13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Q:
  Bijdrager
  ivar

  iPad in de zorg.

  Hallo allemaal,
  Graag zou ik jullie uitnodigen om met mij mee te denken. We gaan binnenkort een kliniek openen om jeugd vanaf 12 jaar van hun verslaving af te helpen of er iig goed mee om te leren gaan. Een van de speerpunten is het gebruik van “nieuwe technologie”.
  De iPad is hier eigenlijk symbool in komen te staan. Het idee is dat al onze cliënten een iPad tot hun beschikking zullen krijgen. Ze zullen hem moet gaan gebruiken om hun dagplanningen/huiswerk/opdrachten etc op te gaan maken. Ook de communicatie tussen cliënten onderling (mail/msn/hyves etc zal natuurlijk ook gaan plaatsvinden via de iPad. Ook doorgeven van afspraken zal natuurlijk via deze weg gaan gebeuren.
  Hebben jullie ideeën wat er nog meer kan, wat is er mogelijk. Graag zoveel mogelijk ideeën luchtkastelen hersenspinsels alles is welkom.
  Cliënten verblijven gedurende de gehele week bij ons. Volgens een vast dagprogramma met diverse therapieën en gaan na verloop van tijd in de weekenden naar huis. Cliënten zijn over het algemeen volledig clean als ze bij ons op de afdeling verblijven.
  Zijn allen cliënten van 12 tot 28 jaar oud.

  Alvast bedankt voor het meedenken.
  Ivar

  Bijdrager
  Dr. Maddox

  Installeer dit spel: http://itunes.apple.com/nl/app/labyrinth-pocket-hd/id408239571?mt=8

  Leg de iPad op een een ondergrond (groot dienblad) met aan elke hoek een stuk touw en laat ze in groepjes van vier samenwerken om bepaalde levels te behalen door ieder één hoek te laten bedienen/balanceren. Stimuleert samenwerking, concentratie en nauwkeurigheid.

  Zoiets?

  Succes met je project! :)

  Bijdrager
  ivar

  Bedankt voor je reactie. Zoiets ook ja. Maar ook wat is er op technisch gebied mogelijk om alle communicatie en bedrijfsprocessen aan elkaar te knopen. Zoals men op sommige scholen al doen.

  Bijdrager
  lbarends

  ik zou instellen dat de clienten zelf niks op de ipad’s kunnen installeren of instellen. dat zie je op scholen ook altijd.

  Geblokkeerd
  Anoniem

  Wat betreft kalenders en mail:
  * Ga voor kalenders met WebDAV werken.
  * Ga voor mail met IMAP werken.

  Bijdrager
  nookie
  Dr. op 24 januari 2011

  Leg de iPad op een een ondergrond (groot dienblad) met aan elke hoek een stuk touw en laat ze in groepjes van vier samenwerken om bepaalde levels te behalen door ieder één hoek te laten bedienen/balanceren.

  Dat meen je serieus? Dat zie je ook voor je?
  Ik wel, dat de iPad binnen de kortste keren op de grond knalt……

  Bijdrager
  Dr. Maddox

  Dan maken we er speciaal voor jou een rand omheen. Nee wacht, met een groot dienblad moet het lukken!

  :slant:

  Bijdrager
  nookie

  Er zitten (verslaafde) kinderen van 12 tussen. Ik zie die doelgroep niet met touwen en dienbladen met daarop een iPad aan de gang gaan. Randen en grote dienbladen, maakt veel uit tot eentje het touw laat vallen.

  Ontopic maar weer.

  Bijdrager
  Dr. Maddox

  Ver gezocht maar wat jij wil Nookie…

  Bijdrager
  nookie

  Ik neem mijn woorden maar weer terug Dr. Maddox, ik snap wat je bedoelt. De touwen zelf worden niet vastgehouden door de personen zelf… Excuus.

  Bijdrager
  e.abrahamse

  Fantastisch initiatief om de iPad voor deze doelgroep in te zetten. Oplossingen zijn er volop. Vraag is in hoeverre deze aansluiten bij de wensen en eisen van de cliënten en verantwoordelijken binnen jullie kliniek. Vandaar dat ik zo een aantal zaken op een rijtje heb gezet, die wellicht voor jullie belangrijk zijn en jullie verdere kunnen helpen.

