6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  rnbprod

  Indesign: berekeningen zoals equation editor

  Is het mogelijk om in InDesign berekeningen te zetten zoals bv. met Microsoft Equation Editor?
  Vergeef me de Windows-schermafbeelding op dit macforum….!

  Bijdrager
  bruno

  Aangezien Indesign bedoeld is voor opmaak in print (ook al zitten er wat meer functies in, maar waarom zou je die functies gebruiken als daarvoor betere en meer uitgebreidere pakketen op de markt voor zijn?) denk ik dat dit niet mogelijk is.
  In print heb je geen variabelen nodig, dus zou niet weten waarom je die functie nodig zou hebben in een opmaak pakket. Ik heb ook geen idee wat je uiteindelijke doel is dus kan je geen alternatieven geven… Of gaat het om de opmaak van formules??

  Bijdrager
  wobbie

  Je kan die dingen toch maken je programma van voorkeur, export naar PDF en dan plaatsen in indesign. Normaal zijn dit dan toch vectoren en is de kwaliteit in orde…

  Bijdrager
  Peter C.

  Misschien heb je hier wat aan:

  MathType 5 for Mac OS X by Design Science, Inc.
  MathType is a full-featured, professional version of the Equation Editor included in Microsoft Office, AppleWorks and many other products. MathType includes hundreds more symbols and…

  Bijdrager
  rnbprod

  Bedankt voor jullie reacties. Ben inmiddels het programma Math Magic tegen gekomen om formules in Indesign te zetten. Dit is er voor Mac / Win en ook als XT voor QuarkXpress.

  http://www.mathmagic.com/product/pro.html

  Bijdrager
  AdobeHenk

  Er zijn ook nog anderen (bv InMath bij http://www.itip.biz/en/index.htm), alhoewel extra plug-ins soms natuurlijk nog wel wat extra kosten.

  H

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.