4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  hasseltse huzaar

  flash internet plugin safari

  bovenstaande neemt nogal wat geheugen in beslag Kan ik die zonder meer wissen ?wat gebeurt er dan?Wat gaat niet/nog wel?Kan ik die ook gewoon uitschakelen en “oproepen” als nodig?
  vragen,vragen ,vragen…..

  Inactief
  Anoniem

  Met de Safari-extentie ClickToFlash kan je Flash uitzetten en oproepen wanneer nodig.

  ClickToFlash prevents the Flash plug-in from running. It replaces any Flash element on a webpage with a placeholder; simply click the placeholder to load the Flash content. ClickToFlash also lets you replace Flash videos from select websites (such as YouTube) with H.264 video. Other optional features include advanced whitelisting.

  Bijdrager
  Buzz

  Onder Mavericks is ClickToFlash overbodig geworden. Je kan Flash standaard blokkeren (en per website weer inschakelen) via Preferences->Security->Manage Website Settings.

  Wat je ook kan doen is Flash helemaal weggooien uit de Internet Plug-Ins map. Dan werkt het niet meer in Safari. Hoe het dan er uit ziet is per site verschillend. Sommige sites bieden je zelf een alternatief zonder Flash, dan merk je er niks van. Op andere sites krijg je een foutmelding en een link om Flash te downloaden te zien. Mocht je dan toch zo’n site willen bezoeken waarvoor Flash essentieel is, dan kan je die site ook in Google Chrome openen. Daar zit Flash bij ingebakken. Chrome kan je op die manier dus achter de hand houden voor dat soort sites.

  Je kan bovenstaande adviezen simpelweg uitproberen, dan kom je er snel genoeg achter of het voor jou wel of niet werkt. Dat is natuurlijk afhankelijk van welke websites je bezoekt. Mocht het niet bevallen, dan kan je de Flash plugin zo opnieuw downloaden en installeren.

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke
  Buzz_D op 29 oktober 2013

  Mocht het niet bevallen, dan kan je de Flash plugin zo opnieuw downloaden en installeren.

  Nog handiger in dat opzicht is om de plug-in niet weg te gooien maar alleen uit de map te verplaatsen naar — bijvoorbeeld — je bureaublad. Vind je het wel goed zo zonder Flash dan kun je hem daarna altijd nog weggooien, maar je kunt hem ook zo terugzetten als je dat toch liever hebt, zonder het risico dat je in de tussentijd de prullenmand geleegd hebt en daardoor de plug-in opnieuw zult moeten opzoeken en downloaden.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.