6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  cles

  externe harde schijf formateren of zoiets

  MAccers

  Heb een hare schijf van la cie met 4 partities.
  Wil er weer een partitie van maken

  hoe ???????

  Ik hoor graag van jullie.

  Cles

  Bijdrager
  Nikita

  Via Schijfhulpprogramma kan je dat doen. Maar dan wis je de schijf wel, dus ben je data kwijt als je het niet ergens anders parkeert.

  Bijdrager
  Macs

  Je zal sowieso een backup moeten nemen van je data als je die niet wil verliezen. Formatteren zonder dataverlies is onmogelijk.

  Bijdrager
  eiko

  ja ik wou er laatst een partitie bij, niet goed opgelet en nu is m’n externe HD leeg, ik baal als een gek, maar je word er ook niet voor gewaarschuuwd in schijfhulpprogramma, echt kut, nu heb ik een andere grote HD nodig om m’n spul een beetje terug te krijgenwant er stond meer als 180 gb op maar m’n andere schijven zijn 60 en 80 gb en bijna vol, maar gelukkig komt het als het goed is deze week m’n nieuwe mac pro binnen, en kan ik weer proberen het terug tekrijgen :sealed:

  Bijdrager
  Musezic

  Partities mergen kan zonder formateren of data verlies met partition magic. Als je hier de mac variant van vindt of als je schijf in ntfs of fat32 is geformateerd is je probleem opgelost

  Bijdrager
  JeePee

  Het kan met VolumeWorks van SubRosaSoft, iPartition van Coriolis en DiskStudio van Micromat (deze laatste heeft op dit moment iets minder functies, wordt nog uitgebreid). Het is alleen wel aan te raden voor de zekerheid een backup te maken van je data, voordat je met zo’n programma aan de slag gaat, sowieso als je met ingrijpende programma’s aan de gang gaat.:roll:

  En als je toch al een backup hebt, dan kun je eigenlijk net zo goed Schijfhulpprogramma gebruiken. :D Je enige winst met deze programma’s is, dat je sneller klaar bent, als het goed gaat. 8)

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.