17 berichten aan het bekijken - 1 tot 17 (van in totaal 17)
 • Q:
  Bijdrager
  olafnagels

  Foto's fotoboeken

  beste vrienden

  nu men in het hoofdkwartier besloten heeft om de bestelling van fotoboeken niet meer mogelijk te maken via foto’s moeten we op zoek naar een plug in die hetzelfde gebruiksgemak  en kwaliteit verschaft vanuit Foto’s of gewoon Foto’s droppen en een andere software vinden

  iemand tips and tricks?

  Sleutelbeheerder
  Night

  De meeste grote jongens (zoals bv. Albelli) hebben al prima Mac software die ‘drag and drop’ gewoon ondersteunt.

  Bijdrager
  Fester

  Dat klopt, maar heel eerlijk, ik heb diverse fotoboeken aan proberen te maken bij andere leveranciers en dat werkt toch niet echt zo lekker als foto’s zelf. Ik heb het idee dat de scherpte van de afdrukken ook niet echt goed is. Nu een kalender aangemaakt bij de Hema, nog even afwachten.Maar ik mis gewoon de mogelijkheden en het gemak van foto’s.

  Bijdrager
  Tov

  Ik heb gelezen dat de fotoboeken van Apple voorheen werden geproduceerd bij Whitewall (whitewall.nl). Als je dezelfde kwaliteit wilt als voorheen moet je hier dus zijn. Whitewall biedt een extention aan voor de Apple Photos app, maar dat is alleen voor US klanten helaas.

   

  Bijdrager
  Macgb

  Ifolor extensie voor Foto’s. Zwitsers en ook leverancier van voormalig Apple fotoboeken voor zover ik kon nagaan. Is de enig app die ik tot nu toe geveonden heb die vrijwel alle functionaliteiten biedt en niet in de US zit.

  Albelli etc. hebben geen extensies. Whitewall heeft zijn extensie teruggetrokken uit de appstore. Had ook zéér beperkte functionaliteit (o.a. geen boeken). Overigens vreemd dat die extensie kennelijk wel in de US aanwezig is

  Bijdrager
  mcboqeys

  Ifolor is naar mijn weten alleen te gebruiken als je een poster o.i.d. wilt maken maar niet geschikt voor fotoboeken.

  Heel erg jammer dat whitewall de extensie heeft teruggetrokken, was erg tevreden over hun kwaliteit.

  Voor fotoboeken zie ik ook in de appstore de app ‘motif’ staan, iemand daar ervaring mee?

  Bijdrager
  Macgb

  Motif is dacht ik Amerikaans, heb er geen ervaring mee en ifolor heeft inmiddels updates gehad waardoor verschillende fotoboeken mogelijk zijn, ziet er wel goed uit qua mogelijkheden.

  Bijdrager
  SvS

  Blurb heeft ook app. Die al eens geprobeerd? Ze maken prima (foto)boeken. Helaas geen intergratie in Fotos.app.

  Bijdrager
  olafnagels

  Bedankt iedereen.  We gaan ifolor een kans geven.

  Bijdrager
  Tomovich

  Welke software gebruiken jullie nu om fotoboeken te maken?

  Bijdrager
  Macgb

  Ben inmiddels over op Motif in tegenstelling tot wat ik eerder vermelde. In het beging waren beide pakketten wat beperkt en had Motif nog geen mogelijkheid voor boeken. Inmiddels is dat opgelost en werkt Motif vergelijkbaar met boeken van iPhoto/Foto’s voordat Apple er de stekker uit trok.

  Motif heeft meer mogelijkheden dan iFolor, goede kwaliteit en redelijk geprijsd. Beiden hebben naast vergelijkbare ook enkele specifieke mogelijkheden. Het si dus ook maar net wat voor jou belangrijk is.  Ik vindt Motif makkelijker werken voor boeken. Heb inmiddels een fotoboek aangemaakt en besteld. Keurig binnen aangegeven termijn geleverd. Ben enthousiast over het gemak en lay-out mogelijkheden. Levering geschied vanuit Europa. Bedrijf verzorgde voorheen het drukwerk van de fotoboeken van Apple.
  de Apps zijn gratis. Dus wat stoeien met wat voor jou het makkelijkste is Kost alleen wat “moeite.

  Beiden zijn geschikt voor Catalina.

  HtH

  Bijdrager
  Tomovich

  Is er een verschil in kwaliteit tussen iFolor en Motif? Ik betaal liever wat meer voor goede kwaliteit dan op de prijs pingelen om dan middelmatige foto-afdrukken te krijgen.

  Of kan je via een service buiten de extensies van Photo’s nog betere resultaten krijgen? Profotonet, Fotofabriek, Once Upon, Vistaprint,…?

  Bijdrager
  Macgb

  Ik heb IFolor niet geprobeerd  in de zin van een order voor drukwerk. Motif heeft de kwaliteit die iPhoto/Foto’s had toen je daar nog boeken kon bestellen. Ik ben daar zeer tevreden mee.

  Heb nog wel eens nog wel eens via een thrd party een grote canvas print besteld, maar was niet onder de indruk van de kwaliteit. Ben even vergeten wie dat was.

  De andere opties die je noemt zijn mij niet bekend uit eigen ervaring. Heb met de ervaring met Motif ook niet de behoefte om daarmee te experimenteren, onder het motto goed =goed, en het gebruiksgemak.

  mogelijk dat anderen daar nog wat over te melden hebben.

   

   

  Bijdrager
  Tomovich

  Ik blijk nog een ander probleem te hebben… ik wil een fotoboek van ongeveer 13 pagina’s voor een project maar blijkbaar is het overal minimum 20 pagina’s.

  Bijdrager
  olafnagels

  ik ben ondertussen bij mimeo beland, werkt met een app die zich zogezegd naadloos integreert in foto’s.

  de service is slecht maar de kwaliteit van de eerste bestelling (kerstkaart ) was ok

  nu heb ik na een hele week proberen eindelijk een boek op basis van RAW foto’s doorgestuurd.  de laatste test en anders toch eens motif proberen.

  Inactief
  Anoniem

  Prima ervaring(en) met Albelli (en ook met de Albelli apps).

  Bijdrager
  olafnagels

  Eerst Mimeo geprobeerd, maar geen succes.  Geen goede klantenservice.  Kwaliteit was wel ok maar hele trage levering.

  Motif is bij mij ook de uiteindelijke keuze geworden.  Zeer snelle levering en heel goede kwaliteit.

17 berichten aan het bekijken - 1 tot 17 (van in totaal 17)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.