6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Q:

    Bijdrager
    Mickeymii

    Geen extern geluid na slaapstand/reboot

    Ik heb onlangs een Macbook Pro 13″ uit 2013 gekocht om mijn oude iMac en Macbook Air te vervangen als desktop/laptop combi. Werkt allemaal prima op een ding na. Als ik de Macbook (aangesloten op alle apparatuur) uit slaapstand haal of opstart heb ik geen geluid op mijn externe speakers. Ik moet dan de audio kabel opnieuw inpluggen om het te laten werken. Het is geen groot probleem, maar wel een kleine irritatie die wellicht gemakkelijk op te lossen is.

    • Dit onderwerp is gewijzigd 2 jaren, 5 maanden geleden door  Night.
    • Dit onderwerp is gewijzigd 2 jaren, 5 maanden geleden door  Night.

    Moderator
    Night

    Welk OS draai je? Want dit klinkt als een typisch Mavericks probleem.

    Having said that, je kunt eens kijken of je probleem verholpen is als je PowerNap uitzet.
    Heb je nog gekke software geïnstalleerd zoals Boom equalizer of geheugenbeheer-apps?
    Heb je PRAM en SMC als eens gereset?

    Overigens een erg veel voorkomend probleem:
    https://discussions.apple.com/thread/5541299?start=0&tstart=0
    https://discussions.apple.com/message/24643818#24643818
    http://forums.macrumors.com/threads/no-sound-after-sleep.1679656
    http://apple.stackexchange.com/questions/119177/mavericks-no-sound-after-sleep
    http://www.imore.com/losing-audio-os-x-mavericks-heres-what-you-can-do-about-it
    http://thenextweb.com/apple/2013/11/02/macbook-owners-reporting-audio-sleep-mavericks
    etc. etc.

    • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 5 maanden geleden door  Night.
    • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 5 maanden geleden door  Night.

    Bijdrager
    Mickeymii

    Power nap uitschakelen heeft het probleem verholpen! Bedankt!


    Moderator
    Night

    (y)


    Bijdrager
    Mickeymii

    Vandaag zette ik mn Macbook weer aan en heb ik weer hetzelfde probleem.
    Ik had idd gevonden dat dit vaker voorkwam maar een duidelijk oplossing kon ik niet vinden.
    Ik heb trouwens de nieuwste versie van el Capitan


    Moderator
    Night

    Het probleem (voor jou) is dat er geen duidelijke oplossing is.

    Je zou jezelf kunnen aanwennen om PowerNap even aan te zetten en daarna weer uit te zetten als je je MBP opnieuw opgestart hebt.
    Misschien dat dat werkt in jouw geval.

    • Deze reactie is gewijzigd 2 jaren, 5 maanden geleden door  Night.
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.