14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)
 • Q:

  Bijdrager
  MvdW2

  eh … oh ja, er moet ook een tafel onder …. 21" iMac

  Heeft er toevallig iemand al een 21,5 inch iMac op een tafel van 45cm diep staan?

  Ik had me dus dit bedacht:

  Tafel met iMac

  Het tafeltje heb ik al gekocht en daar werk ik nu met mijn Macbook op, maar hoe langer ik hier zit … hoe meer ik twijfel of het wel diep genoeg is voor een 21,5 iMac?
  Iemand ervaring?

  Al die keuzes!!!!;)


  Bijdrager
  fatboysmart

  Je zit er dan wel vrij dicht op maar als je een retina scherm hebt (dus een niet te oude iMac) dan lijkt me dat geen probleem. Voor het gevoel heb je dan een 27 inch lol. En je kunt dat tafeltje misschien ook iets van de muur afzetten. Of wordt die dan te instabiel?


  Bijdrager
  Shmoo

  Het zal vast wel lukken maar of het plezierig zal zijn om op deze manier 2 uur achter je computer te zitten!?

  Je kunt ook nog 8cm sprokkelen door het tafeltje uit van de muur af te trekken. Dan schuif je de iMac helemaal naar achteren zodat de hiel van de iMac 3 of 4 cm over de rand hangt. Het gewicht van de iMac rust vooral op de voorkant (tenen) van de voet dus zo kun je ook weer wat ruimte winnen.

  Zo dat was weer voor deze iMac insight aflevering van Shmoo’s iMac diagnose.


  Bijdrager
  SvS

  Ik zou het gewoon afwachten, je hebt het al gekocht. Eerst iMac afwachten en dan waar nodig vervangen door een wat diepere tafel.
  (of op de eettafel zetten);)
  Of idd onderzetters/planken tussen poten en muur zetten zodat tafel wat verder van de muur komt te staan en die niet meer verschuift.


  Bijdrager
  MvdW2

  Tafeltje heb ik al gekocht, iMac nog niet … zou dus nog voor een nieuwe MacBook Air kunnen gaan …. al lees ik net in de laatste link dat omlaag kijken ook niet goed is (super fijne link trouwens!).
  Eettafel is inderdaad wel groot genoeg … alleen … haha.. we vonden de Macbook altijd op de tafel al irritant, laat staan een 21″ … eettafel is overigens ook groot genoeg voor een 27″ … hmmmm…. haha ….:)
  Maar dus tafeltje naar voren en Retina moet lukken.
  Bedankt.
  Het blijft zo lastig inschatten, heb al stukken krant op dozen geplakt enz. … maar dat is toch geen echt scherm … en al helemaal geen iMac

  Fijn dat er op dit forum altijd mensen zijn die hun tijd steken in anderen te helpen, hoe ‘suf’ de vraag ook is. Ik ben vooral een ‘lezer’ dus draag zelf niet zo bij maar ben altijd wel heel fijn geholpen.
  Thanxxx daarvoor!


  Bijdrager
  goulashkanone

  Toevallig een beetje hetzelfde probleem gehad een tijdje geleden.
  Wij hebben onderstaand bureau’tje gehaald waar nu onze iMac 21,5 op staat.
  Net iets te dicht bij wat mij betreft.
  Ik heb het bureau nu ook iets van de muur afgetrokken om iets meer afstand te creëren, maar het blijft voor mij iets te dicht bij, om lekker te kunnen zitten.

  afm. hxbxd 75x140x62

  • Deze reactie is gewijzigd 8 maanden, 2 weken geleden door  goulashkanone.
  • Deze reactie is gewijzigd 8 maanden, 2 weken geleden door  goulashkanone.
  • Deze reactie is gewijzigd 8 maanden, 2 weken geleden door  goulashkanone.

  Bijdrager
  Brombeer


  iKea verkoopt die ‘Lisabo‘ wel als bureau, maar met 45 cm ‘diep’ is het eigenlijk een side-table, die hoort in de gang om je hoed en handschoenen op te leggen als je binnenkomt (en een schaaltje met muntjes voor de collectant). Het laadje is niet -zoals iKea beweert- voor een 14″ laptop, maar om de troep snel uit het zicht te schuiven, mocht er plots hoog bezoek komen. Want waarom zou je een laptop naast de voordeur bewaren?

  Als je die tafel plank op pootjes niet kunt teruggeven, zou ik omzien naar een los werkblad dat je er langs onder met minstens vier niet te lange schroefjes op vast zet. Een setje lijmklemmen kan ook.
  Het risico blijft dan wel dat als je de 50kg die het meubeltje kan hebben teveel aan één kant op het blad zet, het hele zwikkie omkukelt.

