6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  Ezra

  GPS iPhone Kosten

  Hallo iedereen,

  Even een kort vraagje. Kost het gebruik van GPS geld in het buitenland? (Foto’s maken, Google Maps etc.)

  Alvast bedankt!

  Ezra

  Bijdrager
  BasiX

  Nee, het gebruik van GPS is gratis. Het gebruiken van Google Maps vereist echter wel een netwerkverbinding voor het laden van de kaarten. Daar zitten wél kosten aan verbonden.

  Bijdrager
  Ezra

  Oh oke. Stom van me want vakantie in Indonesië etc heb ik GPS uitgezet omdat ik bang was voor kosten. En aangezien ik nu iLife ’11 heb zie ik niks op de kaart haha maarja thanks!

  Bijdrager
  BasiX

  Het maken van foto’s had geen enkel probleem geweest! Je had de foto’s dan meteen op een kaartje in iPhoto kunnen bekijken. Zonde!

  Bijdrager
  tinus_omt

  Als je data roaming aan hebt staan maakt je iPhone wel verbinding om sneller de lokatie te vinden, dus dat moet je wel in de gaten houden.

  Bijdrager
  csteelooper

  @tinus_omt: Oh ja? Voor locatiebepaling is niet per se een verbinding nodig hoor, zelfs niet met gebruik van A-GPS. Dan is eenvoudigweg ‘dekking’ hebben van het netwerk al genoeg. Ik heb geen enkel snelheidsvewrschil gemerkt met data aan- of uitgeschakeld in Nederland (ik heb data in het geheel vaak uit). Data roaming staat (dus) geheel LOS van GPS-performance en/of -gebruik. Als je in het buitenland niet strikt afhankelijk bent van data moet je het dus uitzetten.
  Wat wél verschil maakt in de snelheid van verkrijgen van een ‘gps-fix’ is wanneer je geen dekking hebt van een mobiel netwerk. Dan kan de iPhone namelijk niet communiceren met de masten en dus de locatie niet afvragen… Hier zeg ik dus nogmaals: dekking is voldoende; een dataverbinding is niet nodig. Probeer het maar eens: zet je toestel in vliegtuigmodus en probeer een fix te verkrijgen. doe dit daarna nog eens terwijl je toestel UIT vliegtuigmodus is, maar géén dataverbinding heeft. Dat gaat veel sneller. Zet je daarna Dataverkeer aan, dan zul je echter nauwelijks verschil merken ten opzichte van wanneer je dataverkeer aan hebt staan.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.