11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Q:
  Bijdrager
  bonestaak

  Firefox maakt alles http s

  Sinds vandaag maakt Firefox van alles wat ik invoer https en dan krijg je het security scherm wat nu dan ook niet meer door te zetten is in de trend van ik begrijp de risico’s en toestaan. Zie attachment

  Bijdrager
  bonestaak

  Even toegevoegd: Dit gebeurd met alles wat je invoert ook als je www. ervoor zet. Daarnaast als je normaal zo een melding van beveiliging krijgt heb je altijd de optie, ik begrijp het, ga door. Die optie is er nu helemaal niet. Je kan alleen maar haal mij hier weg doen.

  Bijdrager
  TheBigZ

  Ik heb er geen last van (met Firefox 44). Heb je Add-ons in Firefox geinstalleerd?

  Man-in-the-Middle Interfering with Increased Security

  Bijdrager
  computer space

  Maar Z, jij bezoekt in je voorbeeld toch al eeen httpssite? Probeer deze eens:
  http://www.google.nl/?nord=1

  Bijdrager
  bonestaak

  @thebigz Die blog link geeft bij mij


  @computer
  space

  Als ik die Google Nord zo aanklik in uw bericht gaat het goed. Maar gewoon een zoekfunctie op willekeurig geeft het veiligheidsscherm

  Bijdrager
  TheBigZ

  Wat heb je voor router / internet provider?

  Uit de link:

  However, for Firefox users who are behind certain “man-in-the-middle” devices (including some security scanners and antivirus products), this change removed their ability to access HTTPS web sites.

  Bijdrager
  bonestaak

  Router is Dlink dir 868 maar die staat al ruim een week. Heb daar net de firewall van uitgeschakeld maar dat heeft dus geen effect. Mijn ISP is Ziggo

  Bijdrager
  TheBigZ

  Heb je Add-ons in Firefox geinstalleerd?

  Heb je een virusscanner op je Mac?

  Bijdrager
  iep

  Uit de changelog: Improved warning pages for certificate errors and untrusted connections.
  Als je certificaten in orde zijn krijg je dus geen waarschuwing. Die waarschuwingen zijn er juist om op te merken dat er iets niet in de haak is. Gezien de dreigingen van de laatste paar jaar is dat steeds belangrijker gaan worden. Dat is ook de reden waarom Chrome, Firefox en anderen de boel wat strakker hebben gezet wat certificaten betreft. Mozilla heeft nu ook de foutmeldingen duidelijker gemaakt en dat is hier goed te zien. Je Firefox kent de uitvaardiger van het certificaat niet. Als je dat bij iedere website hebt dan kent ie geen enkele meer. Of je Firefox is op dat vlak corrupt of iets anders zoals LittleSnitch zit in de weg. Wat gebeurd er als je LittleSnitch op silent mode – allow all zet?

  Bijdrager
  bonestaak

  Ik heb 2 dagen terug weer opnieuw mijn Fusion samen moeten stellen, om de ca 2 maanden wordt de ssd onbruikbaar en moet ik opnieuw de Fusion aanmaken.
  Zo ook kwam nadat ik mijn timebackup terug had gezet Little Snitch ook met een opmerking dat er wat rules veranderd waren en kreeg ik 2 opties waar ik er een van gekozen heb.
  Sindsdien is ook een programma dat ik gebruikte voor Tubes opeens geblokkeerd. Dus kennelijk worden niet alle regels van Little Snitch goed gebackupt (of de regels uit het host bestand zijn veranderd)

  Ik heb even Silent mode aangezet, toen was het euvel weg. Daarna weer uitgezet maar Firefox blijft het nu wel goed doen.

  Bijdrager
  iep

  Dan weet je nu in ieder geval waar het aan ligt. Binnen LittleSnitch heb je ook nog wat monitoring mogelijkheden mocht je de volgende keer hier toch weer tegenaan lopen. Kun je in ieder geval traceren wat je in LittleSnitch moet toestaan voor Firefox.

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.