30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 171)
 • Q:
  Bijdrager
  lemoentje

  Ervaring NikePlus

  Via een niet nader te benoemen contact gisteren mijn NikePlus schoenen en iPod Kit ontvangen. Deze heb ik gisteravond uiteraard even uitgeprobeert, en hierbij mijn ervaring.

  Zodra je de receiver in de iPod Nano plugt, wordt het menu “Nike+Apple” direct zichtbaar in het hoofdmenu. Je hoeft niets te installeren of wat dan ook. In dit menu item kun je verschillende work-outs starten. Uitgangspunt kan zijn: Afstand, Tijd of Calorieen. Ik heb begrepen dat je “straks” ook in iTunes work-outs kunt kopen, begeleid door bekende sporters. Je kunt ook wat instellingen wijzigen zoals de stem, kilometers / miles en dergelijke. Tevens heb je nog een menu-optie overzicht waarin je het overzicht van je laatste workout kunt opvragen. Hierin is de totale tijd / afstand / calorieen weergegeven.

  Ik heb er voor de volledigheid ook maar een workout shirt bijgenomen. Gisteravond al mijn discipline bij elkaar geraapt en naar buiten gegaan om tijdens een avond temparatuurtje van zo’n 25 graden een kilometertje of tien weg te stappen.

  De schoenen zitten heerlijk, ikzelf ren eigenlijk altijd, en zonder problemen, op Nike schoenen. Deze zijn echter lekker licht en vooral de lip zit erg comfortabel. Van de chip merk je helemaal niets. De eerste keer dat je de iPod aanzet en met een workout begint, wordt er gevraagd om een beetje rond te wandelen zodat de communicatie opgezet kan worden. Je kunt er de eerste keer voor kiezen om het ding te calibreren zodat het helemaal op jouw manier van lopen afgestemd wordt. Ik heb een standaard workout van een uur gedaan met de standaard playlist op de iPod.

  Om de 5 minuten wordt er gemeld hoe lang je bezig bent. En door op de “Select” knop te drukken wordt er verteld hoe lang, hoe ver en wat je gemiddelde snelheid is. De muziek wordt iets gedempt en een mannelijke of vrouwelijke stem verteld dit in het Engels.
  Met behulp van de pauze knop kun je de workout pauzeren. De select knop ingedrukt houden speelt de powersong af. Deze heb ik nog niet ingesteld.

  Eenmaal klaar en uitgezweet het ding gekoppeld aan mijn Intel iMac “20. iTunes wordt opgestart en herkent de NikePlus software. Er wordt gevraagd om in te signen op de NikePlus site. Ik heb een account aangemaakt en in iTunes (opties, Nike+Apple) aangegeven dat bij elke verbinding met de Nano de Nike+Apple gegevens naar de NikePlus site verzonden mogen worden. De gegevens zijn binnen een seconde verzonden en de NikePlus site wordt geopend. Hierin zie je workout staan, en de details hiervan. De site ziet er goed (verzorgd) uit, en klikt heerlijk. Voor details kun je het beste even naar de demo kijken op http://www.nikeplus.com.

  Ik persoonlijk vind het een geweldig ding. De schoenen zitten heerlijk en de informatie is realistisch. De totale afstand klopt en de gemiddelde afstand ook. Het aantal verbrande calorieen is uiteraard een aanname op basis van je gewicht / snelheid / tijd. Het shirt zit heerlijk. Het is wel een soort “condoom” waardoor je je ietwat ongemakkelijk kunt voelen. Tijdens het rennen voelt het echter alsof je niets aan hebt. Shirt ventileert goed en het “chord management” is ideaal. Ik heb in het verleden wel last gehad van een stuiterend koortje. Te straks was geen optie daar ik dan mijn hoofd niet meer kon bewegen. In dit geval zit het heerlijk. De uitsparing in het shirt voor de Nano werkt perfect. Scroll wheel en Nike+Apple functionaliteit zijn goed te gebruiken.

  Ik had echter graag gezien dat er ook iets van een hartslagmeter bij zou zitten, want dan ben je namelijk helemaal klaar. Een ander punt van kritiek is dat er geen water uit komt, en dat je nog altijd zelf moet rennen;)
  De schoenen en de Nike+Apple kit kosten zeker niet de hoofdprijs, winkelverkoop volgens mij 129 euro bij elkaar. Ik vind het het geld absoluut waard, echter probeer ik dan ook om de dag 10 a 14 kilometer weg te stappen.

