8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:
  Bijdrager
  dvanduijn

  DNS programma Mac OSX

  Een tijdje geleden heb ik een programmaatje/tool gebruikt die automatisch de beste DNS instelde op mijn MacBook Pro. Nou ben ik deze op de één of andere manier kwijtgeraakt en weet ook niet meer hoe het precies heette.

  Weet iemand misschien wat ik bedoel?

  Bijdrager
  Yaris

  Namebench?

  Bijdrager
  dvanduijn

  Ja die is het! Dankje!

  Bijdrager
  Johnnie5

  Vraag me af wat de beste optie is.
  DNS veranderen op mijn iMac of op de Airport Extreme?

  Bijdrager
  Pieterr

  Beste optie is om met je tengels van de DNS settings af te blijven. Die je (automatisch) van je ISP krijgt doen het uitstekend.

  Geblokkeerd
  Anoniem

  Helemaal als je een tool van een derde partij het voor je gaat laten doen. Niets wat die partij dan tegenhoudt om jouw naar hun vervuilde DNS te sturen, waardoor de ING Bank site plots verwijst naar hun eigen server… bijvoorbeeld.

  Bijdrager
  iep

  Afgezien daarvan wordt DNS binnen een lokaal netwerk ook gebruikt voor lokale apparatuur. De externe DNS servers van de isp, Google, OpenDNS, etc. weten die allemaal niet waardoor je ineens niet meer bij dingen als je mail, printers, etc. kunt komen.

  Geblokkeerd
  Anoniem

  Yepperdeyep. Laat al je computers intern gewoon de router als DNS server gebruiken, er van uit gaande dat de router ook IP adressen uitdeelt in je netwerk. Dan kan je als je wilt nog best met de DNS instellingen van je router rommelen, maar ook daar raad ik alleen maar vertrouwde bronnen aan. Je eigen ISP, Google of OpenDNS.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.