27 berichten aan het bekijken - 1 tot 27 (van in totaal 27)
 • Q:

  Bijdrager
  mowat

  HEIC naar JPG

  Mijn dochter heeft met haar iPhone een hoop reisfoto’s gemaakt en die zou ik op mijn iMac willen bekijken. Maar , die zijn allemaal in het .HEIC formaat en gewoon de extentie wijzigen in JPG werkt niet. Ik kan de bestanden op mijn iMac niet openen (27″ retina 2015 met 10.12.6) en het icoontje geeft een zwart vlak met exec weer zoals bv. bij veel windows bestanden.

  Hoe krijg ik die foto’s naar een .JPG. Het is niet de bedoeling ze in iPhoto te zetten , enkel maar bekijken.


  Bijdrager
  Shmoo

  Als je in de Mac App Store op HEIC zoekt dan zie je dik 10 apps die daar in gespecialiseerd zijn. ☺️

   


  Bijdrager
  McMeller

  Of je Mac bijwerken.


  Bijdrager
  mowat

  Bedankt,

  ik heb de “imazing” geïnstalleerd en dat werkt perfect.

   

   


  Bijdrager
  TheBigZ

  (y)


  Bijdrager
  mowat

  Dus de foto’s zijn allemaal omgezet.

  Maar ze heeft er ook enkele filmpjes opgemaakt.

  Die hebben de extensie .MOV en normaal kan ik alle .mov bestanden openene met  VLC , quicktime  of streamclip maar bij deze krijg ik altijd een foutmelding. In één van de foutmeldingen staat dat het een Hvc1 bestand is . Is dat ook weer zo’n nieuw formaat van Apple en is daar ook weer een progje voor nodig om weer alles om te zetten ?


  Bijdrager
  McMeller

  Waarom gebruik je niet de nieuwste software die dit gewoon ondersteunt?

  Andere tip, ik ben gewend dat wanneer je een foto of video overzet via AirDrop, automatisch wordt nagegaan of de ontvanger het kan openen/afspelen. Zo niet, wordt hij voor het overzetten automatisch geconverteerd. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer ik een foto naar een apparaat met iOS 10 overzet. Heb je dat al geprobeerd?


  Bijdrager
  mowat

  Dank voor je reactie McMeller , maar ik gebruik geen airdrop of iCloud of dergelijke. De foto’s en filmpjes zijn overgezet van de iPhone naar de iMac met een USB stick.

  Maar die Hvc1 is dus , als ik op je antwoord afga , ook zo’n nieuwe extensie ?

  Dus weer zoeken naar een converter.

   

   


  Bijdrager
  McMeller

  AirDrop kun je prima proberen en heeft niks te maken met cloud-upload of iets dergelijks. Het automatisch converteren wanneer er wordt uitgewisseld naar een device dat de nieuwe indeling niet ondersteunt, werkt erg goed.

  Je Mac bijwerken naar de nieuwste software waarin deze formaten gewoon worden herkend is de makkelijkste oplossing.


  Moderator
  Night

  Ik zou voor de filmpjes inderdaad gewoon AirDrop gebruiken. Wat maakt het uit dat ze op een USB stick staan? Neem de iPhone en stuur de filmpjes naar je iMac en klaar. Ik neem aan dat het er maar een paar zijn, want ik begreep dat het converteren van je foto’s wel prima ging. Waarom 2x het wiel uitvinden?


  Bijdrager
  mowat

  Goeiemorgen,

  bedankt voor de reacties.

  Ik heb die airdrop teruggevonden want ik had die in de findervoorkeuren uitgevinkt omdat ik die toch niet gebruik.

  Het zijn inderdaad maar 3 bestandjes van 50 MB . Als de dochter nog eens langkomt vraag ik om ze eens te proberen overzetten . Zij heeft een iPhone 8 plus dus daar zal die airdrop dan ook wel opstaan.

  Ik heb wel dropbox en zij ook. Geeft de overzetting met dropbox hetzelfde effect als met airdrop want dan is het natuurlijk nog gemakkelijker want dan kan het op afstand gebeuren terwijl je met airdrop volgens mij met de toestellen dicht bij mekaar moet zijn ?


  Bijdrager
  TheBigZ

  mowat op 18 augustus 2018 om 20:14

   

  Maar die Hvc1 is dus , als ik op je antwoord afga , ook zo’n nieuwe extensie ?

  Dus weer zoeken naar een converter.

  Dat klopt.

   

  Je zou deze eens kunnen proberen:

   

  https://www.shedworx.com/smart-converter-pro


  Moderator
  Night

  Klopt. Bij AirDrop moeten beide devices zich óf vlakbij elkaar bevinden of binnen hetzelfde wifi netwerk.

  DropBox daarentegen kan wel op afstand, maar converteert niets.

  HEVC video heeft als codering H.265. Dat moet VLC zonder problemen kunnen afspelen, ook op Macs die door een ouder OS zelf geen HEVC video kunnen afspelen. Als de .mov extensie problemen geeft, verander die eens in MP4.

  Verder kan Handbrake ook prima overweg met H.265 en kan dit formaat ook nog eens converteren naar een wenselijkere codec.


