3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
  • Q:
    Bijdrager
    geerth

    [Flash] loadMovie werkt niet in IE6

    k heb een slideshow aangemaakt die via volgens stukje actionscript achtereenvolgend in 2 scenes een afbeelding inlaadt:

    [code:1:a9cad48a65]beeld_even_mc.loadMovie("images/flash/20-intro.jpg");[/code:1:a9cad48a65]

    De slideshow staat in de root en de images natuurlijk iets verder. Alles werkt (Safari, IE7, Firefox, …) behalve niet in Internet Explorer 6. Daar worden de afbeeldingen helemaal niet ingeladen en zie je dus niks. De Flash wordt opgeroepen op deze manier:

    [code:1:a9cad48a65]<OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"
    codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0"
    WIDTH="768" HEIGHT="576" id="slideshow" ALIGN="middle">
    <PARAM NAME=movie VALUE="slideshow.swf">
    <PARAM NAME=quality VALUE=high>
    <PARAM NAME=bgcolor VALUE=#ffffff >
    <EMBED src="slideshow.swf" quality=high bgcolor=#ffffff WIDTH="768" HEIGHT="576" NAME="slideshow" ALIGN="middle"
    TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></EMBED>

    </OBJECT>[/code:1:a9cad48a65]

    Ik heb reeds geprobeerd volledige paths te schrijven (bijvoorbeeld:
    loadMovie(“http://www.domain.com/image.jpg&#8221;,”this.mc_image_container”,”get”);, of laten publishen met vroegere Flash versies zowel AS versie 1 als 2…

    Hoe zou dit opgelost kunnen geraken?

    Dank!

    Bijdrager
    EL Mystica

    in’t kort:
    Microsoft gebruikte gepatenteerde softdinges om dingen via <object>-tags in de browser te tonen én onmiddellijk te laten afspelen.
    Ze hebben het moeten verwijderen uit oa Internet Explorer. Sindsdien moet je je eerst “activeren” via een muisklik.

    Dit alles wordt op het internet gelabeld als de heisa van het EOLAS-patent

    Nu is er een vriendelijke flasher die daar een oplossing voor gemaakt heeft: onzen Jef

    Zijn oplossing kan je hier terug vinden:
    http://blog.deconcept.com/swfobject/

    Bijdrager
    geerth

    Ja, inderdaad, dat probleem kende ik. Maar dat is het niet! Je moet/kan niet eerst klikken dat het zo geactiveerd wordt. Helaas..
    Je ziet gewoon niks in IE6.

    Als je een voorbeeld wil zien van het feitelijk probleem:

    http://www.galerieadriandavid.com

    Firefox, Safari, IE7, … alles ok. Maar niet in IE6 !

    Iemand nog een idee? :?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.