14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Q:
  Bijdrager
  PeterK001

  iMac en AUTOCAD.

  Hoi,
  Mijn zwager wil een iMac aanschaffen. Hij wil hier autocad op draaien (oa. voor het uittekenen van keukens, badkamers,…)
  Zelf ben ik niet vertrouwd met deze software en kan ik hem dus niet adviseren.
  Maar ik ben er zeker van dat hier specialisten zitten die dat wel kunnen.
  Mijn vragen:
  – draait Autocad op de Imac?
  – indien ja, wat is de kost van deze software?
  Graag jullie advies aub.
  Thanks.

  Bijdrager
  arjankamp

  Zie deze link op eerdere forum:

  AutoCAD 2011 voor Mac: hij is er

  Bijdrager
  moller

  of even nadenken..

  klik

  Bijdrager
  Chorro

  AutoCAD draait prima op Mac, heb het regelmatig voor m’n werk gebruikt op m’n eigen Macbook Pro (nu niet meer omdat tegenwoordig de bestanden op dusdanige locaties moeten worden opgeslagen dat ik er met m’n Mac niet bij kan).

  De kosten zijn best hoog, maar het is dan ook professionele software. Als ik mij niet vergis ligt een volledige licentie boven de 4000 euro.

  Bijdrager
  Afroman

  Ook handig om naar alternatieven te bekijken zoals Solidworks en Rhino. En misschien de studentenversie bekijken want ik zie dat je er toch geen geld mee gaat verdienen.

  Bijdrager
  jackybe67
  Bijdrager
  Martinus

  Autocad 2012 is ook uit nu, en draait soepel op Lion, waar autocad 2011 problemen gaf.

  Vectorworks is ook een prima alternatief voor autocad. Ik gebruik het enkel nog.

  Bijdrager
  computer space
  PeterK001 op 12 september 2011

  Hij wil hier autocad op draaien (oa. voor het uittekenen van keukens, badkamers,…)

  Uitrekenen? Kan dat?
  Alstublieft, pak lekker Sketchup (dynamische blocks!). Veel goedkoper, sneller en makkelijker.

  Bijdrager
  iep

  Daar is dus helemaal niets van waar. Sketchup dient een volledig onder doel net als software zoals Solidworks. AutoCAD is specifiek voor 2D CAD. Dat je wat veredelde 3D rendering mogelijkheden erin hebt zitten wil nog niet zeggen dat je er dan ook lekker mee in 3D kunt tekenen maar daar wordt het ook lang niet altijd voor gebruikt. Voor 3D werk zit je inderdaad meer in de hoek van Solidworks en Sketchup maar die hebben dan weer moeite met 2D tekenen. Het is dus verre familie van elkaar en derhalve ook zeker niet als een alternatief aan te merken. Als we het over alternatieven voor AutoCAD gaan hebben dan komt al snel Microstation om de hoek kijken (tegenwoordig Windows-only helaas). DraftSight ziet er ook als een handig alternatief uit als je wat simpel werk wil doen (wellicht is dit al genoeg als je eigenlijk alleen wat lijnen wil uitzetten en bijv. de leidingen wil intekenen).

  Bijdrager
  Kappie1973

  Hallo,

  weet iemand hoe dat zit met die studenten versie?
  Is dat wel een volledige versie?

  Ik ben opzoek naar een autocad voor op de mac, ik heb er eentje voor windows (LT97) oud maar voldoende voor wat ik er mee wil doen.
  Kan ik dat makkelijk draaien op een mac book pro? hoe gat dat met parallels? ik lees er wel over, maar snap nog niet hoe ik dat aan de gang krijg.
  Ik zou dan graag een stukje mac voor windhoos (liefst 98 SE(die heb ik ergens liggen)) opofferen om Autocad te kunnen draaien.

  Bijdrager
  Chorro

  Je kan ook Draftsight proberen, is als ik ’t goed heb gratis en ik moet zeggen dat ik het een goeie vervanger vind ondanks dat het wat functies mist. Kijk maar of de functies die jij wilt gebruiken erin zitten, scheelt een hoop geld.

  Bijdrager
  Kappie1973

  Dank voor de reactie,

  Ik heb nu de studenten versie er op staan, ik ben wel erg gehecht aan autocad, vroeger heel veel mee gewerkt, dus nu deze proberen.

  Bijdrager
  Chorro

  De studentenversie ken ik niet eerlijk gezegd, in die zin dat ik er nog nooit mee heb gewerkt. Op m’n werk gebruik ik AutoCAD 2007.

  Bijdrager
  iep

  AutoDesk biedt van haar software inderdaad leuke studentenversies aan die dan weer gratis te gebruiken zijn. Als je toch zo gehecht bent aan AutoCAD zou ik dat eerst eens proberen (let dan wel even op of het voor Windows en/of Mac is). DraftSight is een gratis applicatie van Dassault Systems (ja ook van de vliegtuigen) en is het meest vergelijkbaar met AutoCAD LT. Die werkt prima, tot dusver ook het meest uitgebreide CAD pakket voor op Linux en OS X (hoewel je voor OS X tegenwoordig ook weer AutoCAD kunt gebruiken).

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.