7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  Ridder Graniet

  FreeDB server opzetten op de mac

  Hoi mede maccers,

  Ik ga over een kleine week een kampweek van muziek voorzien mbv mijn eigen MBP. Nu is het zo dat de deelnemers vast ook hun eigen CD’s meebrengen. Om het voor hun en voor mij gemakkelijk te houden ben ik van plan de CD’s te rippen en ze dan daarna direct weer terug te geven. Zo kan er ook geen spul kwijtraken.
  Tot zover de inleiding. Nu is het zo dat ik daar ws geen internetverbinding heb en ik wel wat CD-info wil hebben het liefst met alle tracknamen erbij enzo. Ik ben er al achter gekomen dat de FreeDB.org database gewoon te downloaden is voor offline gebruik, maar nu moet ik nog een mogelijkheid vinden om die database te laten communiceren met iTunes. De enige mogelijkheid die ik zie is om een server te laten draaien (localhost) waar iTunes dan mee verbindt. Ik weet het, standaard verbindt iTunes naar GraceNote, maar met een tweak in de /etc/hosts file kun je het ipadres veranderen daarvan.

  Rest nog de vraag: hoe zet ik een FreeDB server op op de Mac? Server software is eveneens beschikbaar op de freedb.org website, maar een goede tutorial of howto voor Mac OS X ben ik nog niet tegengekomen.

  Wie helpt mij verder? Of wie heeft hier toevallig wel eens kaas van gegeten?

  Bijdrager
  benj1989

  begin de database al te downloaden, voor de server weet ik het niet goed,
  ik heb wel gelezen

  There’s also a Java implementation of a cddb-protocol server available, which is being developed under the GPL by Andy Key. It’s currently in alpha status and only supports http and protocol level 4. Instead of using flat text files, it uses a MySQL-database to store the data. It can be used under various OSes, including Windows.
  If you’re interested visit the JMBase Server homepage at Sourceforge

  bron: http://freedb.org/modules.php?name=Sections&sop=viewarticle&artid=7

  kijk misschien op http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=28159 voor nieuwere versies dan die van op de site

  Dus je zou bijvoorbeeld MAMP kunnen downloaden en dan door die plugin mysql als db gebruiken.
  Ik hoop dat ik je wat op weg zet want zelf wist ik niets van freedb.

  Bijdrager
  computer space

  Op de site van FreeDB staat dat de serversoftware te downloaden is voor Linux en Windows. Geen OS X dus. Dan zul je inderdaad op zoek moeten naar een andere applicatie die de data kan serveren.

  Bijdrager
  Ridder Graniet

  Onzin, OS X is in veel opzichten gelijk aan een UNIX-systeem, dus ghet zou vrijwel gelijk moeten werken.

  Inmiddels ben ik wel wat verder though, in de serversoftware zit een howto voor op UNIX gebaseerde systemen. OS X voldoet hier aardig aan dus ik ben eens aan de slag gegaan. Na Xcode maar eens geïnstalleerd te hebben om te kunnen compilen, loop ik vast bij de werkelijke installatie van de daemon. Alles gaat goed tot zeer goed totdat ik de database moet hashen. Ik had de database nog niet volledig gedownload (inmiddels wel) en dus was het niet zo gek dat hij daarop stukliep met de mededeling dat er geen database gevonden was. Maar nu is de vraag: waar plaats ik die database? En hoe? De howto rept hier met geen woord over.

  Het install script zegt wel dat ie zoekt in /usr/local/cddb maar deze map bestaat niet, als ik daar eens naar ga kijken. /cddbd wel maar die is bedoeld voor de daemon.

  Bijdrager
  benj1989

  is het je gelukt? anders zou ik echt met die mysql plugin gaan werken

  Bijdrager
  Ridder Graniet

  Die plugin is al sinds 2001 niet meer ge├╝pdate als ik het goed zie?

  Bijdrager
  benj1989

  0.1.1 [Notes] (2003-08-05 17:00)
  http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=28159
  ik denk dat het het proberen waard is

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.