8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:
  Bijdrager
  servir frais

  IP-adres van server achterhalen

  Sinds kort staat hier een HPserver, nu weet ik wel het interne ipadres, maar hoe kan ik weten welk IP-adres ik moet gebruiken van buitenaf. Dus wanneer ik tijdens het weekend thuis wil werken aan een opdracht voor mn baas, wil ik van thuis uit kunnen inloggen.

  servir frais

  Bijdrager
  klaus

  http://www.whatismyip.com intikken op de server, en dan weet je het!

  Succes, Klaus

  Bijdrager
  tobiaslf

  http://www.monstar.nl/ip/

  Daar staat ook je hostnaam…

  Bijdrager
  G3Lay-Z

  Hoop dan wel dat je baas het goed vindt dat je op de server zit, uit eigen ervaring is dat vaak niet de bedoeling. Maar internet komt dan ook echt op die server binnen? of hant die server ook gewoon aan een router.. kijk gewoon waar het internet binnenkomt

  en dan inderdaad dat adres intoetsen en dan weet je het

  Cheers! :apple:

  Bijdrager
  remcodb2

  Als je naar http://www.watismijnip.nl (nog meer info als bij die bovenstaande :P) of een van die andere sites gaat zie je je externe ip-adres, als die server er via een router aanhangt (wat me waarschijnlijk lijkt aangezien je het al over een intern ip had) moeten nog wel ff wat poortjes geforward worden wil je verbinding met die server krijgen.

  Bijdrager
  Pbook

  Als je bij de server kunt een dos boxje openen en het commando “ipconfig /all” geven.
  Zie je alle relevante info.

  Pbook.

  Bijdrager
  G3Lay-Z

  kan ook een ISA Server zijn aangezien het een HP is zou het met niet verbazen.. dus dan heb je een firewall met proxy, vaak zijn die niet eens te pingen.. moet je even navragen

  Bijdrager
  y-it

  Het hangt er helemaal vanaf hoe het thuiswerk is geregeld. Normaliter moet je het WAN-adres van jullie router weten om uberhaupt binnen te komen op je netwerk. Dit is bijv. te zien als jullie een eigen mailserver draaien (bijv. mail.uwbedrijf.nl). Ga dan thuis via het netwerkhulpprogramma (in programma’s,hulpprogramma’s) naar Ping en ping naar mail.uwbedrijf.nl -> je krijgt dan het WAN-IP-adres te zien van jullie eigen mailserver.
  Mocht je al via een VPN-tracker of iets dergelijks thuis verbonden zijn met het netwerk, maar je weet nog niet het IP-adres van je HP-server, dan kun je inderdaad voorgaande tips volgen.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.