  Zo te horen niet bijster spannende dingen om echt een Apple nodig te hebben. Ik zou eens lekker bij de Nexusen en de Fonepads kijken. Heb je meteen een Fablet en kost minder.

  Bijdrager
  Ravenshield

  Of wacht gewoon totdat een Ipad met 4K scherm uitkomt, dan ziet Retina er zelfs ranzigslecht uit:p

  Bijdrager
  Trat

  Voor mij iig nooit meer een grote iPad en non-retina veranderd hier niets aan. Als de iPad mini met retina er komt wacht ik wel af of het geen iPad 3 verhaal is geworden: dat is de slechtste iPad die Apple ooit heeft gemaakt en te underpowered voor wat het moet doen. De iPad 4 is mijlen beter, ik zou zelfs de iPad2 vekiezen boven de iPad 3 (zeker voor het verschil in prijs). Zodra de nieuwe iPad mini een iPad 2 of iPad 4 achtige update is, koop ik hem. Anders houd ik het lekker bij mijn huidige mini.

  Bijdrager
  Rickje

  Schmoo,

  Volgens mij worden er toch echt 2 specifieke vragen gesteld. Over het scherm (kwaliteit) en over de snelheid. Beide zijn ‘beter’ bij de iPad 4, maar daarbij weet je toch niks zoals ik hierboven ook al zei? Maar goed, dit gaat een standaard wel/niet discussie worden met verschil in interpretatie van de openingspost, denk ik:P

  Bijdrager
  michiel1996
  Rickje op 15 oktober 2013

  Zeg Michiel, anders kom je even uit die rukbunker van je en ga je in een winkel gewoon even kijken hoe de iPad mini eruit ziet?

  Ik ben vorige week mijn “rukbunker” maar eens uitgeklommen en naar de apple store gegaan, ik heb de iPad mini hier heel kort even uitgetest om te kijken hoe het apparaat aanvoelt en hoe het scherm is. Maar mijn vraag gaat over hoe het werkt op de lange duur, qua snelheid viel hij me in de winkel niet echt tegen maar ik heb alleen maar wat appjes gestart zoals angry birds, pages etc. Ik ben bang dat hij na een tijdje als je er de zwaardere spelletjes (infinity blade II) op gaat spelen en volzet met pages documenten hij toch wel traag zal zijn. Ik ben dus opzoek naar gebruikerservaringen.
  Het scherm vond ik in de winkel nog wel meevallen maar in vergelijking met mijn iphone 4s en een iPad 4 zie je toch wel de pixels. Als de 22e een iPad mini met retina display uitkomt denk ik dat dat inderdaad de beste keuze zal zijn. Bedankt voor alle zinnige reacties(y)

  Bijdrager
  tomc

  qua snelheid viel hij me in de winkel niet echt tegen maar ik heb alleen maar wat appjes gestart zoals angry birds, pages etc. Ik ben bang dat hij na een tijdje als je er de zwaardere spelletjes (infinity blade II) op gaat spelen en volzet met pages documenten hij toch wel traag zal zijn.

  Ik heb een iPad 2 die dezelfde A5 chip heeft als de iPad mini en Ik speel hier infinity blade III op en dat doet hij nog steeds erg goed, bovendien heb ik ook nog maar minder dan 1gb vrij op men iPad en hier word hij niet trager door. En als je wacht tot 22 oktober dan heb je een iPad mini met een beter processor dan nu.

  Bijdrager
  Shmoo

  Mocht hij ook gelijk beschikbaar zijn he.. Er gaan ook verhalen dat de iPad senior wel direct beschikbaar zal zijn en de iPad mini pas vanaf 2014.

  Maar wachten is sowieso de beste optie dan weet je alles zeker.

  Bijdrager
  ISS

  Persoonlijk vind ik het formaat scherm van de iPad2/3/4 fijner dan de “mini”, naar mijn beleving te klein. Maar goed, dat is dus persoonlijk.

  Bijdrager
  Atjous

  Ik ben een heel tevreden gebruiker van de Mini, na een aantal jaren met de iPad1 te hebben gewerkt. Vooral de draagbaarheid bevalt me nog steeds erg goed. En de snelheid is – ook na upgrade naar iOS7 – heel behoorlijk.
  Ik gebruik ‘m overigens in combinatie met een Logitech Ultrathin keyboard. Ik vind het persoonlijk een perfecte match… Ideaal als je langere stukken tekst wilt invoeren. Blind typen (deze reactie bijvoorbeeld) gaat na enige oefening ook heel erg makkelijk.

  Bijdrager
  henkdejonghoorn

  Ook al heeft de mini geen HD scherm, het scherm biedt voor 7,9 inch een goed compromis in beeldkwaliteit. De kleuren en het contrast zijn uitstekend.
  Hij is superieur in draagbaarheid en biedt daarom de beste ipad-functionaliteit bij mobiele toepassingen, zoals als navigatiesysteem en als perfecte wandelkaart. Er zijn tal van uitstekende kaartenapps voor verkrijgbaar! Je moet dan wel een 3G model kiezen, want dan zie je je locatie en route exact op een gedetailleerde wandel-, fiets, of zelfs skikaart. 7,9 met de ipad vormfactor is een uitstekend compromis tussen een (veel te) kleine smartphone en de 9,7 inch ipad

20 berichten aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 20)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.