9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Q:
  Bijdrager
  Blue helmet

  draadloos netwerk – wel ontvangst – geen Internet snelheid

  Het betreft de Airport ‘Office’, de ontvangst is prima echter geen Internet snelheid. De Airport staat in brugmodus met de TC.

  Suggesties?

  Bijdrager
  Gerd

  Wellicht kan de volgende link je verder helpen:

  AirPort Express maakt geen internetverbinding

  Bijdrager
  Blue helmet

  Bedankt voor je reactie. Ontvangst is juist geen probleem, die is prima. Maar ondanks de goede ontvangst, nauwelijks Internet snelheid.

  Bijdrager
  Gerd

  Ik heb al de stroom van airport en modem gehaald en weer aangesloten, vervolgens het diagnostische programma van de airport gebruikt, de airport opnieuw geinstalleerd en het reset knopje op de airport express gebruikt. En dat heeft allemaal niks geholpen.

  In de vorige link heeft een gebruiker het over ‘het diagnostische programma van de airport’, geeft dit programma niet aan waar het mis gaat?

  Dus de verbinding met internet maakt hij wel, je kunt ook een website openen, maar het gaat ‘rete’ traag?
  In deze opstelling heeft het eerder wel goed gedraaid?

  Bijdrager
  Blue helmet

  In deze opstelling heeft het eerder wel goed gedraaid?

  Nee, want airport ‘Office’ is nieuw binnen de opzet. Een harde reset heeft de performance iets verbetert maar nog steeds niet vergelijkbaar met de andere airports.

  Bijdrager
  Richard from Rotterdam

  Het zou kunnen dat er ergens in de keten een conflict zit met uitgegeven IP adressen. Bijvoorbeeld als je met een iPad of iPhone in het netwerk komt, dan zou het kunnen zijn dat dat apparaat een IP adres van een vorige sessie heeft onthouden en daarmee zich automatisch aanmeldt. Als er dan een ander apparaat is dat hetzelfde IP hanteert, ontstaat er dus een conflict en zal op het apparaat dat zich als laatste heeft aangemeld geen internet actief zijn.

  Als dat aan de hand is, dan de iphone/ipad etc even uit en weer aanzetten en opnieuw laten aanmelden op het draadloze netwerk. Goede kans dat het dan wel werkt.

  Bijdrager
  Maurits

  Ik zie gestreepte lijntjes van elke express basestation naar de time capsule.
  Zitten alle drie die expressen via wifi met de basestation of via kabels?

  Als wifi, lijkt me het logisch dat het traag wordt, want uitbreiden via wifi halveert de snelheid, dus als je drie basestations via wifi met de TimeCapsule verbind, heb je dat probleem 3x zo groot….
  In dat geval: draadjes is beter (of minder expressen)
  als je al kabels hebt tussen de expressen en de time capsule, vergeet mijn opmerkingen dan direct, dan is het iets anders (zie andere tips).

  Bijdrager
  MartyMacy

  De stippellijntje geven aan dat het inderdaad draadloos verbonden is met het netwerk van de TimeCapsule. Dus zoals mjsanders al zegt wordt het netwerk daardoor extra traag. De oplossing is de expressen indien mogelijk met een ethernet kabel te verbinden met de TimeCapsule.

  Bijdrager
  Blue helmet

  De airports zijn inderdaad draadloos verbonden. Je zou inderdaad verwachten dat als er drie airport aan het basisstation hangen maar bij bijv. de Bose verloopt het streamen van audio probleemloos terwijl dit bij Office wel zeer traag verloopt!

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.