9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Q:
  Bijdrager
  gipsman

  iCloud Drive: hoe doe je het?

  Ik wil een pak bestanden overbrengen van zowel mac als iPad naar iCloud Drive. Diverse file-names dus, zelfs niet meer leesbare uit het appleworks tijdperk, bv. cfk.
  Wat van een iPad komt is geen probleem: het staat in de desbetreffende app, voorzover die synct met iCloud Drive. Anders staat dit wel in de sync van die app met de eigen server.
  Wat van de mac komt ligt wat moeilijker: keynote, numbers, pages, docs, docX, pdf, jpg, enz. enz: zet ik dit allemaal zoveel als mogelijk in mappen onder één bestandsnaam (dus bv. alle pdfs samen, enz), of gewoon per “onderwerp”(bv.alles over ‘Trump’, bij mekaar, ongeacht de bestandsnaam) zoals op de mac zelf? ik stuit hier eigenlijk op de afwezigheid van een mappenstructuur in iOs…

  Bijdrager
  McPim

  Hoe doe je het op je schijf op je Mac? Met andere woorden, je maakt je eigen structuur die je zelf fijn vindt. Of moeten wij dat voor jou verzinnen?

  Bijdrager
  gipsman

  @McPim
  OK,?

  Bijdrager
  McPim

  Ja sorry hoor, maar ik begrijp de vraag niet zo. Wil je weten hoe anderen hun schijf organiseren? Dat kan natuurlijk. Maar dat lijkt me zo persoonlijk en afhankelijk van wat je privé en/of beroepsmatig met je Mac doet dat ik me afvraag of je daar wat aan hebt. Als je dat bedoelt zal ik een serieus antwoord geven. Beloof ik :wink:

  Bijdrager
  gipsman

  Ach laat maar, ik zoek het nog wel uit.

  Bijdrager
  McPim
  Bijdrager
  gipsman

  Welbedankt hoor, en sorry, natuurlijk had ik zelf al wat research kunnen doen.

  Bijdrager
  Buzz
  gipsman op 12 januari 2017

  ik stuit hier eigenlijk op de afwezigheid van een mappenstructuur in iOs…

  Als je een diepe mappenstructuur in iCloud Drive maakt kan je via de bijbehorende app op iOS nog steeds gewoon bij al je bestanden.

  Bijdrager
  gipsman

  @Buzz
  Dat lijkt werkbaar. Toch fundamenteel anders dan bv. dropbox of google drive.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.