24 berichten aan het bekijken - 1 tot 24 (van in totaal 24)
 • Q:
  Bijdrager
  simonvk

  G5 Quad of toch maar even wachten…

  Dag mensen,

  Ik wil voor muziekproductie (Logic) een nieuwe Mac aanschaffen, mijn G4 1.25Ghz wordt gewoon te sloom nu. Ik wil echt gaan voor de allerdikste en -krachtigste G5, de Quad. Maar nu vroeg ik mij af, aangezien Apple over een tijd komt met Intel processoren, of er dan niet veel software alleen maar Intel compatible wordt. Hoe lang zou die periode duren dat fabrikanten zowel Intel als PowerMac compatible software produceren…

  Ik zou het jamemr vinden namelijk als ik nu 3400 euro uitgeef en over 2/3 jaar weer een nieuwe Mac moet kopen. Die Quad is zo krachtig dat het me wel lijkt dat je er een jaar of 3+ mee moet kunnen doen… toch?

  Benieuwd naar antwoorden hierop, dank alvast!
  Gr,
  Simon.

  Bijdrager
  Gijs Raggers

  Hoeveel jaar heb je met je huidige mac gedaan voordat ie sloom over kwam?

  Bijdrager
  simonvk
  ”gijsraggers”

  Hoeveel jaar heb je met je huidige mac gedaan voordat ie sloom over kwam?

  Hmm, ik denk toch wel een dikke drie jaar.
  Maar muziek maken vereist ook wel een krachtige computer, met al die plugins en instruments e.d.

  Bijdrager
  SvS

  Ik zou toch even 2 maanden mee wachten! Voor Intel Macs gaan…

  Bijdrager
  Slecht

  Kies de middelste weg.

  Ik zou de 2-GHz dual-core PowerPC G5-PowerMac nemen en dan kan je over 2-3 jaar ofzo mooi overstappen naar de intel tower. Geloof niet dat je echt heel veel verschil merkt tussen de goedkoopste en duurste PowerMac behalve dan in je portemonnee.

  Je bespaart zo wel even 1.400 euro! Welke programma’s kunnen echt 4 processoren gebruiken trouwens? Zullen er niet veel zijn.

  Bijdrager
  simonvk

  Hmm. Ja het is echt noodzakelijk dat Logic gewoon echt perfect loopt, dus zonder gehik en geboer in de tracks.

  Gaat de iets minder dure G5 (de middenweg zegmaar) even of bijna net zo snel wat muziekproductie betreft, zou dat zo zijn?

  Bijdrager
  Chester2

  Moeilijk; Er nog niets bekend is wat en hoe en hoe duur de opvolger van de PowerMac G5 zal zijn.
  Het is dan ook moeilijk te zeggen welke Mac (G5 of intel) de betere voor het geld zal zijn, omdat we de intel versie nog niet kennen.

  Ik zou de keus in ieder geval wel willen hebben en wachten.
  Als de Quad G5 na introductie van de intel versie alsnog de betere optie is, dan zal hij ook nog eens voor uitverkoop prijzen te koop zijn.

  Mijn ervaringen met intel (ook al is het een heel andere Mac) zijn in ieder geval zéér positief. :D

  Bijdrager
  SplendidMac

  Ik zit zelf ook te twijfelen of ik de Dual 2.0 ga aanschaffen of wachten op nieuws over de intel mac.

  Denk zelf dat ik de dual gewoon koop. Denk dat het nog wel tot eind van het jaar gaat duren voordat er eventueel nieuwe intel macs zijn.

  Bijdrager
  KR1275

  Wachten, wachten, wachten!!!

  Dat de G5 verdwijnt, is nu wel duidelijk, maar hoe zit het straks met de ondersteuning van de G5? De ontwikkeling ligt straks stil, net zo snel als toen gebeurde met de pre-PPC programma’s en OS9. Iedere software-ontwikkelaar investeert straks alleen maar in Intel Mac. En terecht. De Intel-processoren doen de macs veel goed. Ze zijn daadwerkelijk pijlsnel. Het opstarten van programma’s gaat op een Mac Mini Intel signle core sneller dan op mijn dual G5. Ik verwacht dan ook dat de Intel Power Mac een enorme snelheidsprong zullen maken. Daarnaast hoeft de koeling niet meer zo ingewikkeld te zijn (de G5 vroeg een bijzondere koeling), dus misschien worden de Mac ook een stuk goedkoper?

