4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  jurian

  Ingescande bestanden bewerken

  Mensen,

  Bij ons op het werk hebben we oude papieren (practica beschrijvingen) die we digitaal willen hebben. Bestaat er een mogelijkheid om ingescande bestanden aan te passen. (bijvoorbeeld opdrachten toevoegen)Tot nu toe hebben we geprobeerd om het ingescande bestand op te slaan als PDF en vervolgens in Acrobat Pr. aan te passen. Dit levert echter niet echt het gewenste resultaat gezien ik het niet voor elkaar krijg om tekst te verwijderen/aan te passen.

  Wil ik iets onmogelijks of heeft iemand een oplossing?

  Bij voorbaat dank.

  Bijdrager
  StarX

  Als de tekst getypt is kan je m.b.v. OCR-programma’s veel werk besparen, maar weet dat er achteraf grondig nagekeken moet worden aangezien die programma’s verre van feilloos werken. Gemiddeld mag je rekenen op 1 fout herkend letterteken per 100à150 tekens. Misschien dat dat ondertussen al verbeterd is.

  Bijdrager
  csteelooper

  Mja… OmniPage is inmiddels wel verbeterd… Als de tekst in typeface is (getypte karakters) dan is de accuratesse behoorlijk goed. Voor handgeschreven tekst is dit helaas niet het geval, tenzij je je keurig aan OCR of OCR-B schrift (acceptgiro’s e.d.) zou houden… Maar dat doet/lukt bijna niemand.

  Bijdrager
  jurian

  ok bedankt voor de informatie. Zal het eens bekijken.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.