7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  Shmoo

  GitHub terugkomende issues en taken?

  GitHub heeft een aantal handige features ingebouwd zoals issues en Projects waar je een soort van Task Management kunt doen.

   

  Allemaal leuk en aardig maar ik zie geen mogelijkheid om zeg maar een blauwdruk te maken van allerlei taken die je op elke repo zou willen uitvoeren.

   

  Zoiets als dit.

  https://frontendchecklist.io

   

  Dit zou je eigenlijk met een druk op de knop moeten kunnen toevoegen als Issues –> gekoppeld aan een bepaalde Milestone. Misschien kijk ik er overheen maar ik kan niets vinden. Je kan zo’n lijstje wel met de hand gaan aanmaken en maar bij een volgende taak mag je dan weer opnieuw beginnen.

  Bijdrager
  feek

  Ik doe maar een gooi:)

  https://help.github.com/en/articles/manually-creating-a-single-issue-template-for-your-repository

  Vast iets met templates.

  Nadeel van dat soort systemen vind ik dat ze zo platform afhankelijk zijn. En dat het altijd een webversie is. Heb bv projecten op GitHub, GitLab, Bitbucket maar ook bij xs4all (ben benieuwd hoe lang ze SSH toegang houden waarmee ik een eigen remote heb).

  Voorlopig hou ik het op een eenvoudige taskpaper lijst (met scriptjes).  Dat is voor een 1 member team meer dan voldoende.

  Je had voor github een leuke app Bee waarmee je ook project management kon dien, maar de ontwikkelaar is er mee gestopt.

  Ben benieuwd wat je vind.

  Bijdrager
  Shmoo

  Dat is volgens mij om een issue-template aan te maken, dat had ik al gevonden maar is niet wat ik zoek.

   

  Dit is een soort blauwdruk waarvan je graag zou willen dat mensen die volgen wanneer ze issues aanmaken. Op die manier krijg je hopelijk overzichtelijke issues die je makkelijker kunt categoriseren.

   

  Wat ik eigenlijk zoek is een manier om bijv. 50 issues te maken en die dan exporteren en tijdens de start van elk project weer importeren. Zodat je ze als taken kunt afvinken voordat je online gaat.

   

   

   

  Ik vind het wel zijn dat GitHub browser based is. Dan heb je niet dat systeem dat je tegen iemand hoeft te zeggen, download even deze app op je computer/device om bij mij problemen of aanpassingen te rapporteren. Ik heb zo’n hekel aan wanneer mensen mij continue lopen te mailen en je na twee weken 21 gesprekken heen en weer hebt. RE:RE:RE:RE: je mailbox is dan 800MB zwaar en het maakt het allemaal niet overzichtelijker wat je nu wel en nog niet hebt opgelost.

  En qua dienst ben ik er wel uit. Voor mij is er alleen nog GitHub, GitLab en Bitbucket zijn overbodig geworden.

  Bijdrager
  feek

  GitLab en Bitbucket heb ik vooral vanwege de (gratis) Private Repositories, maar inmiddels heeft GitHub die ook.

  Jouw reden vanwege dat oneindig op en neer mailen kan ik me helemaal voorstellen dat je een gezamenlijk systeem hebt. Tot op heden heb ik alleen maar repositories voor mezelf;) waardoor ik ook mijn actielijsten lokaal kan hebben draaien.

  Tot nu toe heb ik ook nog niet iets gevonden waarmee je een “basis” project starter kunt maken.

  Maar er bestaat wel wat, want als je een nieuwe Repository maakt kan je kiezen voor een template:

   

  edit:
  ================
  man, man, man wat zit ik toch met een scheel oog te kijken…. dat is voor een project…
  Die projecten kan je overigens wel kopiëren, maar weet niet of dan de issues en milestones mee gaan……

  Bijdrager
  Shmoo

  Dat is het probleem met al die termen haha.

   

  Projecten, Repo’s, Issues, Templates het kan allemaal zoveel betekenen. Maar Projecten zijn idd. voor een soort Trello achtige lijstjes te maken van bestaande Issues. Waar ben je aan het werkt, wat is afgehandeld en wat komt morgen … dat soort gedoe.

   

  Ik was zelf al aan aan het kijken om een repo te maken met alle issues in en die dan te klonen als starter-repo. Probleem is alleen dat de issue niet meegaan want je kloont dan enkel een branch.

  Bijdrager
  feek

  Idd dat was ook mijn eerste gedachte, maar issues zijn geen onderdeel van git, dus niet van je Repo. Bovendien zijn ze gekoppeld aan de unieke hash (die lange 47cc82d0e834).

  Volgens is het niet zo eenvoudig om een dergelijke ‘template’ of project ‘starter’ te maken. Mijn zoektocht leidt niet tot iets concreets.

  Hou ons op de hoogte:)

  Bijdrager
  pruus

  Is inderdaad een gemis, zeker omdat Gitlab veel gebruikt wordt. Nu komen de meldingen half, incompleet op de lijst. En je moet elke keer de lijst door. Ik zie daar ook verbeteringen mogelijk.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.