20 berichten aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 20)
 • Q:
  Bijdrager
  marcoenhop

  Icloud als data-opslag zonder syncen

  Ik wil graag mijn ruimte op iCloud gebruiken voor opslag van data zonder een ‘mirror’ op mijn mac. Ik heb de ruimte op mijn mac nodig en nogal wat materiaal dat ik alleen als archief wil bewaren. Is iCloud ook zo te gebruiken? Of kan ik alleen een map maken die synct?

  Bijdrager
  iMad

  Instelling die je bij SysteemVoorKeuren kan aanpassen onder iCloud \ iCloudDrive opties

  Bijdrager
  Shmoo

  Nee is niet mogelijk wat jij wilt.

   

  Bijdrager
  iMad

  Je kan niet per map selecteren, Apple zorgt ervoor dat oudere documenten niet gesynchroniseerd worden als Optimaliseer Mac-opslag aanvinkt.

  iCloud kijkt dan of er genoeg ruimte is om nieuwere bestanden rechtstreeks op je Mac te plaatsen en anders kan je ze altijd downloaden via Finder.

   

  Bijdrager
  marcoenhop

  Mijn mac heeft op zich niet te weinig ruimte (20 g op een 128 schijf), maar het is niet voldoende om bijvoorbeeld mijn iPhone te backuppen. Ik zou wel wat bestanden gewoon alleen op mjn icloud drive willen zetten want daar is nog 1,5 tb over. Maar dat gaat dus niet. Jammer. Zou fijn zijn om daar een partitie data te hebben.

  Bijdrager
  gipsman

  Lijkt of het wel kan. Ik heb vorig jaar mijn hele thuismap naar iCloud verhuisd. In mijn thuismap ( Huisje>Documents) staat nu NIETS meer. Alles wat er vroeger stond, staat nu in iCloud en ik kan die dingen naar believen terughalen, voorzover er ruimte op mijn MBA is natuurlijk.

   

  Bijdrager
  Shmoo

  Dan heb je deze instelling waarschijnlijk geactiveerd maar dan nog heb jij zelf geen zeggenschap over wat er enkel in je iCloud Drive komt te staan en  niet op je computer. Je kunt alleen je HD van de computer laten vollopen en pas wanneer die vol is gaat Apple bepalen welke bestanden naar (enkel) de cloud worden verplaatst. Dat zijn dan meestal bestanden niet vaak aangepast worden of heel erg groot zijn.

   

  Wat TS zoekt is iets vergelijkbaar met dit > onder je rechtermuisknop.

   

  Bijdrager
  hans dorsman

  iCloud blijft toch wat beperkt. Box werkt dan toch beter, daar kun je per folder aangeven wat je synchroniseert. Met OneDrive kan dat volgens mij ook.

  Bijdrager
  penseel

  Dan wordt het tijd voor een Nas, vind ik veiliger dan in de cloud.

  bvb deze; https://www.mobile-harddisk.nl/product/12687/synology-ds218play.html?osCsid=g3g99apljnvqfpqqvivambecu2

  Sleutelbeheerder
  Night

  Als ik het goed begrijp, wil TS juist niet syncen maar extra off-site opslag. En dan vallen Dropbox SmartSync en OneDrive ook af.

  Bijdrager
  gipsman

  Ik kan enkel maar herhalen dat mijn vroegere thuismap nu in iCloud staat (weliswaar anders ingedeeld dan vroeger). Op mijn MacbookAir staat hij niet meer, maar is wel bereikbaar via iCloud Drive. Is ook bereikbaar op iPad en iPhone. Wil ik iets wijzigen, toevoegen, verwijderen, whatever, dan moet ik naar iCloud. Is er geen internet, dan gaat het niet lukken. Maar in essentie is het toch “externe opslag” ? Alles staat immers op de servers van Apple, niet op mijn MBA ?

  Bijdrager
  roto

  Als je snel bent, zou je misschien nog een invite van Stack (van TransIP) kunnen vragen.
  https://www.transip.nl/stack/
  Krijg je 1 TB aan opslag, welke je zelfs als netwerkschijf schijnt te kunnen mounten op je Mac (heb ik zelf nog niet geprobeerd). Ook hebben ze apps voor smartphone en tablet. En niet onbelangrijk: gratis!

