30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 2010)
 • Bijdrager
  Apfel

  Dat is het enige wat dit kabinet kan verzinnen, belastingen verhogen en dat na maanden van lanterfanten, wat een teleurstelling. :(

  Bijdrager
  Roberta

  Zie hier een recept voor de val van Rome.

  Bijdrager
  trabant

  Rome is al lang geleden gevallen…
  Een deel van die 80-90 % vloeit weer terug als diensten aan de burger. Maar nog steeds gaat een te groot deel verloren aan soebatten en normpjes afwegen en controleren. Er blijft zo teveel hangen.

  Bijdrager
  Apfel

  @trabant De VS is toch het nieuwe Rome.:o

  Bijdrager
  Merkava

  Het begint op een zeker besturingssysteen te lijken.
  De cpu load wordt steeds zwaarder en elke vooruitgang in cpu snelheid wordt teniet gedaan door een register dat steeds verder volloopt. De zoveelste work around wordt gelanceerd onder het motto veiligheid, milieu of welke andere smoes van toepassing zou kunnen zijn.
  De regering/overheid moet slechts het platform aanbieden waarop wij onze eigen pragamma’s kunnen draaien en ons niet opzadelen met functionaliteiten waar niemand op zit te wachten behalve de overheid zelf. Niet duizend en een pay per click regels bedenken en bandbreedte taxen op gaan leggen.
  Je kunt je echt af gaan vragen hoelang het nog duurt voordat er een cpuforfait of een MBtax komt, ergens moeten ze natuurlijk hun teruglopende inkomsten uit de autotaxen vandaan gaan halen, ik denk zelf dat we niet zo heel ver meer af zitten van dat omslagpunt.

  Vraag blijft wel waarom die fans toch zo staan te blazen en waarmee de cpu toch steeds zo druk is.

  Bijdrager
  roblemmen
  ”trabant”

  Rome is al lang geleden gevallen…
  Een deel van die 80-90 % vloeit weer terug als diensten aan de burger. Maar nog steeds gaat een te groot deel verloren aan soebatten en normpjes afwegen en controleren. Er blijft zo teveel hangen.

  Een deel ja… Het is toch ongelooflijk gestoord dat gemiddeld 40% in het systeem verloren gaat? In de Middeleeuwen haalden ze de 50% nooit.
  Het is echt pas van de laatste honderdvijftig jaar dat we onze eigen samenlevingen om zeep helpen met massale kapitaalvernietiging, een totaal gebrek aan vooruitgang en de illusie van solidariteit.

  Bijdrager
  Barabas2005

  Een leuk G8 plaatje …

  … zoiets maakt op mij meer indruk dan die gelegenheids-maak-meer -kapot-dan-je-lief-hebt-wimpies:

  Bijdrager
  Apfel

  zwarthemden :barbu:

  Bijdrager
  roblemmen

  De nieuwe bruinhemden..

  Bijdrager
  Merkava

  En dan nu weer naar de witte boorden.

  BRUSSEL – De EU-landen gaan op 10 juli in conclaaf over de betaling van dertig Europese gps-satellieten. De grootste investering ooit van de Europese Unie kost zo’n 4 miljard euro. Door het afhaken van bedrijven, moeten de 27 EU-landen daarvan nu 2,4 miljard euro extra op tafel leggen.
  ANP

  De ministers van Financiën bespreken de bijbetaling voor het eerst op 10 juli in Brussel. Nederland ligt echter dwars over de bijbetaling. De EU moet de kosten maar grotendeels betalen door te bezuinigen op andere uitgaven, zei minister Camiel Eurlings (Verkeer) vorige week nog.

  ’Mislukte automatisering kost een Betuwelijn per jaar’ lees voor
  Uitgegeven: 4 juni 2007 12:26

  AMSTERDAM - De Nederlandse overheid besteedt jaarlijks vier tot vijf miljard euro aan automatiseringsprojecten die mislukken. Dat is evenveel als de totale kosten van de aanleg van de Betuwelijn tot nu toe, stellen deskundigen in dagblad Trouw.
  Pixel Quelle

  Sommige kenners komen zelfs tot een hogere schatting. Volgens hoogleraar computertechnologie Jan Friso Groote van de Technische Universiteit in Eindhoven zou in 2004 bijvoorbeeld zes miljard euro zijn uitgegeven aan volledig mislukte projecten, en nog eens negen miljard euro aan projecten met grote of kleinere problemen.

