7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  Berend

  Fout bij toevoegen van een herstelsysteem aan de doelschijf

  Beste…

  Ik heb een Macbook Pro Retina eind 2014 waarvan ik de opslag (SSD) vergroot heb van 128 GB naar 480 GB (Transcend Jetdrive 820 PCIe Gen 3 x2). Nu heb ik deze geformatteerd met protocol Mac OS uitgebreid (Journaled). Daarna opnieuw opgestart, de juist backup geselecteerd om terug te zetten op deze nieuwe SSD en krijg dan de volgende foutmelding. “Er heeft zich een fout voorgedaan bij het toevoegen van een herstelsysteem aan de doelschijf”. Vervolgens wordt mij gevraagd de computer opnieuw te starten en het opnieuw te doen. Krijg dan weer dezelfde foutmelding.

  Wie heeft een tip voor mij wat te doen?

  Inactief
  Anoniem

  Welke versie van macOS?

  Bijdrager
  Berend

  Deze info kan ik nu niet uitlezen maar ik dacht dat het Sierra was.

  Inactief
  Anoniem

  http://brucetyson.com/error-occurred-preparing-installation-try-running-application-macos-tip-00002/

  Volgens deze link is de installer corrupt en moet je die opnieuw downloaden.

  Bijdrager
  Berend

  Nu even een andere vraag hierover. Ik heb de oude ssd er dus uitgehaald. De nieuwe geformatteerd en daarna meteen de backup terug proberen te zetten. Had ik daarvoor dan eerst opnieuw OS moeten installeren en daarna de backup terugplaatsen?

  Inactief
  Anoniem

  Zou kunnen, probeer het eens.

  Bijdrager
  Berend

  In eerste instantie geprobeerd via de externe schijf verbonden met een kabel. Bron drive en doeldrive gekozen. Deze is gekopieerd, Bij het opnieuw opstarten kwam er na de sound een apple logo in beeld afwisselend met een wit rond met schijne streep erdoor (soort verbodsbord maar dan wit) Heel vreemd. De ssd weer gewist en daarna “Reinstall OS X. Dit is gelukt en na het opnieuw opstarten vraagt hij naar het terugzetten van de herstelkopie. Dit zo uitgevoerd maar ook daar liep hij vast omdat de versie via reinstall een oudere versie was dan op de reservekopie. Al deze stappen, m.b.t. terugzetten herstelkopie overgeslagen en had toen een werkende Macbook met OS maverick en dat was het. Daarna nog een keer handmatig geprobeerd de back-up terug te zetten en toen begon hij met het terugzetten. Uiteindelijk gelukt en het werkt weer.
  Bedankt voor jou input.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.