15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Q:
  Bijdrager
  iDog

  Extra thunderbolt poorten in Macbook Air 2013

  Hoi,

  Ik heb de kans om een 13″ Macbook Air 2013 (i7, 256gb ssd, 8gb) over te nemen van iemand.
  Op zich heel erg interessant als lichte vervanging/aanvulling van mijn huidige 2013 MBPr.

  Maar (natuurlijk is er een maar), volgens de specs van de Air (https://support.apple.com/kb/sp678?locale=en_US) heeft deze maar 1 thunderbolt aansluiting (ipv 2 op mijn MBPr) en geen HDMI (ipv wel op mijn MBPr).

  Aangezien ik altijd een externe monitor gebruik en dat ook wil blijven doen is de Thunderbolt poort dus al bezet. En.. ik gebruik altijd een thunderbolt naar utp adapter omdat het wifi hier op het werk a. crap is en b. we een vpn via een UTP segment hebben naar de klant, dus ik MOET wel via utp connecten.

  Bestaan er adapters die van 1 naar 2 thunderbolt aansluitingen gaan ?

  Anders denk ik dat ik de Air helaas voorbij moet laten gaan… echt.. 1 extra thunderbolt aansluiting .. dat zou geen overbodige luxe geweest zijn..

  (alternatief is misschien een usb-hub, want die gebruik ik nu ook allebei en dan een usb-utp adapter erop..).

  Dit trouwens gelezen op de site van Apple zelf :

  Met Thunderbolt beschik je over twee kanalen op één connector, met een doorvoersnelheid van 10 Gb/s in beide richtingen. Met het supersnelle en superflexibele Thunderbolt 2 wordt dat verder opgevoerd naar 20 Gb/s. Het overzetten van gegevens van en naar randapparatuur gaat tot wel veertig keer sneller dan met USB 2, en tot vijfentwintig keer sneller dan met FireWire 800. Daarnaast beschik je over meer dan genoeg bandbreedte om snelle apparaten door te lussen, zonder dat hieraan een hub of switch te pas komt. Op één Thunderbolt-lus kun je bijvoorbeeld meerdere snelle externe schijven, een video-opnameapparaat en zelfs een beeldscherm aansluiten, zonder dat dit ten koste gaat van de doorvoersnelheid.

  Da’s leuk, maar hoe lus ik mijn tb-utp adapter door naar mijn tb-vga/hdmi adapter ?:)

  Edit : deze gevonden : http://www.belkin.com/us/F4U085/p/P-F4U085/ .. Maar die is echt wel belachelijk duur..

  Bijdrager
  SunKeeper

  De MacBook Air is geen Pro, en dat zie je ook terug in de poorten. Door de beperkte dikte kunnen er op een groot deel überhaupt geen poorten.

  Dit voldoet aan je vraag: https://www.elgato.com/en/thunderbolt/thunderbolt-2-dock (€ 229,95)

  Of deze: https://eshop.macsales.com/shop/Thunderbolt/Dock/OWC/Thunderbolt2-Dock/ ($ 229,99 = € 205,-)

  Alleen vraag ik mij dan af (maar ik hoef er niet mee te werken) wat het voordeel is van een MacBook Air + een los kastje meenemen t.o.v. een MacBook Pro zonder losse spullen erbij.
  Maar dat kun je vast uitleggen.

  Bijdrager
  iDog

  Nee, je hebt helemaal gelijk. Ik heb me niet goed genoeg ingelezen en er gewoon vanuit gegaan dat er (op zijn minst) HDMI in zou zitten. Heb van Belkin en Caldigit soortgelijke kastjes gevonden dus, eveneens in die prijsklasse. Dan gaat de lol er een beetje af.

  En al zou ik dan zo’n kastje kopen.. ze hebben allemaal external power nodig wat het nou ook weer niet meer portable maakt.

