16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)
 • Q:
  Bijdrager
  roland60

  geluid inkomend gesprek iPhone 4S

  Beste mensen,

  Enige tijd geleden geswitcht naar de 4S. Probleem (na verloop van tijd, zo maar) is dat het geluid van het inkomende gesprek heel zacht is. Ik kan degene waar ik mee bel haast niet verstaan. Het ligt aan het toestel (de instellingen?) want met mijn oude iPhone kan ik prima horen. Gezocht op dit forum, gebruikshandleiding van Apple gedownload, maar de oplossing niet kunnen vinden. Hier misschien iemand die me kan helpen?

  Dank vast, groet, Roland

  Bijdrager
  bartman42

  Hoi,
  misschien te voor de hand liggend maar als je het + knopje van het geluid indrukt tijdens het gesprek?

  Het is mij wel overkomen dat het gespreksgeluid op één of andere manier inderdaad zacht was..

  Groet,
  Bart

  Bijdrager
  roland60

  Bart, het hard-zacht knopje aan de zijkant van je iPhone heeft (helaas) niets te maken met het geluid van het gesprek dat je voert. Die knop regelt alleen het (bel) volume, dus van de oproep zelf.

  Groet, Roland

  Bijdrager
  bartman42

  Bij mijn weten regelt dat knopje tijdens het gesprek wel het volume…
  In ieder geval in combinatie met een headset;-)

  Groet,
  Bart

  Bijdrager
  roland60

  Heb het gelijk geprobeerd door me te laten bellen. Tijdens het gesprek de volumeknop voluit gezet maar helaas, geen effect op de geluidssterkte van het gesprek… Maar wel dank voor het meedenken!

  Groet, Roland

  Bijdrager
  bartman42

  Ha,

  Nog een poging… heb je een screenprotector? Ik las via het onvermijdelijke google dat iemand een stukje plastic precies op het speakertje had zitten…

  Groet,
  Bart

  Bijdrager
  roland60

  Nee, wel een bumper en heb (natuurlijk) geprobeerd of met of zonder verschil maakt. Nada…

  Groet, Roland

  Bijdrager
  bartman42

  Of deze:

  Controleer het gaaskapje van de ontvanger (bovenaan de voorkant van het apparaat, boven het beeldscherm). Als dit geblokkeerd lijkt, gebruikt u een schone, kleine, droge, zachte borstel om vuil voorzichtig en zachtjes weg te vegen.

  Anyway, succes…

  Bart

  Moderator
  Strifer

  Bij mij is er echt wel degelijk verschil tussen het gebruiken van de plus/min knoppen tijdens en buiten een gesprek. Als ik niet bel, regelen de plus/min knoppen het belsignaal en terwijl ik bel regelen deze knoppen het volume van het geluid. Je ziet ook echt een ander volume/bezel in het systeem van iOS verschijnen.

  Bijdrager
  roland60

  Klopt, als ik op mijn iPhone 4 tijdens het gesprek op de +/- volumeknop druk heeft dat effect op de geluidssterkte van het gesprek. Op mijn iPhone 4S merk ik wel dat ik nog minder hoor als ik op de – druk maar ook bij voluit op + is het gesprek lastig te volgen. Voor de duidelijkheid: mijn vriendin gebruikt mijn vorige iPhone, dus we testen het hier samen uit.

  Nog een bijzonderheid: handsfree in de auto heb ik een prima volume en ook als ik het gesprek op de speaker van de telefoon zet, heb ik voldoende volume. Ik ga eerst wel op zoek naar dat zachte borsteltje waar Bartman42 nog mee kwam…

  Moderator
  Strifer

  Hmm.. blijft toch vreemd. Lijkt erop de je volume begrenst wordt op een manier die niet helemaal normaal is. Wellicht een foutje softwarematig of gewoon een defect?

  Bijdrager
  Nickalicious

  Hoe oud is je iPhone? Vaak als het toestel nog helemaal picobello eruit ziet ruilt een winkel hem wel voor je om. Zijn ze niet verplicht by the way.

  Bijdrager
  bartman42

  en??? is het al goed gekomen?

  Bijdrager
  sven-

  Ik heb dus hetzelfde probleem als de TS, d.w.z. geluid tijdens telefoongesprek via de oorspeaker werkt wel maar heel zacht. Harder/zachter zetten via + of – knop aan zijkant werkt wel, maar zelfs al staat hij al op max. volume, is het bijna niet te horen. In het verleden werkte het wel, het is van de een op de andere dag gebeurd. Moet ik hier uit gaan van een defect (ook al werkt de speaker wel??) of van iets softwarematigs? Ik gebruik geen hoesje/plastic o.i.d. dus het is niet dat er iets voor zit ofzo..

  Bijdrager
  sven-

  Uiteindelijk bij mij opgelost door met (droge) tandenborstel de speakergrill goed schoon te “poetsen”/vegen.

  Bijdrager
  Janjans

  @Kirstennotenboom

  Hoi ‘Kirsten’,

  Lekker aan het spammen?

  Powerknop iPhone 5s rammelt

  Iphone 4 en geluid telefoon

  iPhone 5 start niet meer op

  iPhone 4 oplaadt probleem

  geluid inkomend gesprek iPhone 4S

  iPhone 5 scherm reparatie probleem

  iPhone 4 valt uit en laadt niet meer op

  Iphone 5 wordt heet

  Er zijn huisregels, ik begrijp dat je die binnen een uur nog niet gevonden hebt aangezien je druk bent met het zoeken naar topics waar je je reclame kan maken. Dus bij dezen:

  Huisregels

  Persoonlijk ben ik altijd erg tevreden over de volgende Mac specialisten:

  http://www.macrepair.nl

  Om de spam wat te neutraliseren….

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.