9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Q:
  Bijdrager
  Olieboer

  gmail students op Mail

  Sinds kort is mijn standaard studentsmail van de UU omgezet in gmail students. Ik krijg mijn studentsmail nu dus via een speciaal soort gmail. In m’n mailprogramma had ik m’n oude studentsmail en m’n gmail. Het lukt me echter niet om de gmail students in Mail te krijgen. Iemand met dezelfde problemen?
  Even wat meer info:
  Als ik m’n studentsaccount aanpas dan komt er nergens mail binnen, niet via gmail students en niet in Mail.
  Als ik een nieuwe account aanmaak en hij op een punt de verbinding controleert geeft hij de volgende melding:

  http://i293.photobucket.com/albums/mm62/martinolieman/Schermafbeelding2010-08-29om132248.png

  Bijdrager
  chatsmit

  Je hebt toch echt de gegevens nodig van UU, in dit geval klopt je ‘Server voor inkomende post’ niet. Wat je daar dan wel moet typen? Ik heb geen idee, misschien dat de systeembeheerder van je school je daarmee kan helpen?
  Edit: Oh en trouwens, als ik naar https://gmail.students.uu.nl/ ga dan is de site niet te bereiken. Dus ik denk dat je probleem is dat die systeembeheerders zichzelf bezighouden met werk dat ze eigenlijk niet kunnen (zoals op zoveel scholen en instellingen…).

  Inactief
  Anoniem

  http://gmail.students.uu.nl doet ’t wel bij mij. (dus geen https maar http)

  Lees hier ff voor verdere info: http://www.uu.nl/NL/faculteiten/rebo/organisatie/departementen/departementeconomie/informatievoorstudenten/actueel/Pages/20100614UU-gmail.aspx

  Misschien heb je er wat aan..

  Bijdrager
  jort

  Server inkomende post: imap.gmail.com
  Gebruikersnaam moet volledig met voorletters (hoofdletters ook (?) en met @students.uu.nl erachter. Dus: [email protected]

  Uitgaande post: smtp.gmail.com

  Succes!

  Bijdrager
  LighScan

  Klopt, zijn gewoon de standaardinstellingen die Gmail ook gebruikt. Alleen moet je het domein aanpassen, dus niet “gmail.com” maar “students.uu.nl” zoals hierboven al gezegt.
  Natuurlijk kunnen systeembeheerders ervoor kiezen dit aan te passen, maar dat doen ze vaak niet. Waarom zichzelf onnodig van meer werk voorzien?

  Edit: klein foutje in je printscreen: ik zou toch echt voor imap kiezen en niet voor pop. Wil je toch voor pop gaan? Dan is het “pop.gmail.com” en niet “imap.gmail.com”. Succes!

  Bijdrager
  Olieboer

  Super Jort, opgelost!
  Ik snap alleen niet dat ik nergens de URL hoef in te vullen, hoe snapt Mail dan waar hij moet zoeken?

  @chatsmit: je eigen negatieve ervaringen met systeembeheerders zijn dus niet te extrapoleren naar anderen.

  Bijdrager
  LighScan

  Dat weet die aan de hand van je e-mailadres. Je e-mailadres eindigt met het domeinnaam. Het enige Mail.app dan nog nodig heeft, zijn de correcte servers.

  Overigens, ben je voor IMAP gegaan of toch maar bij POP gebleven? Het eerste heeft het voordeel dat al je e-mails ook online beschikbaar blijven, terwijl bij POP de mailtjes gedownload worden naar het programma, en dus online niet meer beschikbaar zijn.

  Bijdrager
  Olieboer

  Ben voor IMAP gegaan, dacht dat dit moest aangezien jort bij server inkomende post ook Imap invulde. Wist het verschil niet, maar idd erg handig.

  Bijdrager
  Olieboer

  Nog een vervolg vraagje:
  Als ik nu op Mail een bericht naar een postbus verplaats, dan is hij weg op gmail.students.uu.nl. Is hier iets aan te doen?

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.