  Grappig eigenlijk in het licht van innovatie, we hebben momenteel een van de grootste “fabrikanten” van gps navigatieapparatuur in van de wereld in Nederland, en dan is het juist Nederland die niet wat extra mee wil betalen. En dat terwijl de staatskas toch aardig gevuld wordt door Tomtom met voor het eerste kwartaal een brutowinst van 100 nog wat miljoen.

  Bijdrager
  trabant

  De Staat der Nederlanden heeft haar deel van die 2,4 miljard veel te hard nodig om het land vol camera’s en scanners te plempen waarmee ze haar burgers kan controleren voor het geval die allemaal eens iets staatsgevaarlijks (zoals flessen in de vuilniszak doen ipv de glasbak) zouden kunnen doen.

  Daarbij genereert de controle van het verkeer van die 30 GPS-satellieten nog meer kostenposten. Mogelijk is de overheid bang dat als straks 99% van elke verdiende euro door haar handen gaat alleen nog het criminele geld buiten schot blijft.
  Hoewel… bovenstaande is een gedachtengang die meer dan vier jaar bestrijkt: is dat niet wat teveel gevraagd van onze huidige leiders? :barbu:

  Bijdrager
  Merkava

  Tja het rekening rijden.
  Ik vraag me af of mensen wel eens nagedacht hebben over de andere consequenties.
  In principe kun je mensen gewoon “inlezen”en vervolgens volgen.
  Lijkt me erg praktisch voor criminelen om te zien waar de captains of industrie en de mensen uit de quote 500 uithangen, maar ook handig om te weten wanneer jan modaal in zuid franktijk zit zodat je met een technische dienst busje voor kunt rijden om zijn plasma scherm op te halen voor “reparatie”.
  Handig voor de acceptgirobrigade die automatisch bekeuringen stuurt omdat je volgens de trajectgps te hard gereden hebt op een parallelweg terwijl je in werkelijkheid op de naast gelegen autosnelweg reed. Als je meer dan gemiddeld met je autootje tokkelt kun je een belerend schrijven krijgen van de overheid hoe slecht hetallemaal wel niet is ( omdat de staatskas zo uitpuilt)

  Maar goed je kunt wel je eigen vriedin(g) in de gaten houden of ze echt wel aan het overwerken is, naar haar kapster is, en he, waarom stopt ze hier.
  De belastingdienst kan bekijken of je niet stiekum je 500 km vrij met je leaseauto voor uitstapjes naar de bEfteling gebruikt. Ze kunnen kijken of je echt wel die woon/werk kilometers rijd die jij jaarlijks opgeeft. En ook of je wel echt die cursus die je opvoert volgt terwijl je in werkelijkheid die avonden misschien wel lekker aan het fitnessen bent met je schoonzus..
  En wat zien we nu, meneer vertrekt regelmatig later van kantoor, echter, overuren staan niet op zijn salaris strook. Dat is dan een boete voor de werkgever. In werkelijkheid school je de secretaresse nog even bij op het gebied van aftrekposten.

  Het lijkt me handig voor de verstrekker van de levensverzekeringpolis om te kunnen zien dat je helemaal niet naar de sportschool gaat, maar twee straten eerder tweewekelijks bij friet van piet stopt. De autoverzekeringsman ziet dat jij je “tweede”auto vooral als eerste auto gebruikt.
  En oh de belastingdienst ziet nu ook dat je de bijtelling over boodschappenauto betaald terwijl je eigenlijk voor die fulloption businessclass limousine moet betalen. En tjemig stop je een keer bij met je klussenbus bij je vroegere buurmeisje krijg je de vraag waar of de factuur is voor het stucken (en zij waarom ze in natura heeft betaald en dit niet als “inkomsten uit overigen” heeft opgegeven.

  De moraal van het verhaal.
  Toen de chip uitgevonden werd is het rekeningrijden begonnen.