  Voor deze doelgroep zal het essentieel zelfstandig een solide persoonlijke basis en real-world kennis en vaardigheden te creëren. Vooral de ouderen zullen zich een plaats op de arbeidsmarkt moeten verwerven. Daar worden harde eisen gesteld aan gerichte kennis en vaardigheden. Omgaan met computers is een absolute voorwaarde. Helaas is de iPad nog niet in alle sectoren gemeengoed.

  Onderlinge communicatie via social media is een heel geschikt medium, maar niet erg gestructureerd. Ik vermoed dat het aanbieden van structuur en positieve socialisatie essentiele behandelingsdoelen zijn.

  De voorbeelden die jij noemt zijn web-based (niet exclusief voor de iPad) en daarmee ook in het weekeinde zonder hun iPad beschikbaar. De vraag is of de afwezigheid van Flash vppr hen een struikelblok is.De iPad heeft hier geen directe meerwaarde dan dat hij heel erg cool is.

  De iPad beschikt niet over een handig toetsenbord om snel en goed met 10 vingers op te leren typen. Goed en snel kunnen typen geeft ze een echte voorsprong bij hun studie en in onderlinge communicatie.

  Er zijn 1 “studenten-apps”: iStudiez Pro. Deze kan helpen overzicht te krijgen en te houden in de zaken die zij moeten plannen (kan uitstekend in standaard Calender app). Wat heb je nodig voor uitwisselen, overleggen en digitaal inleveren. Voor zover ik heb gezien, sluit deze niet erg aan op de Nederlandse onderwijsomgeving. De vraag is of hun school daar al in voorziet en deze leeromgevingen ook op de iPad werken. De meeste elektronische leeromgevingen (bijv. it’s learning) zijn web-based en werken goed op een Mac met Safari en zouden ook goed op de iPad moeten presteren. Het cijferprogramma Magister is ook web-based, maar maakt helaas gebruik van Silverlight en werkt dus niet op de iPad.

  Mocht je de ambitie hebben alles op de iPad via native apps te willen doen zul je eerst moeten kijken naar de wensen/eisen van alle gebruikersgroepen en onderzoek doen naar wat er al is en in hoeverre deze aan je wensen en eisen voldoen. Wellicht is het mogelijk een en ander met bestaande apps simpel en doeltreffend aan het andere te knopen waardoor de iPad in een soort ontwikkelings- en leerproces naar de ideale leerlingomgeving groeit. Als zo’n omgeving goed werkt is het te overwegen dit native in een of meerdere apps te ontwikkelen en aan te bieden.Veel van jullie succes op dit vlak zal afhangen van wat je uiteindelijk wilt en welke ambities je nu hebt en hoeveel tijd (=geld) je hierin wilt investeren.

  Door de snelle veranderingen in social media en de manier waarop deze doelgroep „in beweging is” moet je meer dan helderziend zijn om nu al een succesvol ontwikkelingspad te voorspellen. Ik weet zeker dat het voor deze jongeren/meisjes een leuk en leerzaam project is om „hun zorgomgeving” met z’n allen (cliënten en begeleiders) vorm te geven. Misschien zijn er knappe koppen bij die met de iPad SDK al een voorzetje kunnen maken.

  Veel succes gewenst!!!

  Bijdrager
  gipsman

  Educatie/recreatie: films, muziek, eventueel doorgestuurd naar tv.-toestel.
  Ontspanning: gezelschapspelletjes cfr.Scrabble,Risk,Monopoly…
  Leesgroepen: via de ereader-functie, talloze boek-applicaties.
  Ordening denkprocessen: bv. de app ‘Mind Notes’.
  Dagboek bijhouden: veel keuze, bv. ‘Simplenote’.

  Bijdrager
  MichMich

  Mijn input? Maak het vooral niet te ingewikkeld.

  De iPad is een hulpmiddel, en moet geen doel opzich worden.

  Begin simpel. Uitbreiding van de inzet kan altijd nog.

  Just my €0,02.

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.