13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)
 • Q:
  Bijdrager
  Lubtcd

  Dvd afspelen

  Ik ben sinds kort geswitched van Windows naar Mac en ik heb al een aantal keer met een mond vol tanden gestaan omdat een dvd zich niet op mijn machine liet afspelen en tot mijn grote verbazing wel op een windows-apparaat. Flip4mac al geinstaleerd maar het probleem blijft zich voordoen: iMovie pakt ze niet eens en QTP geeft een foutmelding: Fout bij het openen van film: de film kan niet worden geopend. Wie weet wat hier het probleem zou kunnen zijn?

  Lub

  Bijdrager
  DarkRaverNL

  Meer info over wat voor een dvd het is, iliigale zefl gebrandde etc etc zou meer helpen.

  Moderator
  Mac Daddy

  Heb je de standaard DVD player van Apple al geprobeerd?

  En anders kun je altijd nog VLC player downloaden. Die pakt ook een heleboel, maar wat meer info over de DVD is ook welkom.:wink:

  En welke mac heb je? Misschien heeft hij geen DVD speler.:?

  Bijdrager
  Nikita

  Een gewone DVD (met VIDEO_TS map) heeft ook niks met Flip4Mac te maken… Verder is iMovie een programma om films mee te m├íken, niet af te spelen :wink: Ook QuickTime kan niks met DVD’s.

  Als het goed is, zit standaard het programma DVD-speler in de map Programma’s (what’s in a name…). Daar moet je een DVD dus wel mee af kunnen spelen. Anders zou je VLC Player eens kunnen proberen ( http://www.videolan.org ).

  Als het een .AVI bestand is (dan is het dus geen DVD-film), zou je de codecs in het pakket van unSOUND eens kunnen installeren: http://www.antisound.nl/Mac/index.html

  Bijdrager
  Oppie

  Cheap porno?

  Bijdrager
  sypie

  Het probleem is: iMovie MAAKT films en speelt ze niet af en QT speelt AV I bestanden (onder andere) maar geen DVD’s.

  Ga in je programma map eens op zoek naar dvd speler. Zo heet dat apple programma’tje. Of ga op zoek naar VLC, een alleskunner.

  Bijdrager
  Lubtcd

  Op de dvd staan de volgende bestanden: VTS_01_1.vob, VTS_01_2.vob, VTS_01_3.vob (deze is 635 MB), video_ts.bup, video_ts.ifo, vts_01_0.bup, vts_01_0.ifo. Bij dubbelklikken op het grootste bestand krijg ik de desbetreffende foutmelding. De dvd laat zich verder niet openen met DVD-player (is trouwens wel een mooi programma). Ik vermoed dat deze dvd onder windows gemaakt is.

  Lub

  Bijdrager
  Nikita

  VOB zou wel door VLC moeten worden afgespeeld. Maar het is wel een nogal exotisch formaat, bij mijn weten…
  Anders kan je ze misschien met iSquint proberen te converteren naar MP4, dat kan wel door QT worden afgespeeld. iSquint pakt zo’n beetje alles, zelfs Flash filmpjes kan ik er mee converteren!

  Bijdrager
  hobbes2210

  Lub,

  Staan de vob files wel in de directory VIDEO_TS??
  Staat op de DVD ook een (lege) directory AUDIO_TS?

  Zo niet, dan maakt DVDspeler er niks van.

  Oplossing is de vob files (en alle andere, bup etc) to kopieren naar harde schijf en dan met Toast weer te branden op een nieuwe DVD in een Video_ts folder)

  Bijdrager
  sypie

  Dat is een ding wat zeker is: Een DVD is ingedeeld in 2 mappen: VIDEO_TS en AUDIO_TS

  Normaal gesproken is AUDIO_TS leeg en VIDEO_TS staat vol met de *.vob, *.ifo en *.bup bestanden. Die moet je zo houden. Waar je ook voor moet zorgen is dat de nummering van die bestanden hersteld is zoals de DVD ooit gemaakt is. Ik heb ook wel eens dvd’s van internet gehaald en dan is de vob-naam aangepast. Bijv: dezefilmVTS_01.vob (ik noem zo maar iets) Dan moet je er voor zorgen dat er alleen VTS_01.vob blijft staan, anders komt het niet goed met het linken in het menu (en je dvd speler snapt er niets van).

  En als je een dvd met VLC opent: doe dan ->openen ->disk-> selecteer de VIDEO_TS map -> ok

  Bijdrager
  Lubtcd

  Bedankt voor de tips: het probleem is opgelost. De beide mappen: VIDEO_TS en AUDIO_TS waren verwijderd en de bestanden waren op een rijtje gezet. Beide mappen opnieuw aangemaakt, bestanden terug gezet en het e.e.a. liet zich afspelen met Dvd-speler.

  Volgende vraag: De beide mappen staan bij ons op de server. Hoe kan ik dit naar een dvd-schijf kopieren? Ik heb nu een dvd-rw in mijn MBP gedaan. Beide mappen hiernaar toe gesleept en op de brand knop gedrukt. Lijkt goed te gaan alleen duurt het erg lang: over 10% doet hij al 1 uur. Ik zal waarschijnlijk iets niet goed doen?

  Lub

  Bijdrager
  Nikita

  Kopieer de mappen eerst eens naar je interne schijf vanaf het netwerk en probeer ze daarna op de DVD te branden. Hou er ook wel rekening mee dat een DVD-RW niet echt onwijs snel wordt gebrand…

  Bijdrager
  sypie

  Plus dat je over het netwerk gaat nog een keer. Het snelste gaat vanaf je eigen computer. En wat er gezegd is: DVD-RW gaat altijd langzamer of je hebt de snelheid op zijn laagst staan…

13 berichten aan het bekijken - 1 tot 13 (van in totaal 13)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.