6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:

  Bijdrager
  Thomas Blomme

  Foto bibliotheek met 2 icloud accounts?

  Sinds enkele jaren gebruik ik hetzelfde icloud-account voor mijn iPhone en mijn vriendin haar iPhone. Omdat kenners altijd zeggen dat je dit beter niet doet, heb ik vandaag de tijd genomen om alles eens op te splitsen.

  Ik botste onmiddellijk op het belangrijkste probleem: al onze foto’s staan in (mijn) icloud. Als mijn vriendin vroeger een foto nam, kwam dit automatisch zichtbaar bij mij en omgekeerd. Wij vonden dit superhandig. Nu we werken op 2 accounts is dit weggevallen.

  Is er een mogelijkheid om dit zo te houden, met twee verschillende icloud-accounts? Ik weet dat dit vroeger niet kon, maar nu je je icloud-account kan delen via gezinsdeling, lijkt het me jammer dat dit niet zou kunnen?

  Alvast bedankt
  Thomas


  Bijdrager
  Shmoo

  Er is een optie genaamd iCloud-fotodeling daar kun je een album aanmaken die je met je vriendin kunt delen. Alles dat je daarin stopt zal dan voor haar zichtbaar zijn.

   

   


  Bijdrager
  Thomas Blomme

  Klopt, maar is te omslachtig. Ik zou liever iedere foto krijgen. Niet enkel de foto’s die we er handmatig in plaatsen.


  Bijdrager
  Beech

  Maak een fotobibliotheek op een externe harde schijf, https://support.apple.com/nl-nl/HT201517, geef beide de juiste bevoegdheden en lees vervolgens deze discussie: https://discussions.apple.com/thread/7663537

   

  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar geleden door  Beech.

  Bijdrager
  GoeieDag

  Is dat nog wel wat TS wilt, Beech?

  Het kan dus niet. Zou op zich handig zijn dat je voor die Fotobieb een secundaire iCloud account kon gebruiken, zodat wel zou kunnen wat jij wilt, zoals dat wel kan voor bv de Store’s, Contacten, etc.

  Evengoed vind ik zelf de foto’s die ik maak te privé om ‘zomaar’ te delen met mijn partner. Ik gebruik vaak foto’s als reminders, dus komt er erg veel ‘troep’ tussen te staan, en als je foto’s uit WhatsApp ook nog in Foto’s gepush worden, zou je wel eens rare situaties kunnen krijgen…


  Bijdrager
  Raf.be

  Dit is inderdaad een beperking van iCloud. Een album aanmaken en delen met je partner is inderdaad het beste wat je kan doen.

  Bij Google Photo’s is dit beter geregeld, daar kan dit gewoon wel. Zie op https://support.google.com/photos/answer/7378858?co=GENIE.Platform%3DiOS&hl=en-GB

  Je zou dus ook kunnen overwegen om de Google Photo’s app op je iPhone te installeren …

  • Deze reactie is gewijzigd 1 jaar geleden door  Raf.be. Reden: link aanklikbaar maken
6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.