4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  tav

  Icloud back up

  Ik heb verstaan in een icloud backup de apps die je op je iphone staan hebt ook in de back up zitten , heeft dit alleen betrekking tot de app zelf of worren ook de gegevens ( documenten en foto’s ) die je in die app opgeslagen in die back up inbegrepen zodat wanneer je de backup op bv. een nieuwe iphone zet de gegevens niet kwijt bent .

  Bijdrager
  Q-collective

  Waarvan maakt iCloud reservekopieën?:

  Dit wordt opgenomen in iCloud-reservekopie

  * App-gegevens
  * Apple Watch-reservekopieën
  * Gespreksgeschiedenis
  * Apparaatinstellingen
  * Gegevens van de app Gezondheid
  * HomeKit-configuratie
  * Organisatie van het beginscherm en apps
  * iMessage-, tekst- (sms) en mms-berichten
  * Foto’s en video’s op uw iPhone, iPad en iPod touch1
  * Aankoopgeschiedenis van Apple voorzieningen, zoals muziek, films, tv-programma’s, apps en boeken2
  * Beltonen
  * Visual Voicemail-wachtwoord (hiervoor moet dezelfde simkaart zijn geplaatst als tijdens het maken van de reservekopie)

  Apps worden overigens opnieuw gedownload vanuit de App Store. Enkel de App-gegevens worden dus meegenomen in de iCloud reservekopie:

  Een iCloud-reservekopie bevat wel informatie over materiaal dat u hebt gekocht, maar niet het materiaal zelf. Wanneer u herstelt vanaf een iCloud-reservekopie, wordt materiaal dat u had gekocht, automatisch opnieuw gedownload van de iTunes Store, App Store of iBooks Store. Sommige soorten materiaal worden niet in alle landen automatisch opnieuw gedownload. Eerdere aankopen zijn mogelijk niet beschikbaar als er een terugbetaling voor heeft plaatsgevonden of als ze niet meer in de Store beschikbaar zijn.

  Overigens zijn er enkele apps die hun eigen backup-mechanisme erop nahouden. Een bekend voorbeeld hiervan is WhatsApp, waar je de reservekopie moet aanzetten in de instellingen van WhatsApp zelf.

  Bijdrager
  Joid

  Inderdaad. Het is dus precies het tegenovergestelde van wat TS heeft verstaan: juist niet de app zelf, maar de gegevens ervan worden in de backup opgeslagen.

  Bijdrager
  GoeieDag
  tav op 20 oktober 2017

  Ik heb begrepen dat in een iCloud backup de apps die je op je iPhone staan, ook in de back up zitten. Heeft dit alleen betrekking tot de app zelf of worden ook de gegevens (documenten en foto’s) welke in die apps opgeslagen zijn, ook in die backup inbegrepen; zodat wanneer je de backup op bv. een nieuwe iPhone zet, de gegevens niet kwijt bent.

  #leesbaar

  Is dat nou ook niet een beetje het doel van een backup? Dat persoonlijke zaken en instellingen bewaard blijven? Want niet-persoonlijke zaken (apps, OS, etc) kun je altijd wel ergens vandaan halen.
  Foto’s, video’s, etc, en muziek komen niet apart in de backup, want dan zou die backup wel heel snel onnoemlijk groot worden. Dus dat is anders geregeld voor die bestanden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.