6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  Pokerface

  El Capitan als bootable USB installeren

  Ik heb een oude iMac die ik niet meer aan de praat krijg. Om te controleren of de HD stuk is, wil ik vanaf een USB opstarten en daarvoor heb ik El Capitan nodig. Daarmee kan ik dan schijfhulpprogramma openen om te controleren of het echt de HD is die stuk is. Ik heb eerder al een bootable USB gemaakt van Mohave via het programma Install Disk Creator (IDC), maar die versie is blijkbaar te nieuw om m’n oude iMac mee te starten, vandaar dat ik nu hetzelfde wil doen met El Capitan. Ik heb El Capitan al vanaf een support pagina van Apple gedownload (InstallMacOSX.dmg), maar die wordt niet door IDC herkend als installer. Via de Terminal heb ik het volgende commando geprobeerd (sudo /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia –volume /Volumes/appletips –applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app –nointeraction), maar dat werkt niet. M’n USB heet wel appeltips, maar de installer heet dus anders. Iemand tips hoe ik van de gedownloade DMG file alsnog een echter installer op USB kan zetten?

  Bijdrager
  Eagle Eye

  Volgens mij ben ik een soort gelijk probleem tegen gekomen met El Capatan. Ik heb toen DiskMaker X geprobeerd en dat werkte wel om een opstart USB stick te maken. Ik heb toen de versie DiskMaker_X_6rc5 gebruikt.

  https://diskmakerx.com/whats-this/

   

  • Deze reactie is gewijzigd 1 week geleden door Eagle Eye.
  Bijdrager
  sedikit

  Als DiskMaker X het niet doet (dat gebeurt soms) dan doet Install Disk Creator het in ieder geval wel:

  https://macdaddy.io/install-disk-creator/

  Bijdrager
  TheBigZ

  Hier wordt uitgelegd wat je met die InstallMacOSX.dmg moet doen.

   

  https://support.apple.com/nl-nl/HT206886

  Bijdrager
  janbergstra

  Bij de buren van macfreak.nl kan je misschien ook even kijken voor suggesties: https://www.macfreak.nl/macos-en-osx/el-capitan-installeren-vanaf-usb-stick/

  Bijdrager
  Pokerface

  @Eagle Eye: Ik denk niet dat het probleem aan IDC ligt, maar meer aan het feit dat ik geen OSX installer had staan die herkend werd.

  @sedekit: Ik denk dat je mijn post niet helemaal gelezen hebt. Ik had IDC al gebruikt.


  @TheBigZ
  : Die pagina had ik inderdaad ook gezien, maar ik kreeg het idee dat als ik die installer zou laten lopen, dat ik dan problemen op m’n eigen iMac zou krijgen. Dat blijkt niet het geval te zijn. De gedownloade InstallMacOSX.dmg is niet een programma om OSX te installeren, maar om een OSX installer te installeren. Nadat uit die heb laten lopen stond er een installer in m’n Apps map. Die werd ook herkend door IDC en ik heb nu dus een bootable El Capitan USB kunnen maken. Bedankt voor de tip om nogmaals deze pagina te lezen.

  De rest uiteraard ook bedankt voor de reacties. Nu kijken of ik de oude Mac aan de praat kan krijgen of dat hij echt afgeschreven is.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.