  [size=7:a4a6fa56ba]En mijn buurmeisje saus ik evengoed wel.[/size:a4a6fa56ba]

  Bijdrager
  Turbanus

  Tsja dat rekeningrijden….. dat onderwerp kan straks wel eens in een nieuw topic denk ik……:wink:

  Bijdrager
  Lothian

  Geweldig verhaal :)

  Bijdrager
  Proof of Youth
  ”Lothian”

  Geweldig verhaal :)

  2nd that:)

  Bijdrager
  Merkava

  Ozb mag weer ‘onbeperkt’ stijgen
  Uitgegeven op dinsdag 05 juni 2007 om 10:32:15

  (Novum) – Gemeenten mogen vanaf volgend jaar weer zelf bepalen hoeveel onroerendezaakbelasting (ozb) ze heffen. Dat staat in het bestuursakkoord dat minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld (CDA) maandag hebben gesloten met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

  In de huidige regels is een maximale stijging van 2,75 procent per jaar vastgelegd. Dit maximum is ingesteld nadat het gebruikersdeel in 2005 was afgeschaft. Huurders hoefden sindsdien geen ozb meer te betalen. De maximale stijging moest voorkomen dat gemeenten de ozb zouden verhogen om verlies aan inkomsten te compenseren. Maar het huidige systeem leidt tot bestuurlijke en technische discussies, stelt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

  Om te voorkomen dat gemeenten misbruik maken van de nieuwe regeling wordt wel een nieuwe norm ingesteld. Het ministerie zegt in te grijpen als de stijging onredelijk hoog uitpakt. Dan kan een korting op de uitkering uit het gemeentefonds volgen. Maar minister Ter Horst meldt dat ze er alle vertrouwen in heeft dat gemeenten hun vrijheid niet misbruiken.

  Banana republic liedje

  Bijdrager
  Turbanus

  Dat wordt weer H E L E M A A L N I K S!!!! Zat er gisteren ook met verbazing naar te luisteren.

  Bijdrager
  Merkava

  Spoeddebat over orgaandonaties
  Uitgegeven: 5 juni 2007 15:39

  DEN HAAG – De Tweede Kamer gaat een spoeddebat met minister Ab Klink (Volksgezondheid) houden over het tekort aan donororganen. GroenLinks en SP steunden dinsdag een verzoek van D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya, die van Klink zo snel mogelijk wil weten wat hij gaat doen om het aantal donoren op te krikken.
  ANP

  De regeringspartijen wilden pas met de minister debatteren als hij zijn plannen aan de Kamer uiteen heeft gezet. Die informatie wordt deze maand verwacht.

  Dit voorjaar begon nog een nieuwe campagne om meer mensen ertoe te bewegen hun organen na hun dood voor transplantatie beschikbaar te stellen.

  Gokje, er komen minder organen beschikbaar omdat mede door het repressievebeleid dat meneer Koos Spee voert er te weinig ernstige ongelukken gebeuren met braindamage tot gevolg. :sealed:

  Dat stukje na hun dood is trouwens ook lekker luguber als je je even voorstelt dat er non-beating en beating donoren bestaan, daarmee bedoelen ze met of zonder hartslag, dus het is dan maar hoe je het begrip dood definieert. :?

  Inactief
  Anoniem
  ”Merkava”

  Dat stukje na hun dood is trouwens ook lekker luguber…

  Klinkt een beetje als Monty Python’s The Meaning of Life, Part V: Live Organ Transplants… niet geschikt voor mensen met een gevoelige maag / gebrek aan humor. :innocent:

  Bijdrager
  Merkava

  Utrechtse burgemeester krijgt VNG-prijs
  Uitgegeven op woensdag 06 juni 2007 om 12:47:30

  (Novum) – De Utrechtse burgemeester Annie Brouwer heeft de Prijs der Gemeenten gekregen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft haar woensdag onderscheiden ‘vanwege haar grote verdiensten voor het lokaal bestuur in Nederland’.

  Volgens de jury heeft Brouwer onder meer de gave personen en groepen bij elkaar te brengen. “Binnen de VNG heeft zij meer dan tien jaar als vicevoorzitter blijk gegeven van grote kennis van zaken op de terreinen van veiligheid, politie, brandweer en rampenbestrijding.” De jury noemt het rapport van de commissie-Brouwer over een nieuwe brandweer- en rampenbestrijdingsorganisatie uit 2002 baanbrekend.