  Ik kan het dus niet uitleggen en/of verantwoorden. En haak dus af met de aankoop van de Air. Wel jammer, want het was een goede prijs, maar het is gewoon niet geschikt voor wat ik ermee doe.

  Bedankt voor je antwoord !

  Bijdrager
  SunKeeper

  OK. Dat die docks zo duur zijn komt hoofdzakelijk door Thunderbolt (2). Apple en Intel zijn de grote uitvinders en vinden zichzelf zo knap dat ze daar nog een hoop extra geld (licentiekosten) voor willen hebben wanneer een andere fabrikant een dock ervoor gaat verkopen.
  Ze zijn dus wel zo slim om niet zelf van die docks te maken en te verkopen.

  Bijdrager
  penseel

  @SunKeeper In euro’s wordt het een stuk duurder de euro is minder waard zie, http://macupgrade.eu/catalog/thunderbolt-thunderbolt-dock-c-295_307.html

  Bijdrager
  SunKeeper
  Bijdrager
  macconsultants

  Apple MC704ZM/A Netwerkadapter USB 2.0, LAN (10/100 MBit/s)

  Bijdrager
  Niels

  Op deze website staat alles wat er op het gebied van thunderbolt beschikbaar is: https://thunderbolttechnology.net/products

  Bijdrager
  plonserd
  iDog op 25 juni 2015

  En al zou ik dan zo’n kastje kopen.. ze hebben allemaal external power nodig wat het nou ook weer niet meer portable maakt.

  Vanaf ie op je bureau staat moet hij toch niet meer portable zijn?

  Bijdrager
  iep
  SunKeeper op 25 juni 2015

  https://www.google.nl/search?client=safari&rls=en&q=229,99+dollar+in+euro&ie=UTF-8&oe=UTF-8&gfe_rd=cr&ei=yY6LVff1LeH88wejjYHgDA

  Ik heb het via bovenstaand uitgerekend. Klopt dat niet?

  Ja en nee. Ja het klopt volgens die berekening maar nee het klopt niet wat de prijs van het dock betreft. Het ligt er bij wisselkoersen er maar net aan wanneer je kijkt. Bedrijven hanteren daarom een bepaalde waarde die ze eens in de x tijd bepalen. Paypal doet dit ook. Zo kunnen ze de wisselkoers pakken en vervolgens een maand lang of zelfs 3 maanden lang aanhouden. Vaak is de berekening nog ingewikkelder omdat ze dan over een bepaalde periode kijken, er een trendmeting op loslaten, enz. En dan ronden ze de prijs ook nog eens af naar een mooier cijfer. Daardoor is de prijs die men vraagt vaak anders dan de prijs die je uitrekent obv de (huidige) wisselkoers.

  Bijdrager
  SunKeeper

  OK, dat wist ik niet, dank je.:)

  Bijdrager
  Maurits

  Ik ben om de reden van extra poorten van MacBook Air 2012 naar MBP ret 13 gegaan….
  Maar een tip: ik gebruikte de D-Link USB 3.0 to Gigabit Ethernet Adapter(DUB-1312) naast de TB-VGA adapter voor de beamer.
  dan houd je nog 1 USB poort over….

  Bijdrager
  SunKeeper
  Bijdrager
  iDog

  Beetje necropost, maar aangezien het mijn oude eigen post is:)

  Iemand ervaring met dit ding : http://accessories.us.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=us&cs=19&l=en&sku=470-ABHH

  Heb intussen (toch) een MBA gekocht, en dit ding van Dell lijkt te doen wat ik nodig heb (voor een schappelijke prijs), weet alleen niet of het werkt met Apple ?

  Bijdrager
  McPim

  Zoek even op ‘Macbook’ in de comments van dit ding op Amazon (klik eerst op ‘see all customer reviews’ en dan pas zoeken). Meningen zijn verdeeld zo te zien dus even goed nalezen. Dit zouden dan de drivers moeten zijn.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.