4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  martijn veenhuizen

  hulp bij website/ftp hosten

  ik ben van plan om een ftp server te hosten op mijn mac. vervolgens heb ik met WebPhoto ( http://www.macosx.nl/?p=showarticle&art_id=1882 ) getest of eerst mijnnetwerk in combinatie met router en modem geschikt is voor een verbinding naar de buitenwereld dat is gelukt.

  ik krijg met WebPhoto een internal en een external adres toegewezen. in mac os x kan je ook een website en ftp hosten maar dat is in zover ik begrijp alleen intern op het lan. is het mogelijk om zo’n intern ip adres om te zetten naar een extern ip adres is dat b.v in te stellen in httpd.conf, of is er een dergelijk programma voor het hosten van ftp en of website??????

  wie kan mij helpen

  Bijdrager
  iJoost

  Dat moet je in je router regelen. Port forwards. Hoe dat moet hangt dan ook af van welke router je precies hebt. Gebruik de zoekfunctie even dan vind je talloze anderen die hetzelfde wilden weten en wat ze voor antwoord kregen.

  Bijdrager
  hansenonline

  welkom op het forum!
  als je de zoekfunctie leert kennen zal je veel vragen in deze trend vinden.
  om een website vanaf je mac te hosten, moet je natuurlijk in je systeemvoorkeuren de webserver aanvinken en dit geldt ook voor de ftpserver. voor de webserver moet je de poort 80 van je computer openzetten voor de buiten wereld, maar dan moet het wel van je internetprovider mogen en kunnen. voor de ftpserver moet je de de poort 21 openzetten en hiervoor moet je toestemming van je internetprovider hebben. ik weet niet wat voor een modem/router je hebt, want bij de ene kan je via een verbinding met je browser dit allemaal regelen en bij de andere moet je via de terminal alles regelen.

  Bijdrager
  DEform

  Het makkelijkste om ftp te doen is
  mbv DynDNS en Rumpus.

  Met dyndns kan je een domeinnaam laten
  verwijzen naar je thuis.
  Je “server” kan dan draadloos, of via ethernet
  online zijn.

  Rumpus is een heel leuk appje dat over
  je poort 80 (http-poort) een fpt programma
  laat lopen.
  Je kan dus via een strakke webinterface
  bestanden uploaden, downloaden, mappen maken,
  mensen permissies en logins geven.
  Heel makkelijk

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.