10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Q:
  Bijdrager
  piddy4888

  HDMI naar s-video

  Een vriend van mij en ik zijn bezig met een inventarisatie te maken voor een overstap naar HD voor de videoclub van onze school. Camera’s hebben we met HD-output, mixer met HD-input kan worden aangeschaft, HD-recorder ook. Enige probleem: hoe krijgen we HD-data 60 meter ver getransporteerd? HDMI-kabels zijn maximaal 10 meter lang… Momenteel werken we met s-video en dit gaat ook prima omdat die kabels lang zat zijn, maar als we overstappen naar HDMI kan dit dus niet. Is er een mogelijkheid om HDMI naar s-video om te zetten bij de camera en bij de mixer weer terug naar HDMI? Of zijn er misschien andere ideeën? HDMI naar RGB bijvoorbeeld. De mixer die wij op het oog hebben heeft ook SDI-inputs, kan hier misschien wat mee? De enige HD-outputs van de camera’s zijn de HDMI-outputs, de rest is allemaal SD.

  Bijdrager
  tarun

  Bij allekabels.nl gaan ze tot 20 meter. Maar ze hebben ook een HDMI-versterker. Misschien dat dat helpt?

  Lid
  Pepperonie

  Zodra je hdmi omzet naar s-video (moet via een converter) dan heb je een SD singaal, dit kan je vervolgens niet meer omzetten naar een HD beeld. De voor de hand liggende is inderdaad via RGB, je hebt dan gewoon 3 tulpjes welke je over een veel grotere afstand (zeker met goede kabels) kan gebruiken. Je zit dan met het zelfde afstandslimiet als met jullie oude s-video kabels.
  Maar weet je heel zeker dat de camera’s geen RGB kunnen uitsturen? Als ze het wel kunnen is de oplossing makkelijk, anders moet je nog converter kastjes gaan kopen (welke best prijzig zijn).
  Wellicht zijn de HDMI over ethernet kastjes ook wel interessant, zeker prijs technisch. Ze zijn in verschillende soorten en prijzen, het is vooral belangrijk om te kijken welke afstand je wilt gaan overbruggen en aan de hand daarvan de kastjes te kiezen. Je kan gewoon tussen kastjes een gewone netwerk kabels leggen. En ethernet is bovendien minder storingsgevoelig.

  Bijdrager
  piddy4888

  Ik denk dat dat inderdaad de beste optie is ja. Maar dan zit je met het probleem van onze mobiele camera. Die moet vrij kunnen bewegen en dat gaat al slecht met een gebundelde kabel, en dat gaat nog slechter aangezien die kastjes gepowered moeten worden.

  Bijdrager
  menu
  Bijdrager
  piddy4888

  Ja, SDI inderdaad. Ook van BlackMagicDesign, dezelfde firma waar we de recorder en de mixer van willen aanschaffen. Maar die dingen zijn helaas stervensduur en een beetje lomp… Daarbij zijn Coaxkabels zo stijf als de neten en bij de statische camera’s kan dat wel maar dat is echt niet te doen bij een mobiele camera. Al kun je dat wel anders oplossen door deze een langere HDMI-kabel te geven en die convertor ergens fixed te leggen. We hebben maar een beperkt budget, anders was HDMI naar optisch bijvoorbeeld ook nog wel een optie geweest. Ik denk dat UTP toch de beste optie is, of weet iemand iets anders of zijn er heel grote voordelen aan SDI?
  We zullen het sowieso wel als optie erin houden en eens met de rest van de club overleggen.

  Bijdrager
  Demon Hunter

  SDI schroef je vast aan je camera en zit dus stevig vast. HDMI is leuk voor achter de TV, niet in het veld… Gaat er constant uitvallen, of iemand tikt er tegen de kabel aan en trekt vrolijk connector uit je camera… Weet verder niet met wat voor camera’s jullie draaien, maar die Blackmagic HDMI SDI converters zijn heel klein hoor, voor een klus gebruikt om steadicam met Wevi zender en TV Logic monitor, gevoed met V mount.

  Bijdrager
  menu

  Het grote voordeel van SDI is dat het de “professionele” oplossing is en dat je daardoor weet dat als je in de toekomst je studio gaat uitbreiden of camera? gaat bijkopen dat je alles kan blijven aansluiten.
  HDMI heeft wel toekomst maar vooral in consumenten apparatuur.

  Bijdrager
  piddy4888

  Zoals ik in de eerste post al zei, die camera’s hebben geen SDI maar alleen HDMI. En nogmaals, ons budget… :/
  SDI is heel goed maar ook flink duur…

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.