  Bijdrager
  MacThijn

  persoonlijk zal ik even wachten! tot de intel mac en dan de dikste er van kopen!
  Je weet dan iig zeker dat je minimaal 3 jaar verder kunt, zonder dat je een schok hebt met je muziekjes! 8)

  Bijdrager
  macha

  en dan ook nog dit: Logic maakt ( nog ) niet optimaal gebruik van de quad core. Ze zijn er wel mee bezig ……

  Bijdrager
  GIJay

  ik zou wat externe synths kopen en wat meer midi matig werken. Met externe troep gooien ze naar je kop op duitste ebay sites.

  Maar dat is mijn mening natuurlijk… Ik weet in ieder geval dat er ook goede muziek werd gemaakt voor de quads. Hell, paar van men favo producers doen het nog steeds met een atari…

  Bijdrager
  simonvk
  ”GIJay”

  ik zou wat externe synths kopen en wat meer midi matig werken. Met externe troep gooien ze naar je kop op duitste ebay sites.

  Maar dat is mijn mening natuurlijk… Ik weet in ieder geval dat er ook goede muziek werd gemaakt voor de quads. Hell, paar van men favo producers doen het nog steeds met een atari…

  Neh, ik ben toch meer een softwarematige man:D

  Bijdrager
  ATT

  Zelf draai ik logic hier op een dual G5 2.0 Ghz en het loopt als een zonnetje.

  Dus als je perse nu een nieuwe mac wilt dan is denk ik een Quad overdreven.
  Probeer het anders eens in een Mac store!

  Bijdrager
  allard

  Bij dit soort dillema’s over het wel of niet aanschaffen van een nieuwe MAC heb ik de vraag gevonden die alle vragen overbodig maakt.

  Heb ik hem nu nodig?

  Is het ja dan koop ik hem! Want wanneer je hem ook koopt morgen is er altijd een snellere en betere. Heb ik hem niet echt nodig dan wacht ik hoe moeilijk ook ! En aangezien je de wil hebt om te wachten lijkt me dat je hem nu nog niet echt nodig hebt.

  Succes :innocent:

  Bijdrager
  simonvk

  Ja ik heb ‘m echt nu nodig.
  De muziek lijdt er dan soms onder he:D

  Maar toch twijfel ik weer…

  Bijdrager
  Slecht

  Koop je nu een Quad dan..
  zit je straks met gevoel als Intel versie uitkomt van shit had ik maar gewacht vooral het hoge bedrag wat je ervoor betaald maakt je niet echt vrolijk.

  Gewoon een dual g5 kopen dan voel je dat je kwa geld ook geen gekke dingen hebt gedaan en je hebt gewoon een hele snelle mac!

  Ok als intel versie uitkomt baal je nog wel een beetje maar toch je bent blij met de snelheid van de dual g5 waarvoor je een redelijke prijs hebt betaald.

  Is het programma waar je mee werkt al intel ready trouwens?

  Bijdrager
  simonvk
  ”Slecht”

  Koop je nu een Quad dan..
  zit je straks met gevoel als Intel versie uitkomt van shit had ik maar gewacht vooral het hoge bedrag wat je ervoor betaald maakt je niet echt vrolijk.

  Gewoon een dual g5 kopen dan voel je dat je kwa geld ook geen gekken dingen hebt gedaan en je hebt gewoon een hele snelle mac!

  Ja inderdaad, het idee Quad heb ik nu ook wel geschrapt eigenlijk. Maar ja, ik moet er gewoon ook softwarematig nog een flink tijd mee vooruit kunnen snap je. Beetje klote situatie zo hehe, ben vast niet de enige.

  Bijdrager
  Xenophon

  Kun je je huidige machine niet een opknapbeurtje geven? Misschien nog wat extra RAM erbij zodat je er nog een jaar mee kan uitzingen? Aan de andere kant: een krachtige PowerPC kan ook nog wel een paar jaar vooruit. Voordat alle software en hardware (professioneel) ‘klaar’ is voor de zaken die jij wil doen; ik zou daar nog een jaar voor rekenen.

