4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  MacFreak2010

  iCloud/Apple Agenda 'praat' niet met MS Outlook

  Ik gebruik agenda’s in iCloud met de Agenda app op mijn Mac, waarbij ik vaak afspraken in de agenda moet maken met mijn klanten, waarvan de meeste MS Outlook gebruiken.

  Zowel uitnodigingen voor agenda afspraken van MS Outlookgebruikers aan mij (via mijn zakelijke mailaccount die overigens niet van Apple is), als uitnodigingen voor agenda afspraken van mij aan MS Outlookgebruikers zijn een probleem. Apple gebruikt de CalDAV-standaard, MS niet, waardoor uitnodigingen en/of bevestigingen over en weer niet aankomen dan wel niet in de wederzijdse agenda’s belanden.

  Zijn hier goed werkende oplossingen/workarounds voor? Het gekke is dat ik op internet hier haast niets over kan vinden terwijl dit probleem wereldwijd veel gebruikers moet raken.

  Tot nu toe los ik het op door de agenda van een speciaal aangemaakt Google-account te koppelen aan de Agenda app op mijn Mac en via deze account uitnodigingen voor agenda afspraken naar MS Outlookgebruikers te sturen en door uitnodigingen van MS Outlookgebruikers (via een onhandige omweg op mijn iPhone) in deze Google agenda over te zetten en vervolgens te accepteren. Google en MS Outlook kunnen nl. wel met elkaar ‘praten’. Dit leidt echter tot verwarring bij mijn klanten die opeens uitnodigingen en bevestigingen via een voor hun onbekend Google account krijgen.

  Wie weet hier betere oplossingen? Bedankt!

  Bijdrager
  joopgran
  Bijdrager
  MacFreak2010

  @joopgran: bedankt voor je reactie! Inderdaad een goede zoekrichting, onlangs ben ik ook met deze instelling bezig geweest maar helaas helpt dat niet. Komen agenda uitnodigingen van MS Outlookgebruikers bij jou wel aan in iCloud/Apple agenda? En uitnodigingen van jou aan MS Outlookgebruikers? In mijn geval komen uitnodigingen wel aan maar krijgt de MS Outlookgebruiker die mij uitnodigt geen bevestiging van acceptatie. En uitnodigingen van mij aan een MS Outlookgebruiker komen zo ‘vervormd’ aan dat diegene er niets mee kan. Het blijft me verbazen dat niet veel meer gebruikers hier last van hebben.

  Bijdrager
  joopgran

  @MacFreak2010: Helaas geen verder ervaring hiermee, sorry

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.