  Wie de bekend is met de lokale Utregse politiek weet dat Annie er een zootje van maakt en slechts zelden of eigenlijk nooit in staat is leiding te geven.
  Was er laatst ook niet enorme kritiek op die rampenbestrijdingsstoestanden, is het niet zo dat communicatie nog steeds een ramp is omdat het nog altijd onduidelijk is wie bij welk type ramp nu feitelijk de leiding heeft. :? En een ramp met een ramp bestrijden dat gaat meestal niet. Of is Annie t.o.v. van al die andere “bestuurders”zoveel beter en zegt dit iets over al die andere “bestuurders” die geen sigaar in eigen r##t steken. :sealed:

  Bijdrager
  Merkava

  Onderstaande foto’s zijn afkomstig uit twee berichten in het nieuws namelijk mis(s) 2007 en de Bokito kijker. Ik twijfelde een beetje of het nu nieuws is of gewoon grappige plaatjes.
  Ergens vind ik die foto’s wel goed bij elkaar passen en denk ik dat een dergelijke kijker in een iets ander vorm heel geschikt zou kunnen zijn voor mannen, zeker als het buiten nogal luchtig weer is zeg maar.;)


  Bijdrager
  Turbanus

  Ik dacht dat ze Balky ook gelijk als mannelijk equivalent hadden gekozen….. :innocent:

  Bijdrager
  Merkava
  ”Turbanus”

  Ik dacht dat ze Balky ook gelijk als mannelijk equivalent hadden gekozen….. :innocent:

  Als een dissociatieve persoonlijkheidsstoornis ook een handicap is dan scoort ie niet slecht.

  Bijdrager
  Turbanus

  Bij deze gelegenhied had hij ook beter zijn toupet kunnen verwijderen….

  Bijdrager
  Turbanus

  Echt knap van die dienders…..

  Duur dutje op vluchtstrook
  DORDRECHT – Een dutje op de vluchtstrook van de A16 bij Dordrecht is een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Tsjechië duur komen te staan. In totaal was hij 1625 euro kwijt. De man verklaarde tegenover de politie dat hij in de file stond, volgens zijn tachograaf niet langer achter het stuur mocht zitten en daarom zijn truck op de vluchtstrook zette en ging slapen.

  Onderzoek naar de tachograaf wees uit dat de de maximale rijtijd nog niet was overschreden, aldus de politie donderdag. Die hield de man aan, nam hem mee naar het bureau en gaf hem een boete van 700 euro voor onnodig stilstaan op de vluchtstrook. Rijkswaterstaat liet de vrachtwagen bij gebrek aan een chauffeur wegslepen. Ook dat moest de chauffeur betalen; ruim 900 euro.

  Bijdrager
  Apfel

  Heeft de sleper ook een goeie dag, de auto door de chauffeur zelf laten verplaatsen was natuurlijk geen optie.

  Bijdrager
  Merkava

  ’CIA-kampen zijn grof schandaal’
  Uitgegeven: 8 juni 2007 11:16
  Laatst gewijzigd: 8 juni 2007 11:17

  BRUSSEL – VVD-Europarlementslid Jeanine Hennis-Plasschaert noemt het bestaan van CIA-kampen in Polen en Roemenië een grof schandaal. Ze wil Polen en Roemenië op het matje laten roepen in EU-verband, meldde de VVD-ster vrijdag.
  ANP

  De Amerikaanse geheime dienst CIA heeft terreurverdachten ontvoerd en gefolterd in de kampen, zei stelde onderzoeker Dick Marty van de organisatie Raad van Europa donderdagavond.

  En dit zei Bush zelf in een officiele verklaring uit juni 2003.
  Statement by the President

  Statement by the President
  United Nations International Day in Support of Victims of Torture

  Today, on the United Nations International Day in Support of Victims of Torture, the United States declares its strong solidarity with torture victims across the world. Torture anywhere is an affront to human dignity everywhere. We are committed to building a world where human rights are respected and protected by the rule of law.

  Freedom from torture is an inalienable human right. The Convention Against Torture and Other Cruel, Inhuman or Degrading Treatment, ratified by the United States and more than 130 other countries since 1984, forbids governments from deliberately inflicting severe physical or mental pain or suffering on those within their custody or control. Yet torture continues to be practiced around the world by rogue regimes whose cruel methods match their determination to crush the human spirit. Beating, burning, rape, and electric shock are some of the grisly tools such regimes use to terrorize their own citizens. These despicable crimes cannot be tolerated by a world committed to justice.

  Ik ben benieuwd hoe Balky zich hier nu weer uit gaat glibberen ?

  Ik dacht eigenlijk dat het stelselmatig ontkennen van misdaden tegen de menselijkheid ook onder oorlogsmisdaden viel.

  Zullen we Den haag gewoon maar omtoveren in de de Republiek Turbana.

  Want ik heb echt niet de illusie dat het poppentheater genaamd het “internationaal Gerechtshof” hier eens iets mee gaat doen. De republiek Turbana voorheen genaamd gemeente Den Haag is net zo corrupt als de Colombiaanse overheid, net zo vergeetachtig als de Duitsers na de tweede wereldoorlog met hun ‘Wir haben es nie gewusst”. Net zo glad als Raspoetin.

  Bijdrager
  Turbanus

  Je hoeft echt niet meer naar bewijzen te gaan zoeken dat de bevolking als een stelletje horigen wordt behandeld. En het vreemde is dat als er eens iemand opstaat om er wat aan te doen, hij ook nog eens wordt vermoord door iemand uit hetzelfde kamp. Of was dat een zwakbegaafde?

  Bijdrager
  Merkava

  Vijftigplussers krijgen eigen dorp
  Uitgegeven op vrijdag 08 juni 2007 om 11:34:21, bijgewerkt om 11:50:37

  (Novum) – Vijftigplussers kunnen over een paar jaar terecht in hun eigen dorp. Maandag ondertekent de burgemeester van de gemeente Noordoostpolder tijdens de vastgoedbeurs Provada in de Amsterdamse RAI een intentieverklaring voor de bouw van een zogenoemde seniorenstad. Eind 2008 moet worden begonnen met de bouw van vijftienhonderd tot tweeduizend woningen in het dorp.
  Vijftigplussers krijgen eigen dorp

  In de seniorenstad, waarvan de werknaam Nieuw Schokland is, komen alleen vijftigplussers te wonen. Nieuw Schokland moet verrijzen in een nieuw te ontwikkelen woon- en recreatiegebied in de buurt van Nagele, ten zuiden van Emmeloord.

  Gelukkig eindelijk een ghetto voor die ouwe vandalen, ik hoop dat ze cattleguards maken bij de uitgang waar ze niet met hun rollatortje overheen kunnen.

  De generatie vijftigers/zestigers is het prima gelukt het begrip “individualisatie” om te zetten in hun persoonlijk voordeel. waar zij genieten van een vroeg pensioen en lekker reizen zadelen ze hun kinderen op met hoge huizenprijzen en een hoge werk/gezinsdruk doordat beide ouders moeten werken. Om dat alles rond te breien worden de kids geinterneerd in zogenaamde naschoolseopvangkampen.
  En deze generatie individualisten maar klagen dat ze starks als ze eenmaal achter de geraniums zitten niemand zien, nee logisch toch, nu hebben ze het veels te druk met hun lange voorjaarsvakantie met de camper, en straks natuurlijk de voorbereiding voor hun 5 weekse rondreis door Indonesie enzovoorts. Waarom zouden kinderen en kleinkinderen deze vreemde mensen die ze nooit zien ineens op moeten zoeken zodra ze achter de geraniums zitten ?

  Niet dat ik mensen geen vakantie gun, maar ze moeten niet zo jammeren dat ze eenzaam zijn, dat hebben ze zelf in de hand gewerkt in hun egoistische hang naar materiele welvaart.

  Bijdrager
  trabant

  Voor wat die Amerikaanse rendition betreft:
  Bush doet alsof hij in God gelooft. En Balkenende gelooft dat. En pas als er zo’n harige klauw* uit de hemel komt, die Balkenende bij de strot grijpt en hem ter verantwoording roept, zal Balkenende veranderen.

  Met de huidige atmosferische storingen die boven Europa hangen, mogen we al blij zijn als er niet nog meer onenigheid op die G8-top ontstaat.
  Where is the Bermuda triangle when you need it?

  *[size=7:2441759968]Eentje van het soort dat Isaac van Abrahams offerdrift redde[/size:2441759968]

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 2010)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.