15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Q:
  Bijdrager
  Raffie

  Foto slepen WordPress

  Hallo allemaal,

  Wij werken hele dagen met foto’s op onze website, meer dan 10.000 staan er op. Normaal plaats ik een foto in het verhaal en verklein deze door te slepen, makkelijk en snel, zeker als je er meerdere moet doen. Alleen nu krijg ik die puntjes op de hoeken vd originele foto niet meer als ik de foto op een pagina van mijn website (wordpress) heb geplaatst, dus ik kan de foto niet verkleinen. Komt dit wellicht door mijn update naar Mojave ?

  Bijdrager
  Shmoo

  Waarschijnlijk komt het door WordPress versie 5.0, dat is een serieuze upgrade qua content posten en de manier van opmaken. (Editor)

   

  Er is een plugin waarmee je de oude editor weer terug kunt zetten.

  Geblokkeerd
  geanonimiseerde gebruiker

  Je hebt geen plugin nodig om de oude editor terug te krijgen. Met Weergave – Editor in de linkermarge van wp-admin open je het bestand functions.php om het te bewerken.

  Bovenin voeg je de regels toe die hieronder staan en je slaat het bestand weer op.

   

   

  /**
  * Use the Classic Editor
  */
  add_filter(‘use_block_editor_for_post’, ‘__return_false’);

  Bijdrager
  Raffie

  Hai,

  ik denk dat het Mojave is, want ik heb het nu ook bij een ander programma, bah erg vervelend.

  Geblokkeerd
  geanonimiseerde gebruiker

  Heb je al geprobeerd om de Classic Editor terug te toveren (al dan niet met een plugin) en is het probleem daarin ook nog aanwezig?

  Bijdrager
  Raffie

  Oeiiii ik begrijp niet helemaal wat je bedoeld, ben ook geen echte websitebouwer.

  Ik laad een foto in wordpress en mijn nieuwsbrief, waar hij het ook niet doet, en dan sleep ik de “puntjes” naar elkaar en wordt de foto kleiner zodat ik op het oog kan zien hoe het eruit komt te zien. Ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel, is natuurlijk een beetje lastig uitleggen.

  Geblokkeerd
  geanonimiseerde gebruiker

  Ik begrijp heel goed wat je bedoelt.:-)

   

  Als je in je admin (je domeinnaam in de balk + /wp-admin) inlogt dan kan je aan de linkerkant de Editor kiezen zoals hieronder aangegeven.

   

   

  Daarna kies je aan de rechterkant functions.php door er op te klikken en voer je de tekst (code) in die ik je al eerder gaf (kopiëren en plakken).

   

   

  Je slaat de wijziging op met de blauwe knop onder links, Bestand bijwerken.

  Bijdrager
  Raffie

  Hai,

  Excuus voor mijn late reactie, heb geprobeerd de tekst in te voeren, is niets voor mij, want heb 0,0 verstand van dit soort zaken, maar ik niet opslaan, ik heb de website laten bouwen, werk met versie 3.5.2 (zag ik toevallig staan) en kan niet opslaan. Het bedrijf wat mijn website ooit heeft gebouwd is failliet.

  Geblokkeerd
  geanonimiseerde gebruiker

  Tja, dan moet je denk ik iemand toegang geven tot je website die er wel verstand van heeft.

  Bijdrager
  Raffie

  Ik zal eens op zoek gaan naar een bedrijf wat expert is in WordPress Websites. (tips via PB zijn welkom)

  Sleutelbeheerder
  Night

  Als je niet kan opslaan ben je ook niet bevoegd als beheerder. Het is wel zaak dat je eerst die inloggegevens achterhaalt. Zonder die inloggegevens kan jij, maar ook een willekeurig andere WordPress specialist niets op systeemniveau doen op je site.

  Bijdrager
  Raffie

  Hmmmm zit ook weer iets in, kan ik ergens dubbel checken of ik zelf beheerder ben ?

  Want ik kan wel pagina’s maken, aanmaken, bewerken enz enz enz.

  Sleutelbeheerder
  Night

  Dat kan je hier op OMT ook ? Toch ben je hier echt geen beheerder.

   

  Je kan dit echter op je eigen site eenvoudig controleren. Je logt in op de back-end van je site en gaat in de linker kolom naar gebruikers (alle gebruikers).  Bij jouw naam moet in de kolom Rol staan dat je beheerder bent. Staat daar iets anders, bijvoorbeeld schrijver, auteur of redacteur, dan ben je niet gemachtigd wijzigingen in WordPress aan te brengen, maar kan je slechts doen wat je net omschreef: “pagina’s maken, aanmaken, bewerken enz enz enz.”

   

  In die kolom zal ook staan wie dan wel de beheerder is. Het lijkt me zaak met die persoon contact op te nemen en hem te vragen naar de inloggegevens.

  Bijdrager
  Raffie

  Hai,

  Ik zie maar 2 namen, de mijne en die van mijn vrouw die zeer zeldzaam aan de site werkt. Bij beide namen staat “administrator”.

  Sleutelbeheerder
  Night

  In dat geval zou je dus de bovenstaande wijziging gewoon moeten kunnen aanbrengen. Wellicht is er iets niet helemaal in orde met de lees/schrijfrechten op de server. In dat geval kan je een FTP programma gebruiken om in te loggen op de server en het betreffende .php bestand daar aan te passen.

   

  Ik hoop in ieder geval dat je daarvan wél de inloggegevens hebt. Dat staat nl. helemaal los van je WordPress site.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.