  Bijdrager
  marcoenhop

  Heel erg veel dank voor het meedenken. Ik heb een invite van Stack aangevraagd. Ik ga de overige aangeboden oplossingen allemaal bekijken en proberen.

  Bijdrager
  Djojo

  @Marcoenhop,

  Dit is precies wat ik ook wil en het verbaast me dat dat niet kan op deze manier.

  Ik heb ook een Transip account en wil via WebDav bestanden bewaren. Op zich werkt dit. Ik loop echter tijdens uploaden tegen foutmeldingen aan die de klantenservice van transip (die overigens wel heel erg goed is! ) wijd aan vreemde tekens in de  bestanden zoals # etc.  Daar kan ik niks aan veranderen omdat die door logic gegenereerd worden en later ook weer gelezen moeten kunnen worden.

  Ik ben benieuwd of je deze problemen met transip ook heb of met welk systeem je je doel nu bereikt hebt.

  gr Henk

  Bijdrager
  marcoenhop

  Ik heb uiteindelijk de oplossing gevonden in het gebruiken van een extern SSD schijfje voor de backup van mijn iPhone. Daar begon het allemaal mee, mijn MBP had niet genoeg schijfruimte om die backup te maken en toen leek het me handig om wat archiefmateriaal extern op te slaan. (Had ook op dat SSD schijfje gekund natuurlijk). Ik heb wel de tip van ROTO opgevolgd en een stack aangevraagd. Dat werkt als externe opslag prima, ook in samengebruik voor een blad waar ik voor schrijf. Maar het blijft natuurlijk onhandig dat je niet een deel van je iCloud kunt gebruiken als externe schijf. Dan zou je ook veel simpeler bestanden kunnen delen bijvoorbeeld.

  Bijdrager
  Groentenboer

  <p class=”cite”>Night op 24 april 2018 om 18:32</p>
  Als ik het goed begrijp, wil TS juist niet syncen maar extra off-site opslag. En dan vallen Dropbox SmartSync en OneDrive ook af.

  Met OneDrive kan dit via een omweg in Windows wel.

  1)de gewenste data uploaden naar OneDrive

  2)OneDrive lokaal van de computer verwijderen

  3) de data die is geupload naar OneDrive, van de computer verwijderen

  4)OneDrive opnieuw installeren, activeren en koppelen aan de cloud

  De cloud data wordt zichtbaar in de Verkenner. Je kan per bestand / map aangeven of je de data in de cloud wil laten staan of deze wilt downloaden naar de computer.

  Ik heb zelf geen ervaring met OneDrive op de Mac. Maar ik vermoed dat bovenstaand ook op een Mac werkt.

   

  Bijdrager
  Djojo

  Beste Macgenoten,

  Ik wil toch even terugkomen op alle reacties hierboven.
  Ik heb een iCloud abonnement genomen, een mapje “Allerlei” gemaakt en schuif daar van alles in wat ik wil bewaren.
  Upload het vanaf mijn iMac en kan het zonder problemen downloaden met m’n MBP of een andere computer door in te loggen in m’n iCloud.
  Niks geen gesynchroniseerd of zo. Werkt precies zoals de titel van dit draadje heet en wat marcoenhop graag wil.
  Begrijp dan ook de reacties niet van hier boven.

  gr Henk

  Bijdrager
  GoeieDag

  Jouw mapje ‘Allerlei’ staat ook op je Mac (zonder dat je dat in de gaten hebt; daarmee kun je de bestanden ook altijd offline benaderen), en dientengevolge maakt het geen ruimte vrij op je Mac. TS vroeg of het kon zonder deze ‘mirror’ en dat kan dus niet.

   

  De mirror staat in ~/Bibliotheek/Mobile Documents.

  Sleutelbeheerder
  Night

  Inderdaad, dat probeerde ik ook al duidelijk te maken.

  Bijdrager
  Shmoo

  Maar Henk is wel lief…  ? knuffel

20 berichten aan het bekijken - 1 tot 20 (van in totaal 20)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.