  Bijdrager
  McMeller

  Komt mijn suggestie dat je Mac bijwerken naar de nieuwste software het probleem helemaal oplost nou niet bij je over, of negeer je het, of wil je dat niet, of wat is de reden dat je daar aan voorbij gaat? Waarom doe je zo ingewikkeld als de oplossing zo simpel is?

  (Oh, en dat je iCloud of AirDrop niet gebruiken wil maar wel Dropbox overweegt gaat er bij mij helemaal niet in.)


  Bijdrager
  TheBigZ

  McMeller op 19 augustus 2018 om 09:53

  Komt mijn suggestie dat je Mac bijwerken naar de nieuwste software het probleem helemaal oplost nou niet bij je over, of negeer je het, of wil je dat niet, of wat is de reden dat je daar aan voorbij gaat?

  Mowat heeft hier al eens uitgelegd dat hij meerdere OS X versies op een backup schijf geinstalleerd heeft, dus overgaan op een andere macOS versie zal heus wel door hem overwogen zijn.


  Bijdrager
  McMeller

  Why tell me why tell me why.


  Moderator
  Night

  Updaten naar een nieuwe OS kan niet altijd wenselijk zijn. Ik heb zelf in ieder geval de ervaring dat HS op wat oudere Macs minder vloeiend loopt dan Sierra. Daarnaast vind ik een OS updaten voor zo iets kleins net zo iets als een nieuwe auto kopen omdat je een lekke band hebt. Zeker, het pakt het probleem grondig aan, maar is wel een beetje overkill.


  Bijdrager
  McMeller

  Wat oudere Mac? Dat ding is drie jaar jong en High Sierra brengt alleen maar welkome optimalisaties.

  Ik weet ook echt niet wat ik lees, met jouw stelling dat een OS update voor een kleine functie overkill is. Hoe kun je dat nou vergelijken met een nieuwe auto bij een lekke band…


  Bijdrager
  TheBigZ

  Verder is het natuurlijk belachelijk dat Apple zelf die converters niet beschikbaar maakt voor oudere OS X versies. Zomaar even geen JPGs meer exporteren vanaf de iPhone, daar gaan mensen last van hebben.


  Moderator
  Night

  Dat ben ik wel helemaal met je eens, @thebigz . Hoe moeilijk kan het zijn een kleine converter aan te bieden, die draait op de meest recente versies van macOS tot HS? In ieder geval kan Handbrake het wel gelukkig.


  Bijdrager
  McMeller

  Nou mensen, fijn dat jullie het eens zijn en een mooie zondag gewenst. Prima weer om je Mac te updaten.


  Bijdrager
  mowat

  Na de foto’s is ook het probleempje met de filmpjes opgelost.

  Vrij eenvoudig , ditmaal met de tip van Night , extensie veranderen in MP4 en openen met VLC 3.03.

  En McMeller , je bedoeling is natuurlijk OK , en ik negeer ze geenszins , maar ik werk vrijwel altijd met Sierra omdat die op deze iMac nu eenmaal het beste draait. En ik heb inderdaad zoals TheBigZ zegt ook wel high Sierra en er staat al een partitie klaar voor Mojave. ( Op mijn externe schijf staan trouwens 14 OS versies). Maar ik ga zeker akkoord met de stelling dat Apple best zelf een convertertje voor die foto- en filmbestanden had kunnen voorzien.

  Iedereen nog een prettige zondag gewenst.

   


  Bijdrager
  TheBigZ

   
  (y)


  Bijdrager
  Willem III

  Ik draai zelfs nog op Yoshemite omdat veel programma’s niet meer zouden werken als ik naar een hogere versie zou upgraden. Ook bij Apple kwamen ze er niet uit en werd de telefoon er sneaky opgeflikkerd, zodat ik geen contact meer met die zgn. deskundige kon maken. Het eerste wat ze roepen is dat je computer te oud is en maar een nieuwe moet kopen. Ik draai veel gerenommeerde programma’s maar als je b.v. ook Photoshop de CS serie nog draait kan je het wel vergeten. Ik ben niet van plan om én een duur abonnement bij Adobe af te sluiten en ook nog is een nieuwe Imac te kopen. Tegenwoordig denken ze overal maar dat de centjes zomaar uit je zak geklopt kunnen worden. Beetje vergelijkbaar als de warmtepomp en de elektrische auto. Maar de regering komt niet zelf opdagen als de Aow/Lonen/Uitkeringen omhoog moeten, ja de belastingen en de energierekening gaan omhoog. En nu wetende dat Apple dus al zijn oude gebruikers in de steek laat komt hier ook never nooit meer een nieuwe Imac te staan, dan maar klooien met dat Windows.


  Bijdrager
  KarelWillem

  Zo! Na een jaar gekookt te hebben stroomt het pannetje nu in één keer leeg.

   

  In een paar zinnen van het converteren van een fotootje naar stijgende belastingen.


  Bijdrager
  Shmoo

  Dit soort gasten zijn volgens mij de reden waarom ik mij zo ontzettend aangetrokken voel tot dit soort sites. Ze wekken een heel erg groot Lourdes gevoel op.

   

   

  De medewerkers op de klantenservice bij Apple hebben toch ook dag van hun leven wanneer iemand weer opbelt met softwarevragen op hun UV-verkleurde Mac. ☺️

27 berichten aan het bekijken - 1 tot 27 (van in totaal 27)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.