11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Q:

  Bijdrager
  SvS

  iCloud 1x extra opslag delen met meer mensen?

  Hoi, we hebben binnen gezin met alleen  producten een gezamenlijke familie-icloud, naast eigen icloud.
  Allemaal standaard iCloud van 5GB.

  Als we eens op vakantie gaan, is het dan mogelijk om iCloud “Family”-account vooraf te upgraden naar 50GB voor 1 maand en dat het hele gezin de foto’s tijdens vakantie daarheen kan sturen, het liefst automatisch?

  Of moeten we allebei (partner en ik) eigen iCloud upgraden, dus 2x 50GB?

  Of is er een andere manier van automatisch gezamenlijk delen?
  Eigenlijk moet je het zien als een soort van een backupsysteem tijdens vakantie.

  Nee, Dropbox is geen optie, uitbreiding is te duur in ons geval.
  Google Drive en andere = geen interesse.


  Bijdrager
  KarelWillem

  Als je een jaarabonnement hebt, kun je niet één maand upgraden, om daarna weer terug te gaan naar de voorgaande situatie.

  Toch?


  Bijdrager
  SvS

  Is alleen mogelijk om het in jaarabonnement te afnemen?


  Bijdrager
  Shmoo

  Nee zeker niet. iCloud kun je gewoon een maandje kopen en dan weer downgraden als je thuis bent. Dat is zo’n beetje het enige positieve aan iCloud opslag, hoe eenvoudig je het per maand kunt afrekenen. Je kunt het zelfs met iTunes gifcards betalen.


  Bijdrager
  Shmoo

  On topic, ik denk niet dat dit heel ideaal gaat zijn.

  Want stel jij maakt een aantal foto’s met jouw telefoon, deze upload je dan naar het bewuste iCloud account. Daarna deactiveer je het iCloud account en stelt je vrouw dit account in op haar telefoon maar zij krijgt dan wel alle foto’s die jij hebt gemaakt ook weer op haar telefoon, voordat ze haar gemaakte foto’s weer kan uploaden. Kortom, wissel drie of vier keer en je moet flinke iPhones hebben met veel ruimte.

  Geef gewoon iedereen een euro zodat ze allemaal 50GB hebben om hun foto’s te stallen en wanneer jullie thuiskomen voegen jullie ze samen via de computer > downgraden jullie het iCloud abonnement naar standaard. Je hebt dan 14 dagen de tijd om je bestanden (meer dan 5GB) te verwijderen/downloaden.


  Bijdrager
  GoeieDag

  Je kunt inderdaad een maand abonnement nemen: https://support.apple.com/nl-nl/HT201318


  Bijdrager
  SvS

  Prima, dank jullie wel! Het was niet echt duidelijk. Dan weet ik genoeg.
  Eigen iCloud-accounts upgrade is inderdaad het beste.

  Als je in een hotel zit met ’n mogelijk bagger wifi, hoe kun je checken dat alles goed is gedeeld (gebackupped) met je iCloud?


  Bijdrager
  Shmoo

  Dat gaat vanzelf. En zo bagger zijn verbindingen niet meer in 2017. WiFi of internet is echt wel een essentie voor vakantiegangers. Hotels en plaatsen waar gasten verblijven weten dit heus wel. Ze willen de 1 sterren reviews echt niet verdienen omdat zoiets simpels als WiFi kut was.

  Je ziet wolkjes in de hoek van de foto’s die nog niet geupload zijn. En wanneer je ingesteld hebt dat je iPhone meteen een backup maakt wanneer deze aan de stroom gaat dan kun je ook handmatig voor de zekerheid een backup maken. Kijk je eerst in je foto’s app of alles geupload is. Geen wolkjes? Dan even handmatig een backup maken in iCloud voorkeuren.


  Bijdrager
  SvS

  Dank.

  Shmoo op 01 mei 2017

  Dat is zo’n beetje het enige positieve aan iCloud opslag…

  Dat klinkt aan andere kant ook een beetje negatief. Wat is er verder negatief aan?


  Bijdrager
  Shmoo

  Valt allemaal wel mee hoor. iCloud functioneert over het algemeen prima. Hier en daar een een irritatie met een server die niet wakker lijkt te willen worden en daarom je data niet direct sync, maar verder… Voor het syncen van contacten en browser favorieten heen en weer is er natuurlijk geen systeem beter dan iCloud. Extreem fijne integratie tussen al je Mac en iOS handel. Daar heb je vaak ook niet meer dan 5GB opslag voor nodig.

  Echter het iCloud Drive gebeuren is beneden elk niveau dat je van een fatsoenlijk (premium) clouddienst mag verwachten. En al helemaal van een bedrijf met 150 miljard op de bank. We hebben het niet over een Nederlands server hosting BV bedrijf ergens in de achterhoek die zijn afgedankte HDD schijven niet wegpleurt maar er een STACK clouddienst mee bouw op basis van open source software en zodoende 500 miljoen GB gratis opslag kan weggeven, we hebben het hier over een van de rijkste bedrijven op waarde.


  Bijdrager
  SvS

  Bekend. Ik ben met je eens dat het allemaal best wat meer mag zijn bij Apple, we kopen immers met z’n allen Apple’s spullen tegen “premium” tarieven.

  iCloud bevalt verder goed, zoals in 1e alinea van Shmoo’s laatste post is beschreven.

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.