  Onderstaande foto’s zijn niet super van kwaliteit maar geven wel een globale indruk. Deze zijn trouwens genomen voordat ik mijn workout heb gedaan.  Bijdrager
  Chris Meijburg

  Bedankt voor de review, ziet er allemaal mooi uit! Nu nog wachten tot het spul hier in Nederland te krijgen is…

  Bijdrager
  MarcelK

  Leuk verslag. Misschien iets voor de voorpagina?

  Bijdrager
  iDog

  Nice. Goede review.

  En hoeveel zou zo’n speciaal tshirt doen ?

  Zelf ook weer gerend gisteravond, wel zo slim om te wachten tot 21.30. Alleen al die rotbeestjes hè, wordt er helemaal kriegel van. Heeft Nike geen ‘iBugShield’ ofzo ?;) Nu hangt het draadje inderdaad te bungelen bij het leven. Heb wel zo’n speciale iPod armband, maar dat zit niet lekker, of het zit te strak of het zakt langzaam naar m’n elleboog… een middenweg is er niet. Moest iemand nog interesse hebben, je mag hem overkopen;) tis een witte:)

  Anyway, bedankt voor de info:)

  Bijdrager
  lemoentje

  Shirt kost volgens mij winkelverkoop 65 Euro. Is wel redelijk aan de prijs, maar zit echt als een tweede huidje. Het helpt echter niet tegen vliegen en muggen;)

  Er is inderdaad ook een armhouder van Nike+ te verkrijgen. Maar ik het zoiets al in het verleden geprobeert en vond het niet echt handig. Het koordje blijft een beetje stuiteren en hierdoor “schieten” de oordopjes regelmatig uit het oor. Iets waar ik gisteren m.b.v. ’t shirt helemaal geen last van heb gehad. Ondanks de hitte en dus ook ’t lichaamsvocht.

  (Ik ben trouwens pas om 22:00 begonnen)

  Bijdrager
  Pharris

  Maar dan mijn (misschien stomme) vraag:

  werkt het verhaal nou alleen met een Nano of kan ik er ook met mijn Photo mee werken?

  Of zou die te zwaar zijn..?

  Bijdrager
  lemoentje

  Alleen de iPod Nano wordt ondersteund. De receiver koppelen aan een andere uitvoerig geeft een foutmelding op de iPod. De shirts en dergelijke zijn zowiezo alleen voor de Nano beschikbaar.

  Overigens komen deze spullen uit het kloppend Nike hart in Europa, Hilversum. Dus ik denk dat het niet al te lang duurt voordat ze ook verkrijgbaar zijn in algemene verkooppunten.

  Bijdrager
  Matt-le-Boss

  ik heb een ipod video:( echt eeuwig zonde..

  misschien probeer ik wel gewoon een keer een ernstig gekraste 1gb nano op de kop te tikken voor een zacht prijsje

  Bijdrager
  MicMac

  Leuk spul! Zijn die schoenen in alle maten te krijgen? En zit er ook een hartslagmeter op?(kreeg niet die indruk.) Anders blijf ik toch lekker bij mn polar;)

  Bijdrager
  J.C.

  Mooie revieuw, ik moet zeggen het is meer dan ik verwacht had:)

  Bijdrager
  error

  Die Nike schoenen zijn toch niet noodzakelijk? Met een stel HEMA-gimpen en een rol plakband moet het toch ook werken?

  Bijdrager
  iDog

  @error

  Ik had begrepen dat er een uitsparing in de schoen was voor de sensor.

  Een stel hema-gimpen en een stanleymes zou dan uitkomst bieden in jouw geval;-)

  Bijdrager
  lemoentje

  Volgens mij zijn de schoenen in alle maten te verkrijgen .. tenzij je een uitzonderlijke hebt uiteraard… Ik heb 41. Het schijnt zo te zijn dat je de sensor inderdaad ook op andere schoenen kunt bevestigen met allerlei bind- en plakmiddel. Je moet ‘m alleen wel horizontaal plaatsen, dus in de sok is geen optie.

  Bijdrager
  Aardsengel

  Nu ook nog en GPS module en hart rate sensor. Super combi.:)

  Bijdrager
  Jpunt

  dat hele “Powersong”gebeuren heb ik nooit eerder gelezen, super! Lijkt me echt geweldig om in een keer een bepaald nummer aan te zetten om een flinke sprint in te zetten:)
  Ik begin toch steeds meer te neigen naar het kopen van een (2ehands?) nano en dit setje.. aahh!:)

  Bijdrager
  error

  Ik wilde alleen even weten of er een noodzakelijke koppeling zit tussen dat Nike-steentje en hun schoenen… Ziet er wel mooi uit allemaal.

