14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Q:
  Bijdrager
  kLamberts

  iCloud Drive geeft onjuiste capaciteit aan

  Beste forumleden,

  Ik heb vandaag meer iCloud opslag gekocht om gegevens van mijn externe harde schijf te kopiëren en die uiteindelijk te formatteren.
  Het probleem waar ik tegen aan loop is dat mijn macbook aangeeft dat er niet voldoende ruimte op mijn iCloud is. Terwijl het abonnement dat ik heb aangeschaft 2TB is en de harde schijf net 500GB aan data heeft.

  Is er een instelling die ik moet aanpassen of wat moet ik doen?

  Ik hoor graag of iemand hier verstand van heeft

  Bijdrager
  Niels

  Dat werkt niet, iCloud Drive synchroniseert de lokale bestanden van je Mac, maar je kunt niet een externe schijf naar iCloud laten uploaden, zoals bijvoorbeeld bij Dropbox ed wel kan.

  De reden dat je de melding krijgt is omdat de 500Gb data niet op je Mac past.

  Bijdrager
  tarun

  Het gaat wel werken als je kiest voor “optimaliseer Mac-opslag”:

  Let er dan wel op dat je alleen bij die bestanden toegang hebt als je toegang tot internet hebt.

  Bijdrager
  Shmoo

  Zet die functie NIET aan wanneer je je workflow niet wilt verkrachten.

  Je hebt op die manier helemaal geen controle over wat Apple wel en niet upload naar iCloud. Het kan dus goed zijn dat jij met ene bestand aan het werken bent maar omdat Apple vindt dat dit bestand niet op je computer hoort gaat deze naar iCloud Drive en het bestand dat op je externe drive had staan en dat je tijdelijk in iCloud Drive wilde plaatsen plaatsen staat dan op je computer.

  Serieus, stop met deze onzin. Dit is een functie die gemaakt is voor mensen die bij normaal gebruik van hun computer tegen de limieten aanlopen, niet om bewust je computer vol te stoppen met content en dan extra ruimte te creëren.

  Sleutelbeheerder
  Night

  Inderdaad. Koop liever voor een paar tientjes een goedkope externe USB-harddisk. Op de lange duur nog goedkoper ook! En dan op je gemak wachten tot Apple wellicht ooit eens besluit om met TimeMachine backups te kunnen maken naar iCloud.

  Er zijn voldoende Cloud oplossingen waar je gratis (en tijdelijk) 500GB kwijt kunt. Dan kan je je datadisk rustig opnieuw formatteren en daarna de zaak weer downloaden.

  Bijdrager
  kLamberts

  @Tarun

  Ik heb deze geprobeerd uit te vinken, maar het probleem blijft zich voordoen.


  @Shmoo

  Het is niet de bedoeling dat ik die bestanden op de cloud drive laat staan, maar het heeft een tijdelijke plaats nodig zodat ik de drive kan formatteren en fouten eruit kan halen. Als je goed leest heb ik dat ook aangegeven in mijn eerste bericht. Dus ik snap niet wat je met onzin bedoelt.
  Trouwens externe harde schijven zijn voor geen meter te vertrouwen, dus ik zou liever alles backuppen eens in de zoveel tijd in de cloud.

  Sleutelbeheerder
  Night

  Voor jouw situatie zou ik eens naar bv. Backblaze kijken. In de achtergrond wordt alles keurig en automatisch (incremental) gebackupd.

  Bijdrager
  kLamberts

  @Night

  Hartstikke bedankt voor je goede hulp!

  Hier heb ik wel wat aan. Thanks:D

  Bijdrager
  Shmoo

  Als je goed leest heb ik dat ook aangegeven in mijn eerste bericht. Dus ik snap niet wat je met onzin bedoelt.

  Onzin in de vorm van iCloud Drive en z’n fancy optimalisatie-opties die nergens op slaan. Doe jezelf een plezier en blijf daar heel ver uit de buurt. Pages documenten van 2mb naar je iPhone, iPad en andere Macs syncen dat werkt prima met iCloud maar wanneer je cloud-cloud opslag zoekt in de trant van ik ga volume ergens stallen dan moet je heel ver uit de buurt blijven van iCloud.

  Sleutelbeheerder
  Night

  Gratis 500GB “stallen” kan bijvoorbeeld bij:

  Jumbo files (tot 500GB)
  Tencent (tot 10TB (!))

  Bijdrager
  McPim

  Night, Backblaze (als online backup) is een hele goeie suggestie maar die laatste twee?! ‘Jumbofiles’ is hier onbereikbaar, dat kan aan mijn pi-hole liggen maar ik heb er nog nooit van gehoord en ik kan geen enkele serieuze review vinden. En ‘Tencent’ met een vaag inlog stappenplan en dan je data naar China sturen? Je maakt een grapje hoop ik…

  Sleutelbeheerder
  Night

  Nee, ik maak geen grapje. Hoewel ik net als jij aan de integriteit van die Chinezen twijfel, zijn hun datacenters wel enorm in opmars.
  Je moet er maar wat voor overhebben he, om een halve TB gratis online ergens tijdelijk onder te brengen, vooropgesteld dat je geen gevoelige info op je Mac hebt staan. Ik zou er persoonlijk in ieder geval geen gebruik van maken, maar dat is voor iedereen zijn eigen beslissing.

  De suggesties zijn overigens geen ‘must’ maar alleen een voorbeeld dat het mogelijk is.

  Inmiddels is JumboFiles.com alweer uit de lucht (thnx voor je opmerkzaamheid, @McPim). Geeft meteen ook het nadeel en risico aan van gratis online dienstverlening.

  Bijdrager
  McPim

  Thanks voor deze kanttekening.. Buiten dat: alle links over dat Tencent 10TB aanbod zijn oud, ik denk dat het een stunt was om het in de markt te zetten. Het 10TB gratis plan bestaat niet meer. Lees hier de comments mocht iemand nog interesse hebben, dan laat je het wel uit je hoofd om hiermee in zee te gaan. ;!

  Sleutelbeheerder
  Night

  Ik zie het. Jammer. Ze bieden nu nog “maar” 1TB gratis. Nog altijd zat voor TS;-)

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.