6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  L4R5

  Internet(WiFi) snelheid neemt af (Macbook Pro + TimeCapsule + Airport Express)

  Beste forumgenoten,
  Wie kent het volgende verschijnsel en heeft een oplossing. Ik maak thuis gebruik van een MacBook Pro en heb een TimeCapsule & Airport Express voor het draadloze WiFi netwerk in huis. Nou neemt de internet snelheid na enkele uren online af. Ik heb een 40mbit lijn en wanneer ik deze test haalt ie nette waarden. Na een paar uurtjes loopt de snelheid terug na een max van 4,5mbit. Wanneer ik en de balk rechtsboven (osx) mijn airport uitschakel en hierna weer inschakel in mijn snelheid weer optimaal. Kan iemand dit verklaren, heb de TimeCapsule al op een kanaal ingesteld die het minste ruis opvangt hier in de straat. Weet niet waar ik nu verder moet zoeken. Graag tips!!

  Dank,
  Lars

  Moderator
  Strifer

  Is dit ook het geval wanneer je via een draadje bent aangesloten!? Wellicht is je modem de boosdoener. Nou kan het natuurlijk ook iets anders zijn. Is het sinds kort? Heb je die TC nieuw?

  Bijdrager
  L4R5

  Is dit ook het geval wanneer je via een draadje bent aangesloten!? Wellicht is je modem de boosdoener. Nou kan het natuurlijk ook iets anders zijn. Is het sinds kort? Heb je die TC nieuw?

  Bedankt je reactie Strifer!
  Dit is niet geval wanneer bedraad is… Modem lijkt me niet de boosdoener omdat het resetten van de airport voldoende is, modem en TC blijven gewoon online. TC heb ik meer dan een jaar, het is al wel het 3e apparaat. De 2 vorige waren van de een op de andere dag dood. Heb ze netjes kunnen vervangen binnen de garantie.

  Nog even wat aanvullende informatie, misschien heeft het er niets mee te maken maar toch. Ik laat de TC een publiek ip delen, en wel in de reeks 192.168.1.2 t/m 192.168.1.254. Standaars staat de TC op een reeks van 10.0.0.1, maar ik heb deze veranderd in de hoop dat hier misschien de fout zat…

  Moderator
  Strifer

  Goed, dan is het dus niet je modem. Het lijkt me ook niet dat het je TC is, aangezien het na een gewone airport uit/aan actie op je MBP weer normaal is. Misschien kun je het je testen op een andere gebruikersaccount?

  Bijdrager
  binaries4me

  Ik heb precies het zelfde probleem. Heb ook een macbook pro model van 2010. Als ik draadloos via me timecapsul een backup maak dan gaat die eerst met bijna 6 MB per sec. Na een paar uur online zakt die snelheid naar een paar 100 KB. heel vaag. Ff airepoort aan en uit lost dit op. Maar dit zou niet moeten gebeuren.

  Bijdrager
  L4R5

  Ik heb een oplossing gevonden tenminste het werkt tot nu toe prima… Hopelijk blijft het zo… Ik maak gebruik van internet van Ziggo en het schijnt dat hun DNS server nog wel eens hapert. Op advies heb ik mijn DNS gewijzigd naar die van Google.

  Uitleg:
  Systeemvoorkeuren -> Netwerk -> Airport -> Geavanceerd -> Tab ‘DNS’ -> Alles verwijderd en vervangen door 8.8.8.8 en 8.8.4.4

  Misschien het proberen waard…

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.