  Inactief
  Anoniem
  ”lemoentje”

  Overigens komen deze spullen uit het kloppend Nike hart in Europa, Hilversum. Dus ik denk dat het niet al te lang duurt voordat ze ook verkrijgbaar zijn in algemene verkooppunten.

  als ik me niet vergis is het Europese distributiecentrum van Nike hier in Laagdal in de Vlaamse kempen. Van hieruit worden alle goederen verdeeld over alle winkels in Europa.

  Bijdrager
  GIJay

  Ik kan niet wachten tot het ook hier zover is:D

  En bedankt voor de review man… het blijven toch ook mooie schoenen, goddamn!

  Bijdrager
  lemoentje

  @Burton: Klopt inderdaad. Het Nike hoofdkantoor staat in Hilversum. Hier zit ook een Nike shop in.

  Inactief
  Anoniem

  dat weten we dan ook weer:D

  Bijdrager
  DEform

  Zijn de schoenen ook in een maatje 50 beschikbaar? :oops:

  Bijdrager
  QriZ24

  voor een echte hardloper/marathonloper (nog) niet interessant in mijn optiek om 2 redenen;

  – hartslagfunctie ontbreekt
  – echt not done dat je de sensor perse in speciale schoenen moet bevestigen

  nike heeft notabene zelf zenders die je aan je veters kunt maken.

  zowel de spullen als de interface zien er wel erg spiffy uit!

  Bijdrager
  MarcelK
  ”lemoentje”

  @Burton: Klopt inderdaad. Het Nike hoofdkantoor staat in Hilversum. Hier zit ook een Nike shop in.

  Dit is alleen geen openbare shop. Hij is alleen voor medewerkers en relaties van Nike. (Heb zelf ook een connectie met Nike Hilversum…)

  Bijdrager
  error

  Hoewel de combinatie van de merken Nike en Apple een mooie is volgen vast in no-time speciale accessoires om dat Nike-zendertje aan andere schoenen te koppelen. Wellicht bestaan ze inmiddels al.

  Het schijnt dat Microsoft voor hun Zune-speler speciale inlegzolen aan het ontwikkelen is die naast allerlei statistieken ook de status van je zweetvoeten aangeeft middels een geinig icoontje. Ook komt er speciale gel voor op je (blote) voeten waarmee je op je Zune speler o.a. kunt aflezen of het water waar je in bent gaan staan niet te koud is en of de schoen die je aantrekt eigenlijk wel past.

  Bijdrager
  ottovds

  De vraag is wel of al die sensors wel nodig zijn. Ik wil gewoon weten hoe snel en hoe lang ik loop. Daarvvor lijkt me nike+ wel wat. PS: zullen die armbande voor de nano appart verkrijgen zijn? Ze lijken me wel style:P

  Bijdrager
  lemoentje

  @ottovds Dat is ook de reden dat ik ’t ding genomen heb: afstand en gemiddelde. Ik ben er erg (boven verwachting) tevreden over!

  Die armband dingen zijn inderdaad los te koop. Wat ze kosten weet ik niet.


  @error
  Die gel klinkt als een “overkill”… Ondanks het feit dat ik een hoop Microsoft producten naar volle tevredenheid gebruik, zweer ik bij m’n iPod. En de combi Nike / Apple lijkt me een ideale voor de recreatie hardloper. Zoals ik in de review ook schreef “mis” (ik heb ‘r een, maar gebruik het ding eigenlijk nooit) ik eigenlijk alleen een hartslag meter.

  Uiteindelijk een samenwerkingsverband met potentie. Ik verwacht ook nog wel wat innovativiteit m.b.t. iTunes (downloadable work-outs et cetera) en andere software toepassingen. Natuurlijk zullen er fabrikanten zijn die Nike / Apple hierin volgen (en terecht).

  Bijdrager
  iDog

  @ ottovds, ik heb er nog eentje te koop. 2 keer gedragen, maar vond het onhandig. PM me maar als je interesse hebt.

  Bijdrager
  Marresc
  ”Burton
  ”lemoentje”

  Overigens komen deze spullen uit het kloppend Nike hart in Europa, Hilversum. Dus ik denk dat het niet al te lang duurt voordat ze ook verkrijgbaar zijn in algemene verkooppunten.

  als ik me niet vergis is het Europese distributiecentrum van Nike hier in Laagdal in de Vlaamse kempen. Van hieruit worden alle goederen verdeeld over alle winkels in Europa.

  Laakdal, niet laagdal. :wink:
  En daar is ook zo’n Nike-shop voor arbeiders/werknemers en hun familie.

  Bijdrager
  redbox

  Werkt het alleen op een ipod nano??? of ook op een ipod video???

  Bijdrager
  sky61084
  ”redbox”

  Werkt het alleen op een ipod nano??? of ook op een ipod video???

  Enkel op de nano.

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 171)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.