2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Q:
  Bijdrager
  diotav

  FFmpeg-ontwikkelaars werken aan blu-ray-ondersteuning

  FFmpeg-ontwikkelaars zijn begonnen met het implementeren van blu-ray-ondersteuning in hun cross-platform audio- en video-framework. Mogelijk wordt ook de decryptie van aacs, het drm-systeem van blu-ray, in FFmpeg geïmplementeerd.

  Het is al wel mogelijk om blu-ray-films af te spelen op een Linux-systeem, maar universele ondersteuning ontbreekt, zo vertellen FFmpeg-ontwikkelaars Diego Biurrun, Baptiste Coudurier en Robert Swaineen in een interview met Phoronix. Zo wordt bij sommige films de audio niet weergegeven en een gebruiker moet veel werk verzetten om te zorgen dat zijn Linux-systeem met de drm van blu-ray overweg kan. Ook FFmpeg biedt al enige ondersteuning voor blu-ray. Zo ondersteunt de software wel al het VC-1-videoformaat, maar ontbreekt bijvoorbeeld ondersteuning voor het DTS-HD Master Audio-formaat.

  In het interview gaven de ontwikkelaars aan dat het doel volledige blu-ray-ondersteuning is, maar een tijdschema lieten ze zich nog niet ontfutselen. Na publicatie van het interview lieten ze echter weten dat er een geschikte ontwikkelaar op het project is gezet, waardoor de implementatie dichterbij is dan aanvankelijk gedacht. Het is nog niet helemaal duidelijk hoever de ambitie van het team reikt: er wordt overwogen om het aacs-decryptieproces te integreren, maar over de BD+-beveiliging lieten de ontwikkelaars niets los. Aangezien dit systeem al grotendeels is gekraakt, zou ook dat echter eenvoudig geïmplementeerd kunnen worden.

  Bron: Tweakers.net

  Is dit alleen van toepassing op Linux of is dit ook goed nieuws voor de Mac-community?:)

  Bijdrager
  Pieterr
2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.