  (Andere woorden: de G5 + powerPC platform is AF en bewezen stabiel)

  Maar ’t blijft een erg moeilijke keuze.

  Bijdrager
  kick-it

  Op de meeste roddelsites staat dat de powermac G5 vervangen wordt in September.

  Bijdrager
  julik

  Ik heb niet zo lang geleden en Quad gekocht.
  Killer. Doe het maar. Als de nieuwe Intel-bakjes uit zijn zou je hem wel kunne verkopen denk ik.

  Bijdrager
  a la Mac

  Ik zou wachten. De Intel zal waarschijnlijk heel wat sneller zijn (Conroe noemt die processor geloof ik.). Logic draait prima op Intels. Ik zou de huidige Mac tot het uiterste houden zeg maar. Volproppen met geheugen om te beginnen. Als het écht te langzaam draait, overweeg dan een goedkope tweedehands 1,6 GHz G5 ofzo, maar koop in elk geval geen PowerPC meer van 3000+ euro, dan zal je over een (klein) aantal jaren enorm teleurgesteld zijn op tweedehands rommelsites (“Toen een prachtige computer, nu is de Mac mini krachtiger!” zeg maar).

  Moderator
  unSOUND
  ӈ

  De Intel zal waarschijnlijk heel wat sneller zijn (Conroe noemt die processor geloof ik.).

  Niet te hard van stapel lopen… Er is nog nergens gezegd dat het de Conroe gaat worden… Men HOOPT dat Apple de Conroe gaat gebruiken, maar staat nog helemaal niet zeker…

  Verder denk ik dat het snelheids-verschil mee zal vallen. Bij de PowerBook / Mac mini was de speedbump zo veel omdat er naast de CPU nog meer was veranderd, zoals een veel snellere FSB.

  Aangezien deze bij de PowerMac al veel sneller was, zal het dus puur een verandering van processor zijn, en geen grondige versnelling van het moederbord… dus zal het verschil waarschijnlijk aanzienlijk kleiner zijn…

  Bijdrager
  Len

  De Intels zijn tot nu toe een stuk trager dan de G5 processoren. Ze halen al de gekste capriolen uit om boven de vorige lijn consumenten macs uit te komen. De PowerMac Intel laat niet voor niets op zich wachten, ze kunnen simpelweg nog niets maken dat de huidige G5 bijhoudt, laat staan overtreft. Als je het ding kunt gebruiken en terugverdienen zou ik hem aanschaffen, want ik denk niet dat Apple binnenkort (komende maanden) met iets komt dat de G5 quad ook maar enigzinds nadert. Voor de dure sample bibliotheken is de G5 schitterend, met 8 of 16 GB RAM kan vrijwel alles in het geheugen geladen worden. Ook kun je er zo 1 TB aan schijfruimte instoppen.

  Er is echter weer een nadeel: Apple besloot om PCI maar af te schaffen en over te stappen op PCI Express. Maar dan in één keer, geen combinatie of zo. PCI Express is incompatibel met PCI kaarten, en haast niks voor te krijgen. Voor vrijwel alle gespecializeerde toepassingen is de Quad G5 dus gewoon waardeloos.
  Dat zal ook niet beter worden, hardware fabrikanten kijken wel uit met de komende Intel mac, maar voordat je daar professionele kaarten voor gaat krijgen (Apple moet ook weer zo nodig om de 2 jaar alles op z’n kop gooien, ik moet @$(*! nog met spul uit 1997 werken omdat geen enkele specialist zich meer aan nieuwe Apple hardware waagt) voor de Intel ben je ook wel een tijd verder. De vorige generatie (met een dual 2.7 GHz G5 als topmodel) had PCI-X sloten die compatibel zijn met PCI. Dat is misschien een veel betere keus, kun je er nog wat mooie Lynx of RME kaarten in stoppen. Deze machines staan vaak op tweedehandsmac te koop.

24 berichten aan het bekijken - 1 tot 24 (van in totaal 24)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.