6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  vincentvega

  dvd mount niet na verkeerde regiocode (opgelost)

  Ik ben voor een vriend met zijn nieuwe iMac aan de slag. het probleem: als ik een dvd invoer (film) mount de schijf niet en wordt hij ook niet door dvdspeler afgespeeld. Wat hij gedaan heeft: toen hij voor het eerst een dvd invoerde heeft hij per ongeluk een verkeerde regiocode (1) ingevoerd. de dvd (het was een regiovrije) speelde wel af maar haperde en stopt na enige tijd. nu leest hij dus niks meer, kan de regiocode niet meer aangepast worden (via archief etc) is de dvdsrive kapot of is er iets anders aan de hand? overigens data-dvd leest hij wel probleemloos (en die mounten ook)

  Bijdrager
  iJoost

  UIt de Help van Dvd-speler:

  De regiocode van de dvd-speler wijzigen

  Op veel dvd’s wordt een regiocode (een getal) gebruikt die overeenkomt met een geografisch gebied. Als u bijvoorbeeld een dvd uit Australië wilt afspelen, moet de code op de dvd overeenkomen met de code op het apparaat waarmee de dvd wordt afgespeeld.

  Wanneer u voor het eerst een dvd met een regiocode afspeelt, wordt de dvd-speler ingesteld op die code. Hierdoor kunnen met Dvd-speler alleen dvd’s worden afgespeeld die dezelfde regiocode als de speler of geen regiocode hebben. Doorgaans komt de regiocode van de dvd-speler overeen met de regiocode van de dvd’s die verkrijgbaar zijn in de regio waar u woont.

  BELANGRIJK: U kunt de regiocode van uw dvd-speler slechts vijfmaal veranderen (dat is inclusief de oorspronkelijke instelling). De vijfde instelling van de regiocode is permanent.

  Als u een schijf met een andere regiocode plaatst, kunt u via een dialoogvenster een nieuwe instelling voor de regiocode van uw dvd-speler kiezen.

  Wijzig de regiocode van de dvd-speler alleen als u daarna uitsluitend dvd-schijven met de nieuwe regiocode gaat afspelen.

  Om informatie over de huidige regiocode-instellingen van een schijf of uw dvd-eenheid te bekijken, kiest u ‘Archief’ > ‘Toon schijfinfo’ en klikt u op ‘Regio’s’.

  Bijdrager
  vincentvega

  Dit hebben we reeds geprobeerd, maar archief etc. is grijs en niet te selecteren.

  Bijdrager
  vincentvega

  een keer opnieuw opstarten deed de truc!

  Bijdrager
  Rocheteau

  HALLOW kan iemand mij helpen aan een antwoord….zijn er ook mogelijkheden om beide regio’ s af te kunne spelen ipv uiteindelijk maar 1tje…..laat maar weten

  Bijdrager
  iJoost

  Lees het bovenstaande. Eentje tegelijk en maximaal vier keer veranderen.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.