6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  Optionkey

  Entourage adresboek!

  Ik heb adresbestanden met de extentie LDIF in Entourage ge√Įmporteerd maar ik krijg de adressen niet zichtbaar in Entourage. Wie kan mij helpen? Hoe kan ik de adreslijsten openen?
  Gr,
  Optionkey

  Bijdrager
  Yaris

  Met LDIF kun je geen adressen uit Adresboek exporteren.

  ”Adresboek

  vCards importeren en exporteren

  Een vCard, ofwel een “virtuele adreskaart”, is een standaardmethode om gegevens tussen programma’s uit te wisselen. U kunt in Adresboek vCards aanmaken en lezen. Als u met een ander programma werkt dat ook gebruikmaakt van de vCard-structuur, kunt u op deze manier adressen importeren of exporteren.

  In Adresboek wordt eveneens de LDIF-structuur ondersteund. LDIF is een ASCII-bestandsstructuur voor de uitwisseling van gegevens en de synchronisatie van deze gegevens tussen LDAP-servers. U kunt gegevens in de LDIF-structuur alleen in Adresboek importeren en niet uit Adresboek exporteren. vCards kunt u importeren in en exporteren uit Adresboek.

  Bijdrager
  Optionkey

  De LDIF adres bestanden komen uit Mozilla dat ik eerst op een windows PC als browser had ingesteld.
  Ik heb ze momenteel op mijjn Apple staan en wil ze in Entourage importeren.
  Nu had ik twee mooie screenshots gemaakt om te laten zien maar ik weet niet hoe ik die op het forum kan zetten. Het lukt me niet om ze te plakken vanuit mijn clipboard.

  Bijdrager
  Yaris
  Bijdrager
  Optionkey

  Beste Yaris.
  Bedankt voor je hulp tot nu toe. Nu pas blijkt hoeveel ik nog niet weet. Ik heb geprobeerd foto’s volgens het 8 stappenplan naar mijn persoonlijk album te ‘uploaden’. De bestandsextenties heb ik veranderd naar jpeg zoals aangegeven. Echter: op het moment dat ik op ‘OK’ knop druk om de foto’s die ik heb geselecteerd te uploaden, krijg ik steeds de volgende foutmelding:
  “Safari kan de pagina niet openen.
  Safari kan de pagina ‘http://forum.macosx.nl/profile.php’ niet openen. Fout: ‘POSIX error: invalid argument’ (NSPOSIXErrorDomain:22) Kies ‘Verstuur bugrapport naar Apple’ uit het Safari-menu, geef het foutnummer op en geef een beschrijving van wat u deed toen dit bericht werd weergegeven.”

  Nu heb ik ergens gelezen dat de foto’s niet groter mogen zijn dan ik geloof: 16 kb. Dat zijn ze niet en ik weet niet hoe ik dat kan wijzigen. Zou het daaraan kunnen liggen?
  Alvast bedankt!
  Mvrgr,
  Optionkey

  Bijdrager
  Yaris

  1) Zie http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=87927 voor verschillende programma’s om foto’s te verkleinen.
  2) Als ik http://forum.macosx.nl/profile.php intik word ik doorverwezen naar http://forum.macosx.nl/index.php Ik begrijp niet waarom dat dat bij jou een fout geeft.
  3) Misschien kun je je de moeite van het foto’s uploaden wel besparen in dit draadje. Ik ken niets af van Mozilla, Entourage en LDIF-bestanden en kan je dus niet verder helpen. En er heeft niemand anders op jouw vraag gereageerd dus blijkbaar weet niemand de oplossing. Sorry. :oops:

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.