7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  robert1970

  Firefox 6.0 is uit

  Hallo allemaal,

  Zojuist de melding gekregen dat Firefox 6.0 uit is.
  Heb ‘m bijgewerkt en na mijn idee is ie ook wat sneller geworden met opstarten.

  Doe er uw voordeel mee.

  Bijdrager
  1984

  Ja hij is merkbaar sneller, even het een en ander getest.

  Bijdrager
  robert1970

  Op NU.nl was eerder te lezen dat dit jaar nog ook versie 7.0 nog uit gaat komen.
  http://www.nu.nl/internet/2589275/nieuwe-firefox-vervroegd-online.html

  Ook is trouwens vanavond een update voor Thunderbird binnengekomen. Nu is Thunderbird ook aan versie 6.0 toe. Een flinke sprong dus. Vanavond werkte ik nog met versie 3.x.x.

  Bijdrager
  Edwin

  Ondersteunt FireFox 6.0 de fullscreen functionaliteit van Mac OS X Lion?

  Bijdrager
  CedricH

  Neen, zelfs de scrollbar verdwijnt nog altijd niet mooi…

  Bijdrager
  1984
  Biker op 17 augustus 2011

  Ondersteunt FireFox 6.0 de fullscreen functionaliteit van Mac OS X Lion?

  Firefox bezit al tijden een fullscreen mogelijkheid.

  Bijdrager
  iep

  Ja maar dat is hun eigen fullscreen versie die overal werkt. Dit is niet de specifieke Lion versie. Zo zijn er nog veel meer zaken die ze nog niet kunnen. Dat heeft te maken met hoe Firefox programmeertechnisch in elkaar steekt. Men is druk bezig om hier wat aan te doen zodat de integratie met het OS (welke dan ook) heel wat beter wordt. Denk hierbij voor OS X dan aan dingen als de spellingscontrole, de dictionary, de services, scrollbars en Lion fullscreen. Resume is iets wat ze al kunnen en waarin ze ook heel erg goed zijn. Dit heeft alleen een dusdanige integratie met de rest van de functies dat ze hier niet van weg zullen switchen. Fx 5 en hoger werken overigens prima met Resume van OS X. Tot dusver heb ik hier altijd keurig netjes alle vensters en tabs weer teruggekregen.

  Voor de mensen die 1Password gebruiken is hier wel een waarschuwing op z’n plek. Met Fx6 is men over naar een nieuwe extensie die de JetPack API van Firefox gebruikt. Daardoor is dit net als de Safari en Chrome variant nu ook een Javascript, HTML5 en CSS3 extensie. Voordeel hiervan is o.a. het niet hoeven te restarten van de webbrowser. De extensie die nu uit is kent echter nogal wat problemen, logins worden lang niet altijd ingevuld. Verder is er ook 1 groot probleem met JetPack: HTTP Auth vensters zoals door menig router gebruikt worden niet ondersteund. Dat betekent dat je nu niet meer met 1Password je gebruikersnaam/wachtwoord van je router in dat venster kan invullen, zul je handmatig moeten copy-pasten. De meesten wachten nog even of zijn weer terug naar Fx5.0.1 met de oude extensie. Let hier dus wel even heel goed op en houdt je oude Firefox en oude 1Password extension achter de hand!

  @robert1970: Fx6, 7 en 8 komen dit jaar nog uit. Fx9 zou begin volgend jaar moeten komen. Overigens zat er tussen Thunderbird 3.x en 6 nog een versie 5 met hele grote veranderingen (met name de GUI). Tussen 5 en 6 is niet zo heel erg veel gewijzigd.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.