4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Q:
    Bijdrager
    /dev/enschede

    Geen verbinding met Windows servers

    Binnen een bedrijfsnetwerk krijg ik geen verbinding met de Windows servers in het netwerk. Niet met de fileservers, niet met de printservers en ook niet met de Exchange servers.

    Wel krijg ik via DHCP een IP-adres, een lijst DNS-servers en dito WINS-servers. Ook kan ik de servers wel ping-en.

    Wanneer ik binnen de Finder Cmd-K geef en vraag om verbinding te maken met smb:\server.domain.com, dan krijg ik een foutmelding dat geen contact gemaakt kan worden met afp://smb:\server.domain.com.

    Ook heb ik de firewall inmiddels geheel uitgeschakeld.

    Wat gaat er fout?

    Ik maak gebruik van MacOSX 10.5.6.

    Bijdrager
    me.com

    Volgens mij is het niet met de backslash, maar met een gewone slash. Bij mij werkt dit gewoon prima namelijk:

    smb://domeinserver

    Succes en hoop voor je dat het werkt!

    Bijdrager
    Edwin
    ”me.com”

    Volgens mij is het niet met de backslash, maar met een gewone slash.

    smb://domeinserver

    Inderdaad en als je het helemaal goed wilt inloggen dan moet de domainname voorafgaan aan de username, bv YOURDOMAINusername tenzij de Mac in de Active Directory is geĆÆntegreerd, dan is dit nodig.

    Overigens is het tegenwoordig eigenlijk cifs://domainserver ipv smb:// maar beide opties werken.

    Bijdrager
    /dev/enschede

    Yep, dit werkt.

    Maar nu de print- en exchangeservers. Daarmee nog steeds geen contact.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.