  • Deze reactie is gewijzigd 8 maanden, 2 weken geleden door  Brombeer.
  • Deze reactie is gewijzigd 8 maanden, 2 weken geleden door  Brombeer.
  • Deze reactie is gewijzigd 8 maanden, 2 weken geleden door  Brombeer.
  • Deze reactie is gewijzigd 8 maanden, 2 weken geleden door  Brombeer.

  Bijdrager
  Gitte65

  45 cm diepte is misschien wat aan de krappe kant? Ik vrees dat je dan bijna met je neus tegen het scherm geplakt zit….
  Ik zit zelf trouwens ook redelijk dicht op mijn scherm terwijl ik ruimte genoeg heb om het scherm verder weg te zetten, maar een scherm ver weg dat vind ik niet prettig werken, dan kan ik veel teksten niet lezen.

  Ik heb zelf een 27 inch en ik heb even nagemeten hoever de voorzijde van mijn buro verwijderd is van het achtereinde van de voet en dat is 55 cm.
  Vanaf voorzijde scherm en burorand zit bij mij ± 37 cm.
  Dus misschien zou het dan toch lukken als je Shmoo’s tip gebruikt om het tafeltje iets van de wand te zetten en je iMac wat naar achteren te schuiven? Omdat je mogelijk bij een 21 inch scherm er iets dichter op kan zitten dan bij een 27 inch? (geen idee hoor, puur een aanname van mij)
  Aan de wand monteren is misschien ook wel een goed plan, enige nadeel is dan misschien wel dat je de achterzijde niet kunt benaderen (usb aansluitingen e.d.)….

  • Deze reactie is gewijzigd 8 maanden, 2 weken geleden door  Gitte65.

  Moderator
  Mac Daddy

  Ergonomie is belangrijk, maar het is ook wat je zelf prettig vindt uiteraard.
  Qua kijkhoogte zou het met dit bureau wel goed zitten. Die afstand is ergonomisch niet ideaal, maar sommige mensen vinden het juist wel prettig om iets dichterop te zitten.

  Mijn bureau van 75 cm diep staan 2x 25 inch beeldschermen op. Ze staan beide schuin opgesteld, maar het midden van de schermen is ongeveer 60 cm van de voorrand van het bureau af. Die afstand vind ik prettig, want zo hebben mijn armen ook genoeg ruimte om te liggen op het blad. Ik heb dan ook een toetsenbord ervoor liggen en daar weer voor een Wacom tablet.
  Soms wil ik iets beter kunnen bekijken en moet ik meer over het bureau leunen om mijn ogen dichterbij het scherm te krijgen.

  Als ik het zo een beetje bekijk qua afstand denk ik dat je ellebogen niet op het blad kunnen leunen. Met een laptop is dat inderdaad toch anders, omdat het allemaal dichter op elkaar zit, maar daarbij is die kijkhoek niet ideaal.


  Bijdrager
  SvS

  het midden van de schermen is ongeveer 60 cm van de voorrand van het bureau af.

  .
  Hier ook. Erg fijn. Zeker bij 27″. En ellebogen rusten op tafel.
  Hier een L-vormig bureau, waarbij iMac schuin in de hoek staat. Ook een Ikea bureau, maar da’s meer voor kantoorkamer en niet in woongedeelte, maar ruimte van 60cm tot aan je ogen werkt erg fijn.


  Moderator
  Mac Daddy

  Ik heb het nu nog niet, maar zou inderdaad ook graag een hoek-bureau willen ja. Op die manier heb je nog meer steun voor de armen.


  Bijdrager
  fixar

  Hoe langer ik naar dat ‘tafeltje’ op de foto kijk, hoe meer deze begint te wiebelen. Lijkt meer van het type Frågiel dan Lisbøa.
  Ik weet niet of ik daar graag een nieuwe iMac van 1500 euro op zou willen zetten.

  • Deze reactie is gewijzigd 8 maanden, 2 weken geleden door  fixar.

  Bijdrager
  Shmoo

  Ik vind dat altijd mooi hoe gepassioneerd wij over onzin kunnen praten.

  Straks gaat het nog over dat je beter op je stoel zit wanneer je geen druk op je blaas voelt.


  Bijdrager
  Brombeer

  Je zit dan in ieder geval ontspannener.
  Maar dat je onderarmen niet zweven en je scherm minstens een gestrekte hand+armlengte van je af staan is wel wel een vereiste wil je iets meer doen dan alleen de weersverwachting bekijken.
  MvdW2 kan natuurlijk ook aan de kopse kant van Losse Boedel gaan zitten. Tikkie te smal, want dan kan er geen poes naast liggen, maar wel diep genoeg.

14 berichten aan het bekijken - 1 tot 14 (van in totaal 14)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.