12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)
 • Q:
  Bijdrager
  Sipke

  https onder Firefox werkt niet meer

  Hallo,

  Sinds enige tijd heb ik problemen met inloggen op https://mijn.ing.nl. Ik werk met Firefox. Ik switchte steeds naar Safari, want daar werkt het probleemloos. Toen merkte ik dat andere beveiligde web sites het ook niet doen onder Firefox. Ik heb geen settings veranderd, voor zover ik weet.

  Ik heb al geprobeerd:
  – google zoeken op https en firefox
  http://weblogin.bu.edu/troubleshooting?cmd=ssl. Testpagina. Firefox komt er niet doorheen. Safari wel.
  – Firewall settings: Firefox stond met “Blokkeer inkomende verbindingen” en Safari stond met “Sta ink.verb. toe” Ik dacht dus: aha, gevonden. Maar nee, ook als ik Firefox instel op “sta … toe” werkt het nog niet
  – Java settings gecheckt en is goed.
  – Firefox SSL settings gecheckt en is goed.
  – Proxy instellingen gecheckt en is goed (instellingen van systeem)

  I’m out of clues…..wie helpt?

  Edit:
  – ook nog Firefox troubleshootpagina doorlopen
  Wat opvalt, is dat ik geen foutmeldingen krijg (zoals bijv. “Kan geen beveiligde verbinding tot stand brengen omdat het SSL-protocol is uitgeschakeld.”) De pagina wordt gewoon niet geladen. Voorbeeld: ik ga naar http://www.mailamac.nl en druk op “inloggen”. De pagina blijft zoals hij is, ik zie enkel rechsonder kort de progress bar heel snel van 0 naar 100 gaan. Als ik boven de “inloggen” link ga hangen met de muis zie ik linksonderin beeld “https://www.mailamac.nl/customer/account/login”.

  Bijdrager
  1984

  Alle links die je vermelde openen bij mij probleemloos in firefox, wis de recente geschiedenis eens.

  Bijdrager
  Sipke

  Hoi,

  Ik heb net Firefox geheel verwijderd van mijn systeem en opnieuw geinstalleerd.
  Stappen:
  – Firefox app naar de prullenmand gesleept
  – bibliotheek -> Application support -> Firefox map geheel verwijderd (backup gemaakt)
  – Firefox 3.6.12 opnieuw gedownload van internet
  – Geheel verse installatie
  – systeem opnieuw opgestart
  het helpt helemaal niets.

  Ik heb nog een tweede machine, ook met SL 10.6.4. Die heeft het probleem niet. Ik zie zojuist bij updates dat voor de probleemmachine updates zijn bijgewerkt tot 13 oktober ipv tot vandaag. Ik ga dus eerst proberen daar alle updates binnen te halen en kijken of het probleem zich nog steeds voordoet.

  Nu even time-out dus.

  Ik zie zojuist dat osx 10.6.5 bij de updates wordt aangeboden….:-)

  Bijdrager
  Sipke

  Updates uitgevoerd, behalve 10.6.5. Beide machines zijn nu synchroon qua updates. De probleem machine doet het nog immer niet…

  Bijdrager
  1984
  Sipke op 11 november 2010

  Ik heb nog een tweede machine, ook met SL 10.6.4. Die heeft het probleem niet.

  In dat geval lijkt het mij dat het probleem niet bij Firefox ligt.Die 2de Mac zit op het zelfde netwerk..? kijk eens wat er op die probleem Mac staat wat op die andere ontbreekt.

  Bijdrager
  puchelaar

  Ik heb laatst ook zoiets gehad (denk ik); me.com wilde op m’n iMac in Ff niet laden, maar in Safari wel. Op de MacBook Pro geen problemen. Om een andere reden heb ik de iMac vers ge├»nstalleerd en tijdens de installatie met een firewaire kabel de gegevens van de MBP af laten halen, en nu werkt me.com weer.

  Geen idee waar het probleem in zat, hoe ik eraan kwam, en waarom ik eraf ben. Instellingen stonden (voor zover ik kon zien) op beide machines gelijk, en ook bij mij had een herinstallatie van Ff niet geholpen.

  Nou ja, niet echt hulp dus, maar misschien helpt de gedeelde smart?

  Bijdrager
  Sipke

  upgrade naar 10.6.5 uitgevoerd. Nog geen verbetering.

  Bijdrager
  Sipke

  He Puchelaar,
  Gedeelde smart helpt zeker! Eindelijk iemand die hetzelfde heeft. Helemaal opnieuw installeren? Dat is wel een last resort, maar daartoe ben ik eventueel wel bereid. Heb toch het idee dat het een klein dingetje zou kunnen zijn waardoor alles weer werkt.
  Gek is wel dat op de macbook (de probleem machine) in de lijst met geinstalleerde updates er heel wat missen, terwijl ze wel zijn geinstalleerd. Bijvoorbeeld iTunes 10 staat er nu in, maar die staat niet in de lijst met geinstalleerde updates. Zou er toch iets fout gaan?
  Ik heb een originele SL DVD. Ik zou eens kunnen proberen SL op een externe HD vers te installeren, en dan de settings van de MacHD afhalen. Even een lege schijf zoeken…..:-)

  Bijdrager
  Sipke

  nu ik er over denk……ik heb laatst de MB naar de winkel teruggebracht voor een reparatie. Vooraf had ik mijn osx versie eraf gegooid (eerst backup gemaakt met SuperDuper) en achteraf de backup weer teruggezet. Weet niet zeker of dat precies het moment was dat de problemen begonnen, maar het is wel iets om over na te denken….
  Ik laat wel weten of een frisse installatie nog wat gaat uithalen……

  ondertussen ben ik wel benieuwd naar meer tips!

  Bijdrager
  Sipke

  Eureka!!!!! Ik heb ‘m gevonden! Zat verder te denken over het terugzetten van die backup van superduper na het ophalen van de MB na de reparatie. Wat me direct opviel, is dat alle (de meeste?) Rules in littlesnitch opnieuw moesten worden ingesteld.
  Net ff de rules van little snitch gecheckt en daar stond een “deny TCP connections to port 443” in. Die uitgezet en voila! Firefox doet het weer perfect!

  Iedereen dank voor het luisteren. Zonder jullie was ik er toch niet opgekomen!

  Sipke

  Bijdrager
  puchelaar

  Toch bijzonder, want ik gebruik geen littlesnitch. Wel blij dat het opgelost is *thumbsup*

  Bijdrager
  Sipke

  Dan was het bij jou dus wat anders. Beetje mystiek af en toe is ook niet erg….;-) Nogmaals dank.

  Groet sip

12 berichten aan het bekijken - 1 tot 12 (van in totaal 12)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.