5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  Pasav

  Grafisch kaart MacPro 1,1 vervangen

  Hallo,

  We hebben hier een macpro draaien versie 1,1. Onder XP. Nu willen we voor een bepaald software pakket een andere grafisch kaart installeren.
  Waar moeten we dan op letten :
  – de eis van de software is 1GB Video geheugen

  Als het even kan willen we de MacPro ook normaal onder MacOS X kunnen blijven gebruiken.

  Bijdrager
  iep

  Dat de videokaart in de MacPro 1,1 EN Windows XP werkt. Je zou dan eens kunnen kijken naar de ATI Radeon HD 5870 die Apple verkoopt, daar zijn vaak prima Windows drivers voor te vinden, ook voor XP. Er is ook nog een Nvidia Quadro kaart die men verkoopt maar die heeft lang niet altijd een betere performance dan de 5870 ondanks het veel hogere prijskaartje. Uiteraard kun je ook nog niet-Apple videokaarten gebruiken maar dan moet je aan de knutsel met speciale firmware en wordt het hele grijze scherm bij het booten van de machine niet weergegeven (maakt het nogal lastig met boot camp). Goedkoper maar zoals je ziet zeker niet beter. Helaas.

  Bijdrager
  Pasav

  Helaas die genoemde kaart werkt niet in de MacPro 1,1.

  Bijdrager
  mhrenes

  Deze zou moeten werken http://eshop.macsales.com/item/Apple/6615718/

  Als je nu een 7300gt hebt kun je er ook een Windows kaart bijzetten. Onder Mac OS X werkt alleen de 7300 en onder Windows (Bootcamp) werken ze allebei.

  Bijdrager
  Pim.vd.Kleijn

  De hd5870 zou ook gewoon moeten werken, ondanks dat Apple aangeeft dat dit niet het geval is. Het is alleen belangrijk dat je systeem de laatste versie van Osx draait.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.