4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  avanti

  flip book, wie heeft er ervaring mee?

  Hallo, ik wil voor het bouwen van websites gebruik maken van flip book. Voor Dreamweaver maar die ook geschikt is voor Windows site programma’s. Soort van plugin of subprogramma die in de bekende software geladen kan worden. Is voor mij speld in een hooiberg. Wie kan mij verder helpen?

  Bijdrager
  Shmoo

  Kun je misschien een linkje geven naar het product want een ‘flip book’ is natuurlijk een vrij algemene term online.

  Normaal gezien zijn dat soort tools vrij dramatisch en beperkt – het is meestal een soort kant-en-klaar systeem waar je je aan moet houden en als je iets wilt aanpassen dat buiten de algemene uitstraling gaat dan zit je vast en wordt het heel erg beperkt.

  Bijdrager
  avanti

  Op zich vind ik dat niet zo erg dat er van bestaande grits gebruik gemaakt wordt. Maar ik heb dus nog geen product, dat is juist het punt. Maar het dus om bijvoorbeeld een folder online zetten zoals ook de vele bouwmarkten dat doen.

  Bijdrager
  Shmoo

  Er is een verschil tussen Open Source en bestaande Frameworks gebruiken en toverstafjes die je bergen van plezier beloven voor 50,- , dat laatste klinkt natuurlijk alleen heel erg mooi maar gaat je meestal niet verder helpen omdat het systeem gewoon te beperkt is.

  Een tooltje of programma kopen dat in 300.000 verschillende platformen moet werken daar zou ik niet al te veel vertrouwen in hebben. Dreamweaver is ook geen toverstafje waarmee iedereen maar even een website kan maken.

  Los daarvan moet je heel goed nadenken over wat je wilt maken – een website – een online magazine – beide – of misschien wel iets compleet anders en koppel daaraan eens de ervaring die je zelf hebt wanneer je dingen moet gaan aanpassen die buiten de standaard functies vallen. ( HTML – CSS ervaring )

  Ga eens nadenken wat een online magazine nou werkelijk is, volgens mij is het niets meer of minder dan een website waar je van pagina 1 naar 2 navigeert alleen stopen ze er vaak een of andere animatie in waardoor het lijkt alsof je een bladzijde omslaat maar het resultaat is gewoon 100% hetzelfde als dat je op OMT van topic 1 naar topic 2 navigeert.

  Dit is script dat vrij eenvoudig aan te passen is zonder al te veel kennis en waarmee je netjes via een animatie van pagina 1 naar 2 kunt navigeren en is ook nog eens via het toetsenbord of swipers te bedienen. Het is eigenlijk als een Keynote tool maar je kunt het voor extreem veel dingen gebruiken.
  https://github.com/hakimel/reveal.js

  50 jaren Rolling Stones bijv.
  http://vizzuality.github.io/rollingstonesmap/#/
  http://www.jessebakels.nl/presentatie/#/

  En hier heb je nog veel meer voorbeelden.
  https://github.com/hakimel/reveal.js/wiki/Example-Presentations

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.