2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Q:
  Bijdrager
  brewer

  DSLR filmen goedkope schouder rig & tips

  Ik ben sinds vandaag de trotse eigenaar van een Canon EOS 650D met een 50MM f/1,8 lens. (Media Markt btw vrije dagen, lekker goedkoop!) Ik wil hiermee gaan filmen, maar uit de hand is dat natuurlijk geen doen.
  Nu wil ik hierbij een shoulder Rig kopen met follow focus kopen, ik heb hier en daar al wat rond gekeken, maar alles is vrij prijzig minimaal €350,- a €550,- Ik zag hiervoor gisteren de volgende optie op Kickstarter, http://kck.st/ThRMDl, kan iemand mij adviseren of dit ding echt wat waard is? Hij kost incl verzending $140,-. Daar komt dan waarschijnlijk wel weer btw overheen, maargoed nog erg goedkoop! Er zijn vast mensen hier die met deze apparaten meer ervaring hebben als ik.

  Ik ben eventueel ook van plan om zoiets te maken: http://kck.st/RZrog5 (als tijdelijke oplossing, of om andere vloeiende shots mee te maken)

  Daarnaast ben ik nog op zoek naar een gratis online cursus of iets van een eendaagse of meerdaagse cursus DSLR filmen. Ik heb wel ervaring met filmen, maar met HDV camera’s. Filmen met een DSLR is weer hele andere koek. Heeft hier misschien iemand een tip?

  Een boel vragen, hopelijk zijn hier mensen met antwoorden, bvd Roy

  Bijdrager
  utah62

  Als je de 50MM f/1,8 lens van Canon hebt zal het moeilijk worden hiervoor een FF te vinden. De focus ring is te klein en loopt taps af. Ik persoonlijk doe alles vanaf een statief. Krijg je de mooiste stabiele beelden. Voor een shoulder rig zoek een op cowboy shoulder rig op ebay. Rond de 30 euries.

  Wil je gaan lopen kijk dan voor een steadicam. Ikzelf heb de fameuze Steadicam JR op de kop weten te tikken. Of kijk bij http://www.haguecamerasupports.com/.

  Voor een DSLR cursus kijk eens wanneer Philip Bloom weer in de buurt is. Hij is diegene die filmen met DSLR groot heeft gemaakt